Politika

Čanak: Ako EU posluša Đukanovića, Balkan više neće biti bure baruta

Nenad Čanak

Na sastanku u Berlinu 29. aprila, na kojem će se na inicijativu njemačke kancelarke Angele Merkel i francuskog predsjednika Emanuela Makrona, sastati lideri Zapadnog Balkana, jedna od glavnih tema će biti odnosi Srbije i Kosova i očuvanje stabilnosti regiona, a značajnu ulogu će imati i predsjednik Crne Gore Milo Đukanović.

Merkel i Makron uputili su zajednički poziv predsjedniku Crne Gore Milu Đukanoviću, za učešće na ovom sastanku, kojem će prisustvovati i predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić, predsjednik i premijerka Srbije Aleksandar Vučić i Ana Brnabić, predsjednik i premijer Kosova Hašim Tači i Ramuš Haradinaj, kao i premijer Sjeverne Makedonije Zoran Zaev.

Prema najavi biće razmotrena aktuelna i situacija u regionu, u svijetlu dogovora Sjeverne Makedonije i Grčke oko imena.

Poziv je upućen i predsjedniku Evropske komisije Žan Klodu Junkeru, Federiki Mogerini, kao i visokim predstavnicima Slovenije i Hrvatske.

Portparolka Evropske unije Maja Kocijančić kazala je za Vikend novine da će sastanku u Berlinu prisustvovati i visoka predstavnica EU za spoljnu politiku i bezbjednost Federika Mogerini.

“Mogerini će prisustvovati sastanku koji će 29. aprila 2019. godine u Berlinu organizovati kancelarka Angela Merkel i predsjednik Emanuel Makron sa visokim predstavnicima Zapadnog Balkana, a sa ciljem promovisanja stabilnosti i prosperiteta širom kontinenta. Ovaj sastanak će pružiti priliku za rješavanje izazova i istaknuti napore za pomirenje, dobrosusjedske odnose i regionalnu saradnju”, navela jeKocijančić.

Predsjednik Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Nenad Čanak kaže za Vikend novine, da je Đukanović političar koji ima kapacitet da značajno, možda i odlučujuće, doprinese dijalogu na Zapadnom Balkanu.

“Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović je, apsolutno, čovjek od najvišeg mogućeg političkog poznavanja situacije u regionu. Sa druge strane, on je čovjek koji je donošenjem odluka, kada je od toga zavisilo dosta toga, uključujući i njegov život, pokazao da umije da povuče hrabar potez kada je to trebalo”, rekao je Čanak.

Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine smatra da se naš region nalazi u veoma lošoj situaciji i da ga je Evropa zapostavila, našta su i on i Đukanović u više navrata ukazivali.

“Potpuno sam uvjeren da je politika koju vaš predsjednik vodi već više decenija, politika, koja, ukoliko bi se dosljedno primjenjivala u regionu, Balkan pretvorila u nešto sasvim drugo, stabilno i demokratsko društvo, a ne vječito bure baruta”, kazao je Čanak.

Nenad Čanak smatra da crnogorski predsjednik Milo Đukanović može značajno uticati na procese na Zapadnom Balkanu i da treba dosljedno slijediti njegovu politiku.

“Nisam romantik koji vjeruje da je to moguće da se desi preko noći, ali je pitanje da li će Evropska unija shvatiti da, ako Rusija investira da na Balkanu ne bude stabilnosti, onda EU mora pet puta više investirati i deset puta više raditi da se ta stabilnost očuva. To je ono što mora biti poruka koja će biti upućena svim učesnicima sastanka u Berlinu”, kaže Čanak.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Pero
Gost
Pero

U pravu je … ali to KOŠTA!

Dukljanin
Gost
Dukljanin

Milo je Vrhunski Politicar..Mozda najbolji u Evropi..Al opet je tesko pobijedit primitivnos i zaostalost nekih Balkanskih zemalja..Svi bi zeljeli da se zavrsi prokletost Balkana (al tesko i ne moguce )..Proci ce jos 100 godina i opet cemo bit na pocetku…Jednostavno je najbolje rješenje mislit na CG..

Zigman
Gost
Zigman

Evropa shvata Djukanovicev uticaj u regionu

Balsa
Gost
Balsa

Za tako sadrzajan post neces dobiti nista sem parizer, potrudi se malo

Zigman
Gost
Zigman

Dobih ja i malo senfa

Vojnik777
Gost
Vojnik777

Djukanovic je vizionar koji je uspio da crnu goru priblizi zapadu i dovede je tamo dje joj je i mjesto

Pero
Gost
Pero

Medju najsiromasnijima mislis, jesi izasa nedje iz te tvoje selendre osim do PG ?

Balsa
Gost
Balsa

Blago onom kome je Canak podrska, politicar koji je ulazio u Velikog brata i ima 0,01 podrske u svojoj sredini

seki
Gost
seki

Sa ovim vrsnim poznavaocem balkanskih političkih prilika se apsolutno slažem u tome da bi Milo vođenjem svoje politike pretvorio Balkan u nešto sasvim drugo od onoga što je on sad…u privatni posjed (feud) prve familije. Do kad će nam solit pamet propali političari i analitičari u pokušaju?!

Peka
Gost
Peka

Ovaj Čanak je najveće razočarenje. Bio je veliki intelektualac, ali se pun promjenio, spao je na te grane da se prodaje za sitnu lovu. Žalost.

Marko K.
Gost
Marko K.

Djukanovic je potpalio bure baruta priznanjem Kosova. Tako je navukao na sebe gnjev Srba i napravio razdor u CG. Sto nije sacekao sa priznanjem kao 5 clanica EU?

Pero
Gost
Pero

Zato sto su već u Eu vjerovatno i NATO , sto im kosovari nijesu susjedi ka nama i sto nas boli ona stvar za Sr.

Slavko1
Gost
Slavko1

Sta kome ima da kaze Nenad Canak? Sa kojim autoritetom? Prodao je sve, a Vojvodinu i vojvodjansku ideju prije svega. Sve je unistio. On je primjer prijatelja iz interesa.

mojsilović
Gost
mojsilović

7 pomoćnika i 5 savjetnika.

Dignuta obrva
Gost
Dignuta obrva

Kopira idola!

Dejo 821 banka
Gost
Dejo 821 banka

Dragane ako si gladan znaši što je dobro. Špagete možeš ih za euro kilo kupiti i staviš malo sira ili mlevenog mesa. To ti je glavna hrana u italiju.

MaleCuce
Gost
MaleCuce

Bas ugledan i mocan politicar.

Dejo 821 banka
Gost
Dejo 821 banka

Oženi ću nevinu. Silvija. Koja nije nevina ne interesuje me.

freesamples
Gost
freesamples

ja odje ne procitah kakvo to resenje za region ima ova umna glava nas gospodar pa da ga EU poslusa ? nista ne shvatih osim kako je Nenadu jako mracno…..dolje

Mila K
Gost
Mila K

jel ovo onaj drugar u pljuvačini Sergeju Trifunovuiću?

odnosno, jel ovo bješe veliki liberal 90-tih?

ostavite starce da se povuku iz javnosti pošto su neupotrebljivi u konstruktivnosti javnog stava

Balsa
Gost
Balsa

Neupotrebljivi u konstruktivnoati javnog stava-bukvalno nema nikakvo znacenje. Blog intelekualci kao ti samo smetaju u kreiranju nove elite u CG je vecina naroda rezonuje -ako je ovo ta alternativa bolja je vlast. Zapravo vi ste neupotrebljivi i cinite kontrauslugu promjenama u Cg vasim preforsiranim kvazi intelektualnim cestim pisanijama i izlaganjima

vnk
Gost
vnk

Tek kad pročitam komentarre uvjerim se da je sve super. Volimo ga isto kao nekad Tita. 99,9% za njega. Bravo!

Rade007
Gost
Rade007

NENAD ČANAK ❤💪 Brat najjači!! Oduvijek je znao što treba i kako treba. Veliki prijatelj Crne Gore

Pekmez-aga
Gost
Pekmez-aga

Srbi su krivotvorenjem Njegoša,izvlačenjem iz konteksta njegovih stihova i njihovom svjesnom zloupotrebom uspjeli da ga Bošnjaci-Muslimani dožive genocidnim što,naravno,nije istina.Kada “citiranjem” Njegoša opravdavate svakojaka nepočinstava i zločine počinjene nad tim narodom potpuno je prirodno što ga oni tako doživljavaju.

Momo-divlji
Gost
Momo-divlji

Muslimani nijesu narod, oni su dio srpske nacije ali to ne žele da priznaju

murko
Gost
murko

Е баш ми жао због коалиционих партнера. Осетљиви су као маслачак. Нико Његоша није кривотворио, него то како је размишљао, данас није политички подобно.

Pekmez-aga
Gost
Pekmez-aga

Kako ono reče Njegoš-“Ne haje Crna Gora za Nemanje,Murate,Bonaparte…” .Slikovit prikaz šta on misli i kako doživljava Nemanjiće.

Strijelac
Gost
Strijelac

Đukanovića uvažavaju svi, osim ovi naši tupadžije.Vjerovalo se jedno vrijeme, da bi opozicija bila mnogo bolja i uspješnija, ukoliko bi stare gubitnike, zamijenili mladi i obrazovani političari.I, čudo se dogodi- nekoliko njih ispliva na površinu…..i pokazaše da je izreka-svako čudo za dva dana istinita.Naime, opšti je utisak da su gori od predhodnih(ukoliko je to, uopšte moguće)….čak je, znanje i obrazovanje,… Više »

Boro Čorbo
Gost
Boro Čorbo

Rusija i njen satelit Srbija su svojom kancerogenom politikom glavni faktor nestabilnosti Balkana.A majčica Rusija će se,naravno,boriti do posljednjeg Srbina ne bi li očuvala svoje višestruko štetno prisustvo na ovim prostorima.

Micko
Gost
Micko

Kako vam vise ne dosadi?

NBA
Gost
NBA

TACNO TAKO! DA JE MILO SPASIO CG. I PODRZAVA MIR NA BALKANU! TO ZNA CIJELI SVIJET! ALI VAZDA IMA “ONIH” KOJIMA TO SMETA!

Sup
Gost
Sup

A je li on deportovao i palio da se ide na Dubrovnik a robovi kupljeni

NBA
Gost
NBA

NE! NIJE MILO SLAO NA DUBROVNIK,”VI” TO DOBRO ZNATE! SLAO IH JE GEN.KADIJEVIC SRPSKI NAREDNIK!DOSTA VISE SRPSKIH LAZI!

LindaEvans
Gost
LindaEvans

spasio je na desetine

Leart
Gost
Leart

Jedva cekam kad se izdijeli kosovo ,kad se sve stabilizuje i kad Milo dobije nobela za mir da vidim izraz lica ovoj opoziciji

Arbitar
Gost
Arbitar

Nije on za podjelu Kosova i promjene granica na Balkanu, već za jedino moguće i ispravno rješenje: obostrano priznanje uz rješenje da se Srbima daju najveća moguća slobode.Sa ivim za Nobela, slažem se sa tobom, Leart!

Momo-divlji
Gost
Momo-divlji

🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Palamar
Gost
Palamar

I Slobo za malo nije dobio Nobela za mir,pa kako prodje.

Komita
Gost
Komita

Nema bre bez mila nista ,kad je uspio 30 godina da drzi ovi nase izdajnike na distanci vala ce i ove izmirit tamo

Liberal
Gost
Liberal

Koja je to cast za ovako malu drzavu da nam predsjednika zovu da bude medijator i da savjetuje evropu sto i kako geopoliticki treba uradit da bi se stabilizovao balkan

Stefo12
Gost
Stefo12

Je li pohvalio ikad iko nekoga iz opozicije ?

Pravi građanin
Gost
Pravi građanin

Misliš ove podupirače, ravnogorsku reprezentaciju i bivše crnogorce ? Nema takvih…

Love Me now
Gost
Love Me now

Da je covjek Predsjednik Francuske ili Njemacke vidio bi svijet sto je to, mada i iz ovako male Crne Gore dovoljno je. Hvala .

Edin
Gost
Edin

Djukanovic je Crnu Goru na vrijeme izvukao iz onog haos koji se desava u Jugoslaviji, spasio je na desetine hiljada ljudi koje je primio kao izbjeglice

Crnogorac
Gost
Crnogorac

I sad te izbjeglice imaju veca prava od mene.

NBA
Gost
NBA

DA,DA-CRNOGORAC,POTPUNO SI U PRAVU,A,90% NJIH SU TI “OVI SETACI”!

Upoznajte Đuku
Gost
Upoznajte Đuku

Kad je muka, kud’ je Đuka!

Panda
Gost
Panda

Treba poslušat pametnijeg..

Tragikomedija🎭
Gost
Tragikomedija🎭

E mucan je taj presjednik koga moraju svako malo da hvale i ubedjuju gradjane kako je on dobar za svoju drzavu.

KnjazMilos
Gost
KnjazMilos

Nadjite vi meni u kojoj zemlji na Balkanu funkcionišu sve vjere i nacije normalno bez ikakvih sukobe, osim Crne Gore?

Kurgasev sin
Gost
Kurgasev sin

Djukanovic je svojom zdravom politikom ujedijenio sve gradjane Crne Gore tako da se ne prave razlike u drustvu

Nikolija
Gost
Nikolija

Milo je jedini politicar u CG koji vodi drzavu onako kako treba.

PolitikologNK
Gost
PolitikologNK

Crna Gora je primjer multietnickog sklada.

ProfesorK
Gost
ProfesorK

Crna Gora je daleko ispred svih zemalja u okruženju, dok oni muce i dalje muku oko podjele teritorija, Crna Gora sigurno koraca na EU putu.

sinan
Gost
sinan

Djukanovic je uspio ono sto rijetko ko moze, a to je da ujedini narod poslije svih stvari koje su se izdesavale u proslom vijeku.

UV Ray
Gost
UV Ray

A ako ga ne posluša, onda će biti?

Zulum
Gost
Zulum

I ovaj Canak vese ne zna sta lupa.

Tomos
Gost
Tomos

Nezavisnih država nena više od 10 možda.
Ne bih da nerviram Crnogorce, ali ne spadamo među te 10.
Sve ostalo “igra” gdije svako igra svoju ulogu, ukoliko neće ide naredbe godine a ukoliko hoće može dugo da bude tu i čak da bude instruktor.
Ne kažem da je to loše, (jer ne vidim alternativu tome) već samo da je to tako…

Arbitar
Gost
Arbitar

Tvoja domovina BiH, sigurno nije…..za nas svijet kaže da jesmo….sad ti viđi đe si.

Tomos
Gost
Tomos

Znam zovu nas i lokomotivom razvoja Evrope haha, ne sprdaj se…pa nismo ni vagon..

Vjecna da je
Gost
Vjecna da je

milo rat za mir i ne igra sah…svi ratni zlocinci iz cg rade za udbu …..lider svercersko nesposobne partije…oce ovaj canak neki stancic na more…

Mina
Gost
Mina

Mozda,da nauci ostale lidere,iz regiona,kako da sr obogate,ili kako se osnivaju ofsor kompanije,i sa kojom namjerom.Canak,sta o njemu reci,a da nije poznato.Od opozicionara do ljubitelja diktatora,Vucica.Bravo za dnevne novine.Dovedite jos neke bezvezne likove iz Srbije,da nam hvale Mila,jer ga mi ne poznajemo dobro,punih trideset godina.Ne srljajte vise.

Jež
Gost
Jež

Zato ga i zovu:Merkelova i Makron.Odmori se, Mina, subota je…..prošetaj malo da ti se razbistri…

Sjever
Gost
Sjever

Daj nemoj lupat, mismo mala zemlja i vojno i ekonomski nismo znacajni na balkanu. Nista ne proizvodimo nista ne izvozimo. Ko i sta od nad zavisi sa parama moz da ljetujes gde hoces.

Ipsis
Gost
Ipsis

Da je srece,u normalnoj drzavi,ovaj bi bez sudjenja dobio 20 godina za veleizdajnistvo..ali srbija odavno nije vise drzava

Tomos
Gost
Tomos

Od 5.oktobra tačno…

Pgpg
Gost
Pgpg

Biti će kako Milo kaže!

Jovanka
Gost
Jovanka

Nece bit bure baruta no ce bit leglo sverc komerca, moralnog propadanja i svega sto ide uz to…

Cg kontras
Gost
Cg kontras

Kako god okrenes bolji je politicar no svi koji su na celu u regionu. Makar mu spoljna politika ima jasan pravac. E je li se sva drzava pretvorila u gradnju i ugradnju. E sto se ne oduzima imovina kriminalcima na pistolj i na olovku to je drugo…tek kad ode.

Jovanka
Gost
Jovanka

Uglavnom bice show svakako.

Nevjernik
Gost
Nevjernik

Kao sto je i ove tri decenije. Crna Gora je ostalla mirna samo zato sto su se udruzili u kriminalu. Inace iza laznog patriotizma krije se samo interes. Kao i ovog hvalopjevaca.

Car🇷🇺Romanov
Gost
Car🇷🇺Romanov

Sta se krije iza mrznje prema svojoj drzav i naciji, mozes li to dokuciti?

Jovanka
Gost
Jovanka

Kriju se neke unutrasnje frustracije, mogu biti izazvane raznim faktorima, ne mogu ti objasnit ovako nikako jer je komplikovano dosta…

Pravi građanin
Gost
Pravi građanin

Ispiranje mozga od 1918 pa do amfibija. To ti je razlog.

miro
Gost
miro

Kao vrhunski intelektalac i sin bivšeg naučnika ,profesora ,dekana ,rektora i gradonačelnika Nivog Sada je apsolutno u pravu.

Tanjir
Gost
Tanjir

I poslije čanka, čanak!

Izazvana
Gost
Izazvana

Haha, ovaj Vučićev potrčko, koji je odavno prodao dušu svakome ko je na vlasti, hoće da mu neko da malo para.

Clanak
Gost
Clanak

Pa i politika je trziste. Ko vas placa, pricate za njega. Na slusaocu je da ocjeni kome ce vjerovati. Da li neki Vojvodjanin koji u Crnu Goru nikad bio nije, zna kako zivi crnogorski gradjanin.

Znate ga vi
Gost
Znate ga vi

Čini li se meni ili jedino naš premijer nije dobio poziv na sastanak? Čemu to?

Sveta zemljaCG
Gost
Sveta zemljaCG

Znamo te mi, nemoj da brines, sve je u najboljem redu, VJERUJ MI. Tvoje zelje su samo tvoja stvar, neke se nikad ne ispunjaju.

Car🇷🇺Romanov
Gost
Car🇷🇺Romanov

Za 200 g na Mila ce se gledati kao na Njegosa.

Tomos
Gost
Tomos

Što da je “genocidan” ili “da nije znao što priča”, da je “Srbovao”. Ili kada je Njegoš rekao Srbin mislio je možda na Meksikanace..

Car🇷🇺Romanov
Gost
Car🇷🇺Romanov

Je li znao sta prica 90tih ili je kako to on tvrdi pricao da se ne bi na CG obrusila Srbija, to mozemo da nagadjamo. Njegos je imao par gerilskih ekspedicija i okrsaja sa Otomanskom imperijom, naredjivao je i “uklanjanje” pojedinih Crnogoraca za koje je smatrao da su nelojalni CG. Radio stvari koje radi manje vise svaki drzavnik. A to… Više »

Tomos
Gost
Tomos

Haha, ajde da ne komatatišem… Posebne n e prvu reč enicu. Pa tek onda to oko Njegoša…

Tomos
Gost
Tomos

Nemoj ga preparati, to trenutno u Montenegro nije kompliment, bilo je nekad u Crnoj Gori…

Bnjj
Gost
Bnjj

Milo samo svoj licni interes gleda da ima mnogo para boli njega briga za Evropsku uniju i CG ko mu da para i imunitet on ce bit za njega i Kinezi da mu daju pare on bi bio za njih

ZETA
Gost
ZETA

Ma da ti kazem iskreno i ja bix bio uz kineze to kje najaca nacija na svijetu i nacija koja ne zeli rat nego mir i sto bolji zivot

Doktor
Gost
Doktor

Evo saradjujemo sa kinezima

Car🇷🇺Romanov
Gost
Car🇷🇺Romanov

Niko ne gaji iliziju da je postenjacina, al je koristan drzavnik za CG.
Vi pravite hvalospjeve Dodiku a radi iste ili gore stvari.
Izgleda da vama Milo smeta samo zbog toga sto nije nacionalno ono sto bi vi voljeli?

Crnojević
Gost
Crnojević

Neno, idi traži pare neđe drugo.

Myguz@€$
Gost
Myguz@€$

Oće Čanak da nas prosvetli i da nam objasni ko je Djukanović,divno.

Tomos
Gost
Tomos

Naravno da i ja donekle dijelim citirano mišljenje, cijenim neke poteze Đukanovića, ali nije on nezavisan igrač (ako takvi uopšte postoje) i ne treba ni on da se bavi time, a ni oni da ga slušaju kada je ova tema u pitanju…
Jer nije tajna šta zvanična CG misli o tome…

Sveta zemljaCG
Gost
Sveta zemljaCG

Tomose, zaista nije tajna sto zvanicna i nezvanicna Crna Gora ” misli o tome” : Zvanicna i vecinski nezvanicna Crna Gora PODRZAVA ulazak u EU , i podrzava predsjednika Djukanovica i premijera Markovica u njihovim naporima da odrze stabilnost Crne Gore i UVEDU CG U EU! To misli i podrzava Crna Gora! A to sto misli SPC i njihovi eksponenti… Više »

Tomos
Gost
Tomos

Ne drug, Marković je rekso javno da je 8š% CG bilo p r otiv priznanja Kosova, ali eto. Da je i 99% bilo protiv bilo čega nikakve razlike nema, nisu to naše ideje i tu se ne pitamo ništa. Što se mene tiče be sneta mi EU, eto hrvata je ta 500.000 manje od kada su ušli u EU, do… Više »

Definitivno
Gost
Definitivno

Tomose, ne znam da li da te uvazim i raspravljam s tobom jer je rijec o CG, no, rrci cu ti jedno u vezi s Kosovom:
CRNA GORA NIKAD VISE NECE VODITI MOJKOVACKE BITKE DA BI SACUVALA SRBIJU.
Da li ti je sada jasnije priznavanje Kosova?
Vodice racuna PRVO O SEBI pa onda o drugima, konacno.

ZaDefinitivno
Gost
ZaDefinitivno

Ti govori samo u svoje ime, ostavi nas izvorne Crnogorce na miru.

Jež
Gost
Jež

Dako i ti, Tomose, otperjaš iz CG, što prije.No, nećeš, jer ti je ovđe neuporedivo bolje nego tamo odakle si doša.

Tomos
Gost
Tomos

Moj komentar se odnosio na Kosovo, a za druge stvari je poželjno čuti PRED.CG ima veće političko iskustvo možda i od svih zajedno…

Tragikomedija🎭
Gost
Tragikomedija🎭

Haha veli “rizikovao zivot”.eh kuku sve li ovaj narod mora da guta.

Car🇷🇺Romanov
Gost
Car🇷🇺Romanov

A nije, je li?

Baki
Gost
Baki

Ziva istina!

Kosta
Gost
Kosta

Zar postoji jos neko kao Čanak da vjeruje Djukanoviću koji je pola Crne Gore koji su bili za suverenu državu nazvao izdajnicima a kada je zalegao na kartu suvereniteta drugu polovinu Crne Gore koja je bila za zajedničku državu takodje nazvao izdajnicima. Taj lider je sve gradjane Crne Gore prozvao izdajnicima pa ko je onda on i šta ga preporučuje… Više »

Car🇷🇺Romanov
Gost
Car🇷🇺Romanov

On je bar izrastao u patriotu poslije 5-6 godina bavljenja politikom, dok pojedini 30g srljaju u sve veci antipatriotizam!!!

ELDORADO MNE
Gost
ELDORADO MNE

Kosta, alo, ko drzi skute onim “uglednim parlamentarcima”, kazi? Koliko cijrnjenih strucnjaka nekorisno tavori pod nevaspitanjem mladog samoljubivog lidera Ure? Kako se to zove? Kako se zove crnogorstvo i Crna Gora pod vodjstvom Pavicevica i duplim dnom njegovih srbijanskih interesa? Tebi to nije izdaja?! Meni jeste, i to gora od one koju predvode Mandic i Pipun, koji su otvoreni robovi… Više »

crna gora
Gost
crna gora

dozivotni presjednik.

Nema mi sata
Gost
Nema mi sata

Zna li ko koliko je sati?

VitniVoren
Gost
VitniVoren

Vakat je!

milion i kusur
Gost
milion i kusur

Kod tebe je, vrći!

Roro
Gost
Roro

Dok mi ne maknemo diktatore,i ne pohapsimo lopove iz vlasti,nećemo moći prići EU.Poltronskim i plašljivim narodima nije mjesto u EU.Ne mislim na Srbe,već na Crnogorce.

Bazinga
Gost
Bazinga

1. Ni Merkel a ni Makron ne hapse Mila. 2. To niko iz EU nije postavio ko uslov za prijem Crne Gore u EU, mislim na Milovo hapšenje. 3. Upošte nije plašljiv neko ko se suprotstavi politici bezumlja, politici 90 godina koja nas je dovela na niske grane. 4. Da Srbija priđe NATO savezu (čega se i boji)ne bi značilo… Više »

Bnjj
Gost
Bnjj

Tacno

Pff
Gost
Pff

Roro, bolje bi ti bilo da mislis na sebe kako da istrijebis te bube.

ELDORADO MNE
Gost
ELDORADO MNE

To je prava istina, gospodine Canak. Evropa mora da rascisti da li je na bespucu ili na pravom putu. Kalkulacije nikome dobra ne donose. Balkanski paket kao da je stvoren da bi se drzao u neizvjesnosti i tako omogucio Rusiji da pliva po njemu. Daleko cjelishodnije i bezbolnije je bilo ici u Evropu bez tog paketa. Mnogo brze bi se… Više »

Tomos
Gost
Tomos

Rusija je kriva što du nas je napad la Turska, ili što su nas nspali Austtougarii, ili što du nas napali Italijani, Njemci ili ono 99’…neka de’..

Car🇷🇺Romanov
Gost
Car🇷🇺Romanov

Kakav problem imas pa vidis da se provlaci da je Rusija kriva uporno?

Car🇷🇺Romanov
Gost
Car🇷🇺Romanov

Odje se radi o tome da jedna mala drzava gleda koga ce za saveznika.
Zapadnne drzave imaju duboko razvijene institucije cemu i mi tezimo, a Rusija je drzava koja nema istitucije, vec se nakon odlaska svakog vlastodrsca po 10-20g o svom jadu zabavlja, i zadnje o cemu misli su joj saveznici.
O tome se radi, ne umisljaj stvari.

Haris
Gost
Haris

ili što su nas napali i napadaju srbi i rusi.

poslanik
Gost
poslanik

U kakvog se poltrona pretvori ovaj Canak! Ma ko vise dryi do Mila, Mogerini, Mrkel…. Svi smo za mir, ali prvo treba ove ratno nastrojene budale da kaznjavmo, a to ovi ponborjani ne mogu jer nemaju vise nikakvog autoroteta u ovim nasim drzavama!

STEVEN VAN MOL
Gost
STEVEN VAN MOL

Milo na ovaj sastanak ide potpuno rasterećen, dok su Vučić i Brnabićka na muci.

Komitet
Gost
Komitet

Zasto nema Premijera ? Znaci li ovo da je u CG sva vlast tamo dje je Djukanovic ? Da li nas iskljucivo tako vide u EU ?

Sveta zemljaCG
Gost
Sveta zemljaCG

Komitet, ne brini ti za raspored ko ce na koji sastanak – obojica su odlicni, cine vrlo uspjesan tim, cak je i dobro ako ti mislis da u svemu nijesu saglasni. Ako ista doprinosi kvalitetu vlasti to bi bilo to, jasno suceljavanje argumenata. Kompetencije i subordinacije svakog u svom sektoru posla, to je odlicno dok god obojica imaju isti konacni… Više »

Jack
Gost
Jack

Evo ga Roxtedi se javio,ja se bio zabrinuo..Bogami si u pravu,zna nas tajnokovertovidac sta je najbolje za Jevropu..

Miki
Gost
Miki

Svaka cas Vama koji podrzavaju mir i stabilnos u regionu. Nadam se da ce prepoznati prave vrednosti i truda presednika Mila.

Kotoranin
Gost
Kotoranin

Đukanovica je svijet prepoznao I podrzao samo se mi doma glođemo jer nam pizma crnogorska ne da naprijed.
Smeta I vazda ce da je neko jači viši.
Sve je manje za sreću protestanata koje vodi DF I Vijesti neostvarenih ambasadora I predsjednika u njima.

Send this to a friend