Politika

Budvanska vlast u krizi: Parlament bez kvoruma, odbornici u kafiću

Sjednica Skupštine opštine Budva danas nije održana zbog nedostatka kvoruma. U skupštinskoj sali nijesu se pojavili odbornici SNP-a i nezavisni odbornik Stevan Džaković, a niko od odbornika opozcije koju čine DPS, Crnogorska i SD nije htio da da kvorum.

FOTO: CDM

Predsjednik opštine Dragan Krapović poručio je, na konferenciji za medije nakon što je sjednica odložena, da neće prihvatati ničije uslove i pozvao sve koji su nezadovoljni aktuelnom vlašću da izađu iz koalicije.

“Sjednica nije održana, jer nije došao odbornik Džaković, kao i gospoda iz SNP-a. To je njihov izbor, što se nas tiče, predsjednik Skupštine opštine i ja imamo dogovor, sjednice će biti zakazivane, ko želi da prisustvuje, nekada prisustvuje”, rekao je Krapović.

Šef budvanskog parlamenta iz redova DF-a Đorđe Vujović kazao je, nakon današnje sjednice, da koalicija ne funkcioniše na najbolji način, ali da ne prihvataju nikakva uslovljavanja.

Kriza vladajuće koalicije

Sjednica SO Budva je prekidana i krajem maja jer ni tada nije bilo kvoruma, što govori da se budvanska vladajuća koalicija koju čine Demokrate, DF, SNP, DEMOS, URA, LP, SDP i nezavisni odbornik Džaković nalazi u dubokoj krizi.

Interesantno je da su, dok je predsjednik opštine Krapović danas davao izjavu nakon otkazane sjednice, odbornici iz ostatka vladajuće koalicije i odbornici Crnogorske sjedjeli u jednom od budvanskih kafića, što se vidi na fotografiji koju je poslao čitalac CdM-a.

Na slici se vide Božena Jelušić iz URA-e, Dragan Purko Ivančević odbornik Crnogorske, potpredsjednik SO iz SNP-a Vesko Marković i nezavisni odbornik Stevan Džaković zbog kojih je današnja sjednica bila otkazana.

Dragan Purko Ivančević predsjednik Crnogorske i odbornik potvrdio je za CdM da se sastanak u jednom budvanskom kafiću održao danas, ali da to nije bilo u vrijeme sjednice.

Kada je u pitanju tema razgovora na neformalnom sastanku, on je kazao da može reći samo razloge zašto predstavnici njegove stranke ne dolaze na sjednice SO.

“Mi smo željeli bolju vlast, profesionalniju koja će da donese konkretne pomake i rješenja za poboljšanje situacije u gradu. Željeli smo da na rukovodeća mjesta dođu stručni ljudi, a ne partijski kadrovi, a sad se ispostavilo da je ova vlast ista ako ne i gora od one prethodne”, rekao je Ivančeivić.

On je kazao da ne želi da omogućava kvorum koaliciji koja ne funkcioniše.

“Crnogorska ne želi da daje kvorum lokalnom parlamentu. Ako imaju 17 odbornika neka sazovu sjednicu ali mi nećemo omogućavati kvorum, jer je očigledno da vladajuća koalicija ne funkcioniše i da umjesto da stvari u Budvi idu na bolje one su se pogoršale”, rekao je Ivančević.

Razlozi zbog kojih odbornici SNP-a nijesu bili na današnjoj sjednici nijesu poznati. CdM je kontaktirao potpredsjednika SO Budva iz redova SNP-a Veska Markovića, ali je on, kako nam je kazao, bio na sastanku.

Sa druge strane, nezavisni odbornik Stevan Džaković uslovio je aktuelnu budvansku vlast, da će im uskratiti povjerenje ukoliko ne ispune tri uslova – da podnesu Skupštini CG zahtjev za usaglašavanje Zakona o izboru odbornika i poslanika sa Ustavom Crne Gore, da hitno raspispišu javni konkurs za sva rukovodeća mjesta u lokalnoj upravi i javnim preduzećima i da povećaju  transparentnost rada lokalne samouprave.

B.Knežević

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
BORO
Gost
BORO

Daj cojeku vlast pa vidji kakav je

Ende
Gost
Ende

Kraj, svaki komentar suvisan!

Budvanin
Gost
Budvanin

Dosta im je i bilo,cast izuzecima,ali kojekakvi su se pitali za vlast,a dosta njih klosara su sjedali u jednom kaficu blizu vatrogasne,nista nisu radili,nego samo se svetili ljudima iz dps-a,ali svemu dodje kraj,zamislite direktora vodovoda iz df koji je htio svojim radnicima koji duguju preko 50€ za vodu da im skida sa plate.

Enigma
Gost
Enigma

Kako brzo zaboravljate da su oni ,,lopovi” od selendre napravili Metropolu! Mozete pricati sta hocete ali slika sve govori…..

Sigurica
Gost
Sigurica

…Vidim da si željan znanja, ali ti mozak ne prima, džaba,… lagano, vježbaj, … nije ti jasna Budva, fenomen si,… Jednom mjesečno, šaljem razne teme, na vašem jeziku,… prava, prevodi,… brzo će mirovina, razumineš,.. svi su razumjeli, bez ti,… Si-gur-ica. Opet ti mozak ne radi. I Tramp je rekao Putinu, da mu je čast,…

Donja Morača
Gost
Donja Morača

Ne trudi se da pudeš pametan. Tek si osnove pravopisa savlada. Vidi se da si plaćen da komentarišeš na portalima. Jasna mi je Budva. Došli novi, gori no stari. I odma bi da prave zajednice opština, po uzoru na Srbe sa Kosova. Znaš kako se kaže: “Činjenice vjekovni srpski neprijatelj.”

Zoran
Gost
Zoran

Budva je taoc velikosrpskih stranaka.

MNE
Gost
MNE

Antena m. Danas pise o tome ,i sto se vise rasiri na Portale to bolje????

MNE
Gost
MNE

Zasto ne prenesete Text,Zasto Jos Crnogorski jezik nije dobijo KOD?Jedan od Najboljih Textova Koju Sam procita.Treba da Prenosite sve za CG,kako se drugi bore da nam zagorcaju zivot,Ja Sam se cudim sto nema MN,MNE ,jer Crnogorski jezik je Kultura jednog Naroda?????

Gospodin
Gost
Gospodin

A vi gospodo u DPS-u mislite da bi ste opet bili vlast u Budvi? A kako kada je Budva sa vama propala potpuno.

MNE
Gost
MNE

Vidijo Sam Krapovica ,u kladionicu Sporting.Uplatijo Ticket?

Sigurica
Gost
Sigurica

E, a, tebe je pozdravio Mugi, za tvoje pisanje -gadluk- nagrada, kultura ti je srušena, patriote su izbjegli, istoriju ti je pojela giiica. A, e,…

Titograd
Gost
Titograd

Bolje da si se skocentrisa i pokuša da napišeš nešto pametno. Znam da te boli istina, posebno kad se piše o istoriji, ali možda i ođe nešto naučiš. Batali se epskih pjesama no pročitaj nešto.

Nera
Gost
Nera

Demokrate su isti kao i njihovi prethodnici,a ovi koji zele da formiraju manjinsku vlast su jos gori.
Jedini spas za Budvu je prinudna uprava u sto duzem mandatu.

Sigurica
Gost
Sigurica

Ha, ha, ha,… toliko im je miliona ostalo, …za razliku od ovih prošlih, ovi sigurno neće staviti u svoje džepve,.. i reći, državno, to je moje, … država, to sam ja.Demokratski je,… pustiti ove neka pokušaju da bar daju infuziju,o teško bolesnoj Budvi.

Titograd
Gost
Titograd

Korisno ti je što se javljaš. Pravopis si popravio. Ima još dosta:patriotizam, kultura, istorija…

Ivangradjanin
Gost
Ivangradjanin

Isto kao u Beranama.Samo setaju kravate po lokalima ispijaju kafe .Grad je postao jedno veliko selo.Centar grada rasulo od suncobrana i gradskih terasa.Ranije se bar znalo dokle idu terase a danas samo sto se ne sastave .Centar nam sada lici na Tusku pijacu ,nazalost.Kakva bi nam tek drzava bila da je oni vode.

Donja Morača
Gost
Donja Morača

Ha ha. Stigli mladi i pošteni i odma se oko dva miliona eura posvađali.

Biohazard
Gost
Biohazard

Sve te koalicije koje nisu zasnovane na istim ili slicnim programima moraju pući , jer ih ujedinjuje samo mrznja prema DPS-u vecinom …. nadao sam se da ce biti konstruktivno bar malo , ali evo , ne mogu ni zajedno

mitnar
Gost
mitnar

a to se znalo,mozes li onda zamislit na drzavnom nivou kakva bi bruka pucala tek…

Biohazard
Gost
Biohazard

To sam i pomislio , jego zaboravih napisati ! ? to bi tek pakao bio !

14 MLD JEVREJ
Gost
14 MLD JEVREJ

Tražim milana iz budve je li vruće. ……☆☆☆☆

joko
Gost
joko

koji ce ti ludjak po ovoj vrucini radit. Aj na more

Bobby
Gost
Bobby

:))) jel ovo dps pise za cdm clanke? ja mislim iz dps da su sad svi na posa na ovu zaropecinu, takvi su ti oni bas ono vrijedni

Send this to a friend