Politika

Bulajić i Aleksić u Banjaluci: Srbija i RS dužne da unaprijede položaj srpskog naroda

Rukovodstvo Nove srpske demokratije nastavlja sa aktivnostima u pravcu političkog objedinjavanja srpskog naroda na Balkanu, saopšteno je iz Demokratskog fronta.

Nakon što je dio rukovodstva boravio na jugu Srbije, na Kosovu i Metohiji, potpredsjednik NSD-a Strahinja Bulajić i predsjednik političkog savjeta NSD-a Budimir Aleksić, sastali su se danas u Banja Luci sa predsjednikom Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljkom Čubrilovićem.

“U dužem i otvorenom razgovoru razmatrana je trenutna situacija i status srpskog naroda u regionu. Konstatovano je da je trenutni položaj za Srbe, veoma težak i delikatan. Sagovornici su se saglasili da je neophodno uspostaviti saradnju na svim mogućim nivoima u cjelokupnom srpskom korpusu. Shodno tome, naglašeno je da su Republika Srpska i Republika Srbija dužne da koordiniraju sve aktivnosti srpskih političkih, kulturnih i naučnih organizacija i institucija u pravcu izgradnje srpskog duhovnog, kulturnog i nacionalnog jedinstva”, dodaju iz ove stranke.

To je, kako su naveli, jedini pouzdan put, kojim se može poboljšati i unaprijediti aktuelni položaj srpskog naroda.

“U okviru posjete, Bulajić i Aleksić su sa predstavnicima Skupštine Republike Srpske obišli Donju Gradinu, najveće stratište srpskog naroda u okviru kompleksa koncentracionog logora Jasenovac. Tamo su položili vijenac i odali poštu žrtvama. Takođe, susreli su se sa Episkpom slavonskim Jovanom Ćulibrkom i posjetili manastir Moštanicu”, kaže se u saopštenju.

Nova srpska demokratija će, kako ističu, i u narednom periodu raditi na još snažnijem uspostavljanju jedinstva među političkim predstavnicima srpskog naroda na Balkanu.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
miro
Gost
miro

Ova dvojica iz Crne Gore su zastiđe i plemena i države.

Velimir
Gost
Velimir

NEMA PARA TAMO,KO VAS PREVARI DA IDETE,
DODIK JE SVE UZEO I POKUPOVAO NEKRETNINE PO BEOGRADU!

Dioklitia
Gost
Dioklitia

Kupio je i po primorju crnogorskom:-)

Danko
Gost
Danko

Kolko trose na putovanja I pecenja ,mogli su nahranit neku sirotinjsku porodicu . No da Im g.. put vidi jos I redare vode , Niko ih ne tretira,pukose jer sad njihovi sponzori guraju ,Milacica,becica I danilovica, jer ti sponzori nisu neobavijesteni,ni onaj Iz nk ni oni Iz kremlja koliko je falilo para datih , niko ih ne uzima za ozbiljno,… Više »

kamper
Gost
kamper

a Demokrtae ćute, isto misle što i ovi, ali zbog interesa se prave ludi…..

Randolf
Gost
Randolf

Mislim da ste se vi vratili u devedesete, a građanima je toga preko glave. Lako ćete glasove izbrojati.

21 MAJ
Gost
21 MAJ

Sram vas bilo izdajnici ..rastrcali ste se po jugoslaviji da trazite pomoc da rusite crnu goru

Zoran
Gost
Zoran

Cetnicija iz df ne miruje.

MNE-istinski
Gost
MNE-istinski

Svratite malo kod Kačavenede, Bulajić i ne mora, a Aleksiću bi sastanak, siguran sam prijao i smirio ga na neko vrijeme.

ND
Gost
ND

Ajte svi u odbranu Kosova. Pa kad ga odbranite,možemo o politici.

Send this to a friend