Politika

Čanak: Demaskirana uloga ruskih tajnih službi u regionu

Prekid odnosa između Srbije i Crne Gore bio bi čist politički avanturizam, kaže u intervjuu za Pobjedu lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak.

Ističe da je Beogradu sada potreban svaki prijatelj kojeg može da ima.

“Lično ne vjerujem da će doći do prekida odnosa između Srbije i Crne Gore, zaista to bi bio vrhunski politički avanturizam. Mislim da je vrlo dobro što se najzad prestalo gledati kroz prste za tako teška krivična djela kao što je pokušaj državnog udara. Sa druge strane, važno je da je demaskirana uloga ruskih tajnih službi. Treba biti svjestan da je vjekovno prijateljstvo slovenskih naroda na jugu Balkana, naročito Crnogoraca, države Crne Gore, države Srbije i Srba prema Rusiji jedna istorijski kontinuirana stvar, ali to i dalje ne znači da postoji spremnost za podržavanje potpuno nelegitimnih i nelegalnih miješanja u unutrašnje stvari suverenih država kao što je Crna Gora”, kazao je Čanak.

Nada se da će i ostale zemlje ne samo južnog Balkana reagovati na isti način protiv svakog spoljnog miješanja u unutrašnje stvari neke države.

“Mislim da je to važan i hrabar potez rukovodstva Crne Gore i mislim da je on izuzetno značajan. Ne mislim da će se odnosi između Srbije i Crne Gore poslije ove presude nešto pretjerano kvariti, jer ovoga trenutka Srbij i treba svaki saveznik kojeg može da ima, a Crna Gora sigurno jeste”, navodi Čanak.

On ne bi rekao da Andrija Mandić ima podršku vlasti Srbije.

“Činjenica je da postoji jedan trend u Srbiji trenutno da se pripadnici srpske nacionalne zajednice, da li dolaze iz BiH ili Crne Gore ili bilo koje druge države, primaju sa konceptom koji je vrlo sličan konceptu koji Mađarska sprovodi: to je otprilike da svako ko je po nacionalnosti Mađar može u Mađarskoj da traži svoje mjesto, može da uzme državljanstvo i tako dalje”, kazao je Čanak.

On ne misli da bi u političkom smislu Beograd zbog bilo koga nešto rušio ili raskidao sa Podgoricom.

“Tim prije što u trenucima kada je neophodno definitivno završiti sa napetostima koje postoje oko kosovskog pitanja u Srbiji Srbiji je potreban svaki prijatelj koji može da ima. Mislim da bi u ovom trenutku otvaranje fronta prema Crnoj Gori samo ohrabrilo ultradesničare i šoviniste u Srbiji da pokušaju da obnove politiku izolacionizma kakvu je sprovodio Slobodan Milošević. Mislim da ovoga trenutka to nije realno”, zaključio je Čanak.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Fileopg
Gost
Fileopg

Čanak je vazda bio gospodin ….

murko
Gost
murko

Čanak uživa ogromnu popularnost u svojoj porodici. Preko 2/3 ukućana glasa za njega na izborima, tako da njegova reč ima težinu i uticaj. Njegove prognoze se nepogrešivo ostvare i zato ga ceo komšiluk angažuje kada kupuju lubenice da kaže koja je najzrelija.

Gvozden
Gost
Gvozden

Neće ga nama Srbijanci krojit’ politiku.

Micko
Gost
Micko

Canak ne …

Sreten
Gost
Sreten

Cijeli život pao s’ motora.

LOL
Gost
LOL

Samo se ovaj čekao. .. Jel ovaj u DPS?

Tragikomedija🎭
Gost
Tragikomedija🎭

Sto je ovo sve neki prijatelji i njihovi dobri odnosi.u prevodu korupcija cvjeta.obavezno treba i okriviti nekoga i etiketirati kao neprijatelja da se zamaskirsju tragovi pljacke naroda.

Gost
Gost
Gost

Čanak je DPS-ovac!

Vanja
Gost
Vanja

Rusija je slomila zube u CG,gos.,Čanak vrdtan poznavalac političkih zbivanja u regionu.U pravu je jedino je predsjednik CG javno prozvao Rusiju”tu jaku silu”za mijesanje u pok.,drzavnig udara u CG.Bravo Djukanovicu.Mandić je otisao da se žali Vučiću.Maloljetan sin kod tate.Vučić odlično zna sta znači Djukanovic u politici.Prema tome Mandiću džabe si prevalio toliki put.Spuz te ceka,CG i Srbija ce nastaviti da… Više »

mina
Gost
mina

Koga briga sto misle ;Canak,Ceda ,Sonja i mnogi drugi ,nazovi “evropejci”iz Srbije.Bolje mi znamo odje ,sto se stvarno deslo kakva je farsa bila na “sudjenju vijeka”Pametnome je sve jasno,a bogami i poltronima DPS,ali ne smiju da kazu ,jer nece da se odriknu privilegija i komfora ,koji im vlast omogucava.

Prijatelj
Gost
Prijatelj

“Mina, Mina djevojka si fina”😃😁👍

Velimir
Gost
Velimir

Čanak i Čedo Jovanović su jedini evropski političari i Srbije!
Ostali su samo foliranti!

Marv
Gost
Marv

I obojica podrzavaju Vucica … ne znam kako podnosite taj konflikt 😀

Animus
Gost
Animus

Rusi oce vojnu pomorsku bazu na Mediteranu, Milo ne da jer ga placaju NATO i EU, a cetnici bi i majku prodali samo da cine zulum u CG.

zumba
Gost
zumba

Viđi kako se ugojio ovaj trener Partizana 😱

Iva
Gost
Iva

Čanak intelektualni *Pan*k

Pravoslavac
Gost
Pravoslavac

A sto mislis da su svi glupi pa mozes da pricas gluposti? Dje se to ne mijesaju sve velike sile, dje se to nije umijesala Amerika?? Interesi, Canak, isto kao i ti sti imas interese od ovog clanka….

Prč
Gost
Prč

Bitno je da si ti pravoslavac. Zamisli tuge u 21. Se predstavljati po verskoj pripadnosti. Najbitnija sporedna stvar u balkana a bila potpuno nenibitna stvar na ovim prostorima.

Pravoslavac
Gost
Pravoslavac

Zamisli ti sto rade islamisti u 21vijeku, zamisli sto rade katoluci i kako oni na silu hoce pokatolice sve sto mugu, i to sve u 21 vijeku… Zamisli ti da pravoslavec ne moze u svojoj pravoslavnoj zemlji dje je 72% pravoslavaca da stavi nik ‘pravoslavac??!!!

Gost
Gost
Gost

A gdje to katolici katoliče na silu?
Ne pričaj gluposti

Golf
Gost
Golf

Pravlslavlje potpuno nazadna religija, Katolicanstvo je mnogo bolje

nnn
Gost
nnn

muka mi je od tebe i tebi sličnih, ostavite već jednom CG idite đe vam je bolje…

Peruta
Gost
Peruta

Kod nas samo par analitičara hvali vlast,Ito isključivo da bi se dočepali vlasti: Đonović, Nikolaidis,teško naći trećeg. Interesantno iz Srbije gomila. Kad se čovjek upita zašto je to tako,pred oči izađe Migo,s ogromnim lijevim džepom.

Nik
Gost
Nik

Ocito ste opijeni anticrnogorstvom pa tekst koji pise o Srbskoj politici a ne blati Crnu Goru komentarisete na oovaj nacin. Izvinite ako ste placeni za to, novac se mora zaraditi

Rade Hn
Gost
Rade Hn

Sledeci komentator iz Srbije bice Janjic, pa Jaksic,pa Sonja Biserko,pa Bešlan,pa Ć. Jovanovic,pa Jelena Milic, pa opet Čanak i tako u krug. Tacno mi znamo sto ce oni reci i najcudnije je kako oni iz Srbije znaju bolje od nas koji stalno zivimo u CG kakva je ovdje situacija.Uglavnom ne komentarisu za džabe.

...
Gost
...

Rade, potpuno normalno da ti ljudi koje prozivas dignu glas protiv glupiranja nekih osoba!

Mileva
Gost
Mileva

ČANAK REALNO I BEZ DLAKE NA JEZIKU.

Pisar
Gost
Pisar

Gleda u šolju, učio od tebe!

Send this to a friend