Politika Aprcović najavio

Budžet Opštine Kotor biće usvojen naredne sedmice

Kotor

Nova skupštinska većina u kotorskom parlamentu, koju čini 17 odbornika (DPS, SD, LP, HGI i odbornica Bruna Lončarević) trebalo bi danas, na sjednici koju je zakazao predsjednik SO Jovo Suđić, da izabere predsjednika opštine Kotor. Kandidat za tu funkciju je odbornik i poslanik DPS-a Željko Aprcović.

Juče je, kako piše Pobjeda, tim povodom, održan i kolegijun predsjednika Skupštine u čijem radu nijesu učestvovali predsjednici odborničkih klubova bivše koalicije na vlasti.

Podsjetimo, 17 odbornika nove skupštinske većine 8. jula po drugi put su smijenili Vladimira Jokića sa funkcije predsjednika opštine Kotor. Prethodno su 27. juna smijenili predsjednicu SO Dragicu Perović, a potom 4. jula izabrali Jova Suđića na tu funkciju.

“Bužet opštine i Plan Direkcije za uređenje i izgradnju Kotora donijećemo već naredne sedmice, kako bi svi oni koji se servisiraju iz budžeta blagovremeno dobili sredstva za normalno funkcionisanje”, kaže za Pobjedu kandidat za predsjednika opštine Željko Aprcović.

“Sve što je nova skupštinska većina uradila u prethodnom periodu plod je dogovora koalicionih partnera i Brunom Lončarević. Naprijed možemo samo kao ekipa, da bismo iskoristili ovu godinu do redovnih izbora 2020. da popravimo stanje u Kotoru i da vratimo život u naš grad”, istakao je Aprcović.

O najavi nove tužbe Upravnom sudu bivšeg predsjednika opštine, koji ga je prethodno vratio na funkciju, Aprcović kaže da je sve urađeno u skladu sa zakonom i poslovnikom parlamenta.

“I 24. aprila prilikom Jokićeve smjene procedura nije bila prekršena. Tada je osamnaest odbornika, od 33 koliko ima kotorska skupština, glasalo za njegovu smjenu. Predsjednik opštine se ne bira putem javnog konkursa. To je politički izražena volja predstavnika građana u lokalnom parlamentu”, rekao je Aprcović.

Prema njegovim riječima, procedura u postupku koji je okončan nije prekršena.

“Oni su tražili modalitete da se opstrukcijom zadrže što duže na vlasti. DPS kao najjači politički subjekt prihvatio je inicijativu SDP-a koja je do 25. marta vršila koalicionu vlast sa Jokićem. On je 14. i 24. aprila organizovao proteste podrške da ostane na vlasti. U isto vrijeme na protestima pokreta “Odupri se” na ulici tražili su smjenu vlasti, a gdje su oni bili na vlasti uz pomoć ulice pokušali su da se održe”, ističe kandidat za predsjednika kotorske opštine.

Aprcović naglašava da je bivši predsjednik kotorske opštine bio svjestan da od 29. juna prošle godine nema većinu u parlamentu.

“Ako je već smatrao da se na drugi način ne može riješiti politička kriza, trebalo je tada da inicira skraćenje mandata skupštini, a ne da neutemeljenom pravnom akrobatikom proba da se što više održi na vlasti i Kotor gurne u duboku krizu”, smatra Aprcović.

DPS i koalicija koja će ubuduće vršiti vlast u Kotoru, ističe Aprcović, ima pune ruke posla da sanira štetu koju je napravila bivša vlast.

Završetak socijalne zgrade je jedan od prioriteta, kaže on i podsjeća da je na ovoj zgradi u trenutku kada je Jokićeva koalicija preuzela vlast bilo završeno 95 posto posla, ali dvije i po godine nije ništa učinjeno da stanovi budu podijeljeni socijalno najugroženijim kategorijama.

“Naći ćemo prostor za deponovanje šuta sa prostora hotela “Fjord”. Pioritet je privođenje pravoj namjeni prostora koji se nalazi uz sjeverna vrata Starog grada. Završićemo otvoreni bazen sa Direkcijom javnih radova i inicirati razgovore da okončamo radove na sportskoj hali. Rješavaćemo saobraćajnu gužvu izgradnjom pothodnika”, zaključio je Aprcović.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Dakica
Gost
Dakica

Niko nije kriv za nastalu situaciju u Kotoru nego sam Jokic. Tako da je očekivano bilo da ce biti smijenjen

CiciMici
Gost
CiciMici

Činjenica je da je Jokic gledao samo kako da sačuva fotelju, a interesi gradjana su mu na poslednjem mjestu bili.

Azra01
Gost
Azra01

Zna se koji su bili ciljevi Jokica i ekipe. Samo su gledali svoju korist.

Bot spija
Gost
Bot spija

AJMO BOTOVI DPS….Sto spavate…odradih 50 KOM ZA gradonacelnika
Jeste pasali DOMA….

Zao mi te
Gost
Zao mi te

Ostaj moj grade …..mnogi se borise za tebe…Odlaze….ostave te….oni produze da traze LJEPOTU VLASTI …I stalno tako… Zao mi te grade moj Bices ponovo ostavljen a oni ce pricati da te vole ZAO MI TE GRADE JER VOLJETI TEBE ZNACI OSTATI I ZIVJETI …. A ONI ODLAZE GRADE MOJ….OSTAVICE TE I OVI KAO ONI…..NEKADA DAVNO…. ZAO MI TE RODJENI GRADE

sekretarica
Gost
sekretarica

Aprcovic kao iskusan politicar zna kakvo je stanje u Kotoru, i koliko je neophodna bila smjena Jokica, koji je svojim neznanjem i nesposobnoscu doveo Kotor do politicke krize, uz pomoc Dragice Perovic.

Tiramisu
Gost
Tiramisu

Demokrate su same krive za nastalu situacija, njima je ocigledno jedino bilo bitno da masovno pristupe zaposljavanju partijskih drugova i kumova, dok su interese opstine i gradjana ostavili po strani.

No BD
Gost
No BD

Posto ni jedna vlast svoje partijske kolege NE zaposljava…
AJD PA PA

Dzeki
Gost
Dzeki

Dps ce uvijek imati moju podrsku jer su uvijek svjesni svojih propusta, uce na svojim greskama i konstantno se trude da budu sve bolji i bolji, a kritike ne dozivljavaju kao uvrede, za razliku od nesposobne opozicije.

Zoki
Gost
Zoki

Opozicija je jos jednom dokazala da nije sposobna ni opstinu da vode, posle ovoga Demokrate nemaju sto vise da traze u Kotoru.

Kapetan
Gost
Kapetan

Vrijeme sad da opstina Kotor konacno pocne normalno da funkcionise!

Dunja
Gost
Dunja

Turisticka sezona je davno pocela, a nesposobna opozicija nije bila u stanju da usvoji budzet. Vrijeme je bilo da Jokic bude smijenjen!

Kotor!!!
Gost
Kotor!!!

Sa srecom da vise grad pocne funkcionisat

Jasminka
Gost
Jasminka

Napokon da na celu opstine dodje neko ko je sposoban, ko posjeduje znanje i vjestine! Aprcovic ce opravdati ukazano povjerenje!

ines23
Gost
ines23

Oni nijesu izglasali budzet jer nijesu znali sta ce da rade, oni nijesu imali nikakvih predispozicija za investicijama!

Aladin
Gost
Aladin

Aprcovic koji je danas izabran za predsjednika opstine je odmah najavio da se za sljedecu sedmicu izglasa budzet opstine odmah.

Boka
Gost
Boka

Demokrate su uzimale iz budzeta pare kako je njima trebalo a nijesu umjeli da ga usvoje!

oliver14
Gost
oliver14

A nijesu imale kad Demokrate da donesu budzet od njihovih licnih obaveza. Bitno je da su oni svoje potrebe namirili a za Kotor ih briga.

Simba
Gost
Simba

Aprcovic je zasluzio da bude na celu opstine jer to je covjek koji ima znanje i iskustva da odgovori tako odgovornom poslu.

No BD
Gost
No BD

Mislis na VODJU????
Naravno njemu zelje ispunjava…

goran1978
Gost
goran1978

Konacno da se izabere novi predsjednik Opstine i da se krene sa konkretnim radom.

Ljuta
Gost
Ljuta

Riješiti ćete saobraćajnu gozbu? Bravo sa saobracajnu guzvu dok ste vi bili na vlasti nikad guzve nije bilo…. Koliko ste se sprdali sa senatorom ispred vrata od grada evo prilike da ga skinite…ako ga ne skinite dokaz je vašeg javnog priznanja kakva ste partija tj da se držite one glavno da komšiji umre kraća… Nije nije pisalo da su vam… Više »

Bokelj
Gost
Bokelj

Pocece kao da nesto rade,a onda posline po godine ce Kotor o jadu zabavit. Kao sto su vec… skakavci

Slavko
Gost
Slavko

DPS se bas zainatio da dokrajci jedan od najljepsih gradova Jadrana…

mitar
Gost
mitar

Demokrati dokrajčeni

No BD
Gost
No BD

Vec je unisten…Sad ce brodove “”””usmjeriti “”” prema PG….

Skaljari
Gost
Skaljari

Ocekujemo od novog predsednika da pokrene nesto u ovom gradu. Nadje lokaciju za deponiju da se ukloni otpad sa Fjorda i Bazena Niksa Bucin. Napravi dvosmijernu ulicu od Vrtica u Skaljare do Zatvorenog Bazena i tako rastereti kruzni tok za 50 posto. Da se krene sa mrtve tacke u realizaciju rusevina kao sto su Rivijera, Livnica, Autoboka, Autoremont, rugla ispod… Više »

Skaljari 2
Gost
Skaljari 2

Previse brate…A dvosmjernu ulicu da kuce ruse kao sto je DPS rusilacke nagone imao oko Sportske sale.
Ne zanosi se toliko EVO davno IH CEKAMO….a oni sve u PG….
I

Send this to a friend