Politika

Čanak: Cetinje 100 dana bojilo ploče u bojama ukrajinske zastave, a mnogo veći gradovi i države nijesu rekle stop teroru, fašizmu…

To što je Cetinje 100 dana svakoga dana bojilo ploče na Dvorskom trgu u bojama ukrajinske zastave i to što su se vijorile boje ukrajinske zastave nekome može izgledati malo, ali ja ću vam reći da je to mnogo, zbog toga što će mnogo veći gradovi i države od Crne Gore zauvijek biti upamćene po tome što nijesu rekle stop teroru, stop fašizmu i stop Trećem rajhu 21. vijeka koji se danas zove Ruska Federacija, kazao je Nenad Čanak, dosadašnji predsjednik Lige socijaldemokrata Vojvodine, na tribini “Ukrajina – svjedočenja sa lica mjesta“ koja je održana sinoć u prostorijama Agencije za razvoj i podršku poslovanju Prijestonice Cetinje.

Anatolij Demeščuk, sekretar u ambasadi Ukrajine u Crnoj Gori, otvorio je tribinu “Ukrajina – svjedočenja sa lica mjesta“ i pozdravio prisutne u ime ambasadora. U svom izlaganju podsjetio je na značaj održavanja ovog događaja.

“Svaka priča je najjača i najbolnija kada je utemeljena na ličnom iskustvu pojedinca. Svijet mora da vidi što se dešava u Ukrajini i koliko je strašno ovo varvarstvo i razaranje koje nam nanosi Rusija i zato ne smijemo da ćutimo i moramo da širimo istinu o svim ovim događajima“, kazao je on.

Trohim Ivanov, savjetnik gradonačelnika Višgoroda i zamjenik gradonačelnika Višgoroda, u svom obraćanju naveo je da rat nije počeo sada, već 2014. godine napadom Rusije na Lugansk i Donjeck, naglasivši da im podrška Crne Gore mnogo znači u ovim, za njih jako teškim vremenima.

Prikazan je i kratki film o tome kako je Irpinj izgledao prije agresije, a kako izgleda danas nakon teških rušenja zbog kojih je skoro 18.000 stanovnika ostalo bez krova nad glavom.

Savjetnica gradonačelnika Irpinja Violeta Dvornikova istakla je da je taj grad bio jedan od najljepših gradova u Ukrajini, a da je danas 70 odsto grada uništeno zbog pružanja otpora ruskom agresoru.

“Mi ne ratujemo samo sa Rusijom, mi ratujemo za cio svijet i branimo se da ne bi izbio Treći svjetski rat… Zato moramo stati svi zajedno. Ne ostavljajte nas same, podržite nas materijalno, moralno, fizički i sa lijepom riječi“, poručila je zamjenica guvernera Kijevske oblasti Tetjena Ščerbak.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Aleksandar
Gost
Aleksandar

ovako se isto 1100 dana za Obod protestvovalo

Lipi
Gost
Lipi

Sto rade vojvode… Vole da navrate na cdm…

Roro
Gost
Roro

Ko su ovi ?

Dog
Gost
Dog

Canak i nas Mitropolit Crnogorski prkosni do kraja. Da je vjecna e viva Montenegro.

Orli-Ban Kenobi
Gost
Orli-Ban Kenobi

Ček, 100 dana, jesu li prestali da boje? Nema više podrške?

Perocita
Gost
Perocita

Slava Ukraini hrabro Cetinje

Kica
Gost
Kica

Postujem farbanje ali valjalo bi i neki posao da se pokrebe da neko ulozi koji euro da rade ljudi da se pozitiva vrati u Cetinje

Dst
Gost
Dst

@kica, Evo radimo bate svi,ne hrani nas ni država ni niko.

Feniks CG
Gost
Feniks CG

Dragi moji Crnogorci. Da li ce sloboda tako pevati o nama, kao sto smo mi pevali o njoj. Nedajmo da nas ikad porobe ni Srbija ni Rusija. Ne dajmo nasu CG kao sto se ni Ukrainci nedaju

Someone
Gost
Someone

Nikad nismo “pevali” nego pjevali, ali dobro 🙂

Send this to a friend