Politika

Bugajski: Beograd igra po ruskim notama kada napada Crnu Goru

Januš Bugajski

Vlada u Beogradu često igra po ruskim notama upornim napadima na crnogorsku Vladu ili daje podršku strankama i političarima koji žele da ugroze nezavisnost Crne Gore. Iluzija velike Srbije i dalje postoji u zvaničnim krugovima u Srbiji i hranijoš veću zabludu veliku Rusiju kaže u intervjuu Pobjedi američki analitičar i ekspert za Balkan Januš Bugajski.

Ističe da je Srbija izvor nestabilnosti i da se mora što prije odvojiti od propagandnog aparata Moskve i njenih korumpiranih ekonomskih pipaka.

“Srbija se posmatra u Moskvi kao ruska ispostava koja može intervenisati u nekoliko susjednih država, naročito onima u kojima živi znatna srpska manjina. Nažalost, Vlada u Beogradu često igra po ruskim notama upornim napadima na crnogorsku Vladu ili daje podršku strankama i političarima koji žele da ugroze nezavisnost Crne Gore. Iluzija velike Srbije i dalje postoji u zvaničnim krugovima u Srbiji i hrani još veću zabludu veliku Rusiju. Kako bi Srbija postala kredibilan kandidat za članstvo u EU i pozitivan faktor za stabilnost regiona moraće da se odvoji od propagandnog aparata Moskve i njenih korumpiranih ekonomskih pipaka”, kazao je Bugajski.

Prema njegovim riječima, režim Vladimira Putina će nastaviti da destabilizuje Balkansko poluostrvo promovisanjem radikalnog nacionalizma, etničkog konflikta, političke polarizacije i ekonomske korupcije.

“Njegov cilj je da podijeli Evropu i podrije američki uticaj kako bi stekao stratešku i ekonomsku korist za širenje Rusije. Nedavno je podržao nacionalističku opoziciju koja je protiv sporazuma o imenu između Grčke i Makedonije kako bi spriječio ulazak Skoplja u NATO. Moskva će nastaviti da podstiče srpski nacionalizam prema Crnoj Gori i da daje podršku grupama koje nastoje da podriju i zbace demokratski izabranu vladu. Kroz rad u okviru NATO, Crna Gora sada ima priliku da iskorijeni poguban ruski uticaj i uspostavi zajednički front protiv subverzija Kremlja”, kazao je on.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Gen. Dukljanin
Gost
Gen. Dukljanin

Nije da se pravim pametan- ali isto bih vam ovo sto i Bugajski rekao da ste me pitali 😁 Balkan se taman bio poceo smirivati, a onda se pojavi Putler i potpali opet vatru. Sad velikosrbi opet udarili u ratne trube, sve sa nadom da ce Putin doci. Doduse, velikoalbanci daju svoj doprinos, posto su im nakon nezavisnosti Kosova porasli… Više »

Maca
Gost
Maca

Ne mora se biti veliki strucnjak da se ovo potvrdi.

R. Srpska
Gost
R. Srpska

Zapad je na ovim prostorima ekonomski i vojno skoro dvije decenije. I koji su rezultati , u ekonomskom ali i u bezbjedonosnom smislu ?

Lovcenski
Gost
Lovcenski

Nema etnickog ciscenja,genocida,hiperinflacije,izbjeglica.
To ti fali a cetonja?
Pozdravi Putina haha i smanji bunjike iz Srbije,mozes ti to .

Boris
Gost
Boris

Tačno. Nema ga trenutno, a sproveli su ga Hrvatska, Albanija i NATO. No sve manje mogu to da rade

Tomos
Gost
Tomos

Da li treba reci, da li kada i napadamo nekog, da li je to naša simfonija ili su tuđe note

Lovcenski
Gost
Lovcenski

Mi ne napadamo nikog ali pomazemo avganistanskom narodu da se oslobodi talibanskog zla i bezumlja .Tim prije sto smo ovamo potukli bradate talibane pa imamo iskustva za izvoz.

Marinero
Gost
Marinero

Isprdjela je i rusija i srbija

Boris
Gost
Boris

Do kada će poreski obveznici Crne Gore plaćati samozvane analitilare iz Beograda i inostranstva?

Lovcenski
Gost
Lovcenski

Neka si reka cetonjama istinu a znamo ih mi dobro odje .No su oni odsvirali za sva vremena samo se prave kada ne znaju.
“Crna Gora je Crnogoraca,to je bila to ce biti”
Kralj Nikola 1918

Ljuta
Gost
Ljuta

Kako je pametan ovaj jenki….ko ne igra po njihovim notama igra po ruskim….i kina i indija i brazil i venecuela i turska i indija itd…ovo ni migo ne bi reko

Svetozar
Gost
Svetozar

Ima logike no što Ameri po tom pitanju rade. Zar oni nijesu počeli sa zidovima.

Ja Ti
Gost
Ja Ti

A tu si lipi moj.
Sad si ispod ovijeh gore…A ljepota je kako palimo i zarimo na ovo zime..
Snijeg je opet Snezana 🎶🎶🎶🎶🎶🤣🤣🤣🤣

Avro
Gost
Avro

Igrali smo mi po vašim notama,pa udarismo glavom u zid. Razbiste veliku Jugoslaviju, naoružaste teroriste i oformiste granice koje je zacrtao Treći rajh,sve sa nezavisnim Kosovom. Sad hoćete još jedan krug. Znaju i drugi da igraju Žikino kolo,nego vam to nije milo.

Lovcenski
Gost
Lovcenski

Jugislaviju su razbili Aca palikuca,Nikola Pasic rodjen kao Nikolae Pascu inace posrbljeni Cincar iz Makedonije i slicni .Stvarno dje vam je sad cica Draza ?Na sudjenju se drzao kakavicki i izrazio lojalnost novoj vlasti,usput priznao zlocine a za iste optuzio svoje potcinjene.

R. Srpska
Gost
R. Srpska

@ Lovcenski Naravno da je jugoslaviju trebalo razbiti. Ta vještačka tvorevina je ostvarenje velikocrnogorskog nacionalizma. Jugoslaviju je stvorio nosati kralj koji je bio Crnogorac, Jugoslaviju su branili Crnogorci tipa komuniste Miliševića i bandita Arkana. Nema više ljenčuge sa kamenjara življenja na tuđoj grbači. U Srbiji se sprema zakon o reviziji državljanstava, a to znači masovna seobe Crnogoraca iz Srbije. Dobro… Više »

Zeljko Jovetic
Gost
Zeljko Jovetic

O Bosanceros iz Republike Srpske..jedini Bosanac koji je pametniji od tebe je Dodik..Da niste svojte…..Trebalo bi klonirati vas dvojicu Bosancerosa..jer ste intelegencijom…posli ispred drugih..pa postajete opasnost po region…..a i nadaleko je poznata i priznata Bosanska intelegencija….ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha

R. Srpska
Gost
R. Srpska

@ Zeljko Jovetic

U Republici Srpskoj je 92 % Srba po popisu iz 2013. godine.
U Crnoj Gori koja nosi naziv po toponimu, toponimski narod nema čak ni prostu većinu, iznad 50% no duboko ispod.
Kod nas ne postoji kriza identiteta kao kod vas.
Kžem ja : neće ti se narugati bolji no gori !

Marko Lazarević, Pelagićevo RS

R. Srpska
Gost
R. Srpska

No, Jovetiću.
Parazitiraš li i ti po Srbiji, pa te je ovaj moj komentar toliko pogodio.

R. Srpska
Gost
R. Srpska

Jovetiću, parazitiraš li ti po Srbiji, kao i ogromna većima tvoj jednopčemenskog otpada koja će kad- tad nazad, na Veliki i mali Međed. O tome ko je cg treba primjeniti Bruckhartove zakone iz 1935. godina, pošto ste se kao i svake druge gnjide miješali sa domicilnim stanovništvom. Npr., ako je jedan od roditelja cg ili porijeklom iz cg, on sa… Više »

Оливер
Gost
Оливер

Мешате Србе и Србијанце. Када ту причу разбистрите схватићете и све остало.

R. Srpska
Gost
R. Srpska

Miješaju namjerno, kad već imajukrizu identiteta nameću je nama. A sve mi se nešto čini da ovaj Jovetić parazitira po Srbiji. Na fejsu je samo jedan Željko Jovetić, živi čini mi se u Jagodini a slike su mu prepune crnogorštine. Nema ti ljigavijeg i licemjernijeg naroda na svijetu od cg Olivere, mrze Srbiju iz dna duše, a mjesto da se… Više »

Ja Ti
Gost
Ja Ti

RECITE BUGAJSKOM
“””CASU ZUCI JOS
NIKO BE POPI
STO JE CASO ZUCI NE ZAGRCI🇱🇷🇱🇷🇱🇷🤣🤣🤣NAS NJEGOS.

Ja Ti
Gost
Ja Ti

🎶🎶OJ HA 🤣🤣🤣

Ja Ti
Gost
Ja Ti

🎶🎶🎶igrale se delije na sred zemlje Rusija🎶🎶🎶🎶🤣🤣🤣🤣🤣

Ja Ti
Gost
Ja Ti

EKSPERT BALKANA 🤣🤣🤣🤣🤣🤣
DJE NADJOSTE CDM ovci ovaga ..Ovaj oce da ZAPALI BALKAN…KUKALA VI MAJKA …SVE PAMETNIJI OD PAMETNIJEG….🤣🤣🤣🤣

Lovcenski
Gost
Lovcenski

PUTIN BI DA MOZE ZARIO I PALIO ALI NE MOZE MU GA BIT HAHA .VOJNI MU JE BUDZET RAVAN ITALIJANSKOM .SAMO NEKA SE PUVA BOJIM SE DA NE PUKNE KA BALON

Boris
Gost
Boris

Lovćenski, aj se malo urazumi i pripremi na novo vrijeme, koje dolazi, bez dominacije neokolonijalizma EU. Pozdrav!

R. Srpska
Gost
R. Srpska

Lovćenski, Lovćenac na Lovćen !

Send this to a friend