Politika

Budvanska URA ponovo poziva koalicione partnere na razgovor

Nakon neuspjeha da konstituenti koalicije koja vrši vlast u Budvi održe zajednički sastanak prije predstojeće sjednice Skupštine opštine, Građanski pokret URA Budva danas je opet javno pozvao koalicione partnere na sastanak.

“Pozivamo kolege da se ponašaju tako da ne dovode u pitanje ni svoj lični ni politički integritet, ni javno iskazanu spremnost da se višedecenijska nesmjenjivost vlasti u Budvi i jedan uspostavljen pogubni sistem zamijeni načelom odgovornosti i radom u javnom interesu. Krajnje vrijeme je za odgovornost prema građanima koji su nas birali da vodimo grad, da sve pojedinačne interese stavimo u drugi plan, a u prvi javni interes grada i građana u jeku turističke sezone“, poručuju iz budvanske URE.

Navode da je mreža interesnih veza u okamenjenom reljefu vlasti bila i ostala najveći ekonomski problem Crne Gore, posebno u sve težim ekonomskim uslovima.

„Zbog toga je njena demontaža prvorazredni patriotski interes kome smo se, kako je na početku izgledalo, svi posvetili. Niko, naravno, nije očekivao apsolutnu saglasnost po svim pitanjima, a jedini garant obećanja datih građanima na izborima 2016. je bila obaveza da razgovaramo i dogovaramo se o svim odlukama, pa i onim najkontroverznijim. Trenutna nespremnost da se otvoreno razgovara i da se traže najbolja rješenja, da se „otvore karte“ za dobrobit grada i građana, samo je još jedan dokaz koliko i sama opozicija u Crnoj Gori odista vjeruje u demokratiju i prava građana da slobodno djeluju i traže preispitivanje pojedinih rješenja i odluka“, navode u toj partiji.

Dodaju da je nespremnost koalicionih partnera da se dogovaraju i da rade u zajedničkom, a ne pojedinačnom interesu za URU svojevrsno priznanje da partije teško mogu ili smiju da djeluju slobodno.

“Zato ni građani više neće biti toliko naivni da vjeruju da data politička obećanja znače i stvarnu spremnost da se prema njima djeluje. U to ime pozivamo kolege da se ostave kombinatorika koje trideset godina urušavaju ljudski, društveni i ekonomski potenijal zemlje i da ostanu posvećeni međusobnom dogovoru i odgovornosti koje građani Budve od njih s pravom očekuju“, zaključuju u saopštenju.

2

avatar
1000
2
0
0
 
2
FileopgVelimir1966
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Fileopg
Gost
Fileopg

istu ovakvu priču su pričali prije sloma opozicione vlasti u Kotoru, pa poslije optužiše Brunu…

Velimir1966
Gost
Velimir1966

Sad vidite što znači pogrešna politika,kako se sve vraća kao bumerang!
Crnogorska,Ura i Demokrate su plagijati politike,FOLIRANTSKE grupacije trenutnog interesa!

Send this to a friend