Politika

Bulatović tvrdi da Đukanović, Pažin i Katnić planiraju produženi državni udar

Predrag Bulatović

Funkcioner Demokratske narodne partije i Demokratskog fronta Predrag Bulatović saopštio je danas da će Klub poslanika DF-a predati Skupštini Crne Gore interpelaciju o radu vlade iz resora ministra pravde i potpredsjednika Vlade Zorana Pažina. On je na konferenciji za novinare rekao da Predsjednik države Milo Đukanović, glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić i Pažin planiraju produženi državni udar.

“Poznato je da je DF, vezano za montirani državni udar, označio kao glavnog čovjeka Mila Đukanovića za vezu sa Milivojem Katnićem i za uticaj na Viši sud i ostale sudske instance, upravo potpredsjenika Vlade i ministra pravde. Pažin je od početka učestvovao u osmišljavanju državnog udara, podizanju optužnice, praćenju procesa i direktno učestvovao u određivanju i pisanju presude. Bio je uključen, suprotno zakonu, zloupotrebljavajući službeni položaj i ugrožavajući ustavno načelo o podjeli vlasti”, tvrdi Bulatović.

On je naveo da je ključni razlog zašto sada pokreću ovu inicijativu to što su došli do informacije koju su objavili mediji prije destak dana u Srbiji i Crnoj Gori, da je Pažin 23. maja ove godine, 14 dana nakon izricanja presude Andriji Mandiću i Milanu Kneževiću od pet godina zatvora, sa pozicije ministra pravde zatražio izručenje Jorama Friga, državljanina Izraela, Crnoj Gori.

“On je sve to uradio na osnovu crvene Interpolove potjernice koja je bazirana na nezakonitom određivanju pritvora za ovog čovjeka i na osnovu falsifikovanja optužnice iz aprila 2017. godine, a koja se odnosila na ruske i srpske državljane i na lidere DF-a. Time je Pažin u nizu zloupotreba bio podrška ili čovjek koji je idejno osmišljavao i organizovao sve Katnićeve radove na, kako je kazao, tkz. državnom udaru, za koji se sada, dodao je, može reći i da je “produženi državni udar”. Poznato je da je Kipar kao članica EU odbio ovaj zahtjev i Pažina i drugih crnogorskih organa, i oslobodili su Friga iz zatvora u kojem je bio na osnovu crvene Interpolove potjernice. Mi u DF-u pretpostavljamo, ne znamo da li možemo doći do tih podataka, ali trudićemo se, da je na sličan način Zoran Pažin postupao i u slučaju Džozefa Asada, državljanina SAD-a i agenta CIA-e”, kazao je Bulatović.

Prema njegovi riječima pored ovoga što je bilo inicijalno, poslanici DF-a će se, kako su najavili, u interpelaciji baviti i propustima ministra pravde u slučaju Saše Sinđelića, svjedoka saradnika, i o Pažinovom, kako tvrde, uticaju na tužilaštvo i pravosuđe i ugrožavanju njihove ustavne pozicije, ali će i analizirati i navodno usporavanje evropske agende u poglavljima 23 i 24 za koje je, kako tvrde, odgovoran ministar pravde.

Naglasio je da se ovdje se rad o jednoj zloupotrebi Zorana Pažina zajedno sa Katnićem, a po nalogu Đukanovića, da se pored jedne faze završenog državnog udara presudama od pet godina liderima DF-a nastavi produženi državni udar, “jer su savršeno svjesni da nemaju nikavih dokaza za ove presude koje su donijete”.

28

avatar
1000
24
4
0
 
26
Princ od KonikaFileopgJooAnti DPSKaktus
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Princ od Konika
Gost
Princ od Konika

Milo nepravda je da plaćamo ove koji nam zlo misle, ćeraj to đe im je mjesto.

Fileopg
Gost
Fileopg

Pazi leđa ide….

Joo
Gost
Joo

Pun Spuz nevinih…..

Anti DPS
Gost
Anti DPS

Ovaj covjek je vise godina proveo u skupstini nego van nje ,je li to normalno ?

Kaktus
Gost
Kaktus

Kazu da je u testamentu napisao da kad ga budu kopali,da ga sahrane sa poslanickom klupom

KOCOBO
Gost
KOCOBO

Dje je pedja bio ovolike godine ? Nije valjda da jos sedi u skupstini ?

Leart
Gost
Leart

Izuzetno moralan covjek ,prava ljudina ,kazu da je suzu pustio za svakim partijskim drugom kojeg je izdao

Komita
Gost
Komita

Hahahahah e da vam je znat s kim sam ovoga vidio da sjedi 😉

oliver14
Gost
oliver14

Je li ti ovo Mandic i Knezevic rekao da ih malo ozalis po medijima?! A?

Kosta
Gost
Kosta

Pazin sve sto radi radi po zakonu ove drzave a ne kao sto ti sad odje pricas! Da si svjestan sta si rekao ne bi nikad, ali poste se vodis samo time da napadas bez osnova onda i ovako obmanjujes narod.

goran1978
Gost
goran1978

Bulatovic nema veze sa zivotom ovo sto prica sad, ovo mi lici na ono nema me u medijima i onda ajde pricaj o temu koja nema veze s vezom.

Nikšićanin
Gost
Nikšićanin

Šef(Bulatović)DF-a iz sjenke!

Bez ja
Gost
Bez ja

Evo, Admine, ti u pismenoj formi (po obrascu na kraju članka) ljubazno me moliš da se pridružujem diskusiji (i ostale naravno). Ja nešto izgleda “lupam” ili “zalutam se” i ti klik na delete i ojde i diskusija i persiranje, te sve ostane između moje tastature i tvoga miša bez povratne informacije. Srdačan pozdrav, moj dobri Admine! Tako nastavi! Cenzura, kažu,… Više »

Goran
Gost
Goran

To je istina!

sused
Gost
sused

neznam kako ih nije sramota da vrhljaju protiv svoje domovine

Send this to a friend