Politika

BS: Vlada da razmisli o posljedicama brisanja svojih državljana iz biračkog spiska

Ilustracija

Bošnjačka stranka apsolutno podržava uređenje biračkog spiska i spremna je dati doprinos, kako bi Crna Gora imala transparentan i ažuran birački spisak. Međutim, smatraju diskriminatorskom intenciju Vlade da sve one građane koji su na privremenom radu u inostranstvu, a koji nemaju državljanstvo druge zemlje, niti ostvaruju biračko pravo van Crne Gore, da se izbrišu iz biračkog spiska.

“Mnogi od njih danas su van Crne Gore iz ekonomskih razloga, na privrmenom radu. Drugi su van Crne Gore zbog posjete rodbini. To su sve državljani Crne Gore, koji redovno izvršavaju obaveze prema svojoj državi. Smatramo da je pokušaj Vlade da na ovaj način uredi birački spisak, brisanjem naših građana koji su trenutno van Crne Gore, diskiminatorski i antiustavan, posebno imajući u vidu da su oni pokazali svoj patriotizam i ljubav prema Crnoj Gori nebrojano puta, u najtežim trenucima za našu državu.”, ističe BS.

Takođe, upozoravaju da je i najava promjene Odluke o kriterijumima za sticanje crnogorskog državljanstva, svojevrstan pokušaj izmjene demografske strukture Crne Gore, radi zlouptrebe u političke svrhe.

“Ovo je ozbiljan trenutak, kojim će Vlada pokazati da li ide u pravcu očuvanja multietničke Crne Gore, ili ide u nekom drugom pravcu. U svemu ovome vidimo pokušaj da se multietnička slika Crne Gore izmijeni”, navodi BS.

Bošnjačka stranka će o ovakvim pokušajima inženjeringa razgovarati sa međunarodnim partnerima i obavijestiti ih o namjerama izvršne vlasti.

“Mi pozivamo Vladu Crne Gore da prije nego li krene u proces usvajanja nevedenih odluka, razmisli o posljedicima koje ovakve odluke mogu izazvati i da odustane od ovakvih namjera“, poručuju iz BS.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Munjoslav
Gost
Munjoslav

Alo bre ,vi bi da se svjesno krsi zakon
Krsili ste ga 30 god
Ko ne zivi u CG nije njen gradjanin
Sta je tu sporno

Nik
Gost
Nik

Nikad vise direktori pa obavjestavajte koga ocete

Send this to a friend