Politika

Budvanska URA: Carević postidio građane Budve

Niz je presuda da je Budva bila sinonim korupcije i organizovanog kriminala. Međutim, izjaviti u Jutarnjem programu „Novo jutro“ na RTV Pink, da će Budva to i ostati, i to sa pozicije predsjednika opštine koji istom upravlja već tri godine, znači priznanje da se ništa nije promijenilo i da se u Budvi nastavlja sa starom praksom. Ovo je bio ozbiljan šamar svim građanima Budve koji su Carevića podržali na izborima i svim građanima koji su htjeli diskontinuitet u odnosu na vlast bivšeg režima“, saopštili su danas iz budvanskog odbora Građanskog pokreta URA.

<<<Carević priznao da mu korupcija nije strana i da je svjesno smjenjivao mimo propisa<<<

Kako su kazali, iako se postupanje Carevića ne može poistovjetiti sa „bunga-bunga“ orgijama Dragana Markovića Palme, manir vladanja svakako može.

Oni ističu da celofan „dobrog domaćina“ kod koga su svi dobrodošli, koji živi sa narodom i u narodu, koji Budvu mijenja na bolje, racionalno troši budžet, donira svoju platu finansijski ugroženim porodicama i pojedincima, može se lako zgužvati i oglasiti neupotrebljivim, jer to nije jedini način vladanja Carevića.

“Milioni eura potrošeni u kampanji, kupovina glasova o kojoj se uveliko na ulici govori i onda, pa i sada, predizborna obećanja koja se ovaploćuju u svakodnevnom povećanju broja zaposlenih u lokalnoj administraciji, investiranje u infrastrukturu „sporednim“ putevima, mimo tendera i planova, zloupotreba mjesnih zajednica za zaobilaženje zakonskih procedura za izbor izvođača radova, pravljenje političkog marketinga od narodne kuhinje i materijalno ugroženih porodica, samo su neki od načina „dobrog domaćina“ da mijenja praksu DPS-a i da Budvu „očisti“ od organizovanog kriminala i korupcije. Ili „betonira“ u korupciju“, navode u saopštenju.

Iz budvanske URE ističu da su, iako je Carević u narodu poznat kao vrijedan i radan čovjek, njegovi privatni poslovni rezultati potpomognuti korumpiranim sistemom DPS-a.

“To je i sam eksplicitno priznao u svom gostovanju. Ovakve optužbe protiv Carevića su i ranije iznošene, ali i javnost i nadležni organi o tome ćute. Uvjereni smo, međutim, da o tome ne treba ćutati, pa čak ni „radi mira u kući“, zbog koga ne bi trebalo prećutkivati ni porodično nasilje, ako bi do njega došlo, jer je princip u osnovi isti. Žalosno je ako nas je vrijednosni sistem DPS-a učinio toliko plašljivim da ćemo zarad „sljedećih“ lokalnih izbora u nekom gradu, popisa ili predstojećih predsjedničkih izbora, ćutati o svakodnevnim nepravdama, lošim potezima vlasti, očigledne stagnacije i nerada. Poštenje, čast i ugled pojedinaca koji stoje iza političkih dogovora moraju biti bitno drugačiji“, napominju iz budvanke URE.

Dok se u Crnoj Gori vodi iskonstruisana borba Srba i Crnogoraca, upozoravaju iz budvanskog odbora URE, na retorici ugroženih nacionalnih prava, pojedinci profitiraju.

“U takvoj atmosferi, ali i radi „mira u kući“ čelnici nove vlasti u Budvi nemaju problem sa raspodjelom fotelja, ali očigledno teško nalaze zajednički interes kada je politika razvoja opštine Budva u pitanju. Ipak, očekujemo da će koalicioni partneri Bata Carevića prestati da svojim „ćutanjem“ aboliraju vlast koju za sada jedino karakteriše „tiho nasilje i bezakonje“, upakovano u „podjele“ po raznim osnovama, čime se suštinski ne može ostvariti pobjeda nad manirom vladanja DPS-a“, zaključuju u saopštenju.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Arena
Gost
Arena

Kako vas nije srampta da se oglašavate, kad je ovo isti onaj Bato Carević, koga ste sa ushićenjem podržavali u predhodnom mandatu.
Žalosno je da sad kritikujete njegov karakter i način vladanja.

.....
Gost
.....

vrana vrani oči ne vadi – isti ste, stidite se, sram vas bilo!

nole
Gost
nole

URA PRODUZENA RUKA VUCICA

Olivera
Gost
Olivera

URA je najveca izdaja Crne Gore, vi u Budvi ne postojite!

Pola URE
Gost
Pola URE

Vi ste Crnu Goru predali velekosrbima koji vas koriste kad im trebate , a kad mogu bez vas samo mucnu i prospu vas.

King Henry
Gost
King Henry

Trazili ste Carevica, pa eto vam.

Ufff
Gost
Ufff

Dje vam je profesorica bivši kadar Dps-a?

Rade
Gost
Rade

BUDVA, TIVAT, KOTOR, HERCEG NOVI, NIKŠIĆ., SLEDEĆA PLJEVLJA I PODGORICA.

Muki
Gost
Muki

URA je veleizdajnik kakvog majka nije rodila. Pricati o nekoj korupciji, a sami su ucesnici svega toga, je zastidje. Sve su uradili da Crnu Goru predaju u ruke prosrpske opcije I samim tim su gori od istih. Kako se samo utopise svi oni koji su clanovi URE, a nisu nacionalno Srbi, u ovaj vrtlog nacionalizma sto dolazi iz Srbije?

Crnogorac
Gost
Crnogorac

Sto puta ste gori od njega, samim tim što on otvoreno za sebe kaže ko je i što je !
A ništa uri puna usta kritike, a jednaka il gora !!

Barka
Gost
Barka

URA….hahahaha… Najveca sprdnja koja se desila u Crnoj Gori. Sve vide, sve znaju ali mrznja prdma DPSu nadjscava sve. Neka propadne drzava, samo da propadne DPS, pa ce nanovo graditi drzavu, sa Abazovicem na celu… hahahaha… Sprdnja

Arena
Gost
Arena

Žalosna URA, kao i njen vožd, taman toliko, koliko i ostrašćeni i neznaveni, Carević.

Madagaskar
Gost
Madagaskar

Hahahahahahahaha, isti ste ! Samo trpate u dzepove i gledate interes kao i Carevic

Petrovic
Gost
Petrovic

Ma o cemu vi pric ate vi ste u koaliciji sa njim odgovorni koliko I on dje vam je Jelusicka Crnogorska patriotkinja

DejoDejo
Gost
DejoDejo

I vi ste postideli sve gradjana Crne Gore.Istinste ka oni!

Maruna
Gost
Maruna

Postoje li ovi u Budvi 😂

Progres
Gost
Progres

Ešeka URA se ponaša kao da je opozicija…..

Top
Gost
Top

Pa sto , samo je bio u pravu carevic zna on. A zna i dritan 21milion.

Narcis Zgubidan
Gost
Narcis Zgubidan

U svijetu kažu naučnici ima jedan posto psihopata,pa koliko ih to odprilike ima u crnoj gori?

Crni panter
Gost
Crni panter

Osvjezilo je……

Send this to a friend