Politika poručuje da iz tog razloga Sjever na izborima mora da odgovori

Canović: Nikad se manje nije čuo glas Sjevera

Nihad Canović

Od 2016. do 2020. Vlada Duška Markovića napravila je sjajan strateški okvir i samo da su vlade nakon toga taj okvir pratile, napravile bi rezultate. A šta mi imamo u posljednje gotovo tri godine – jednu veliku nulu. Otvarali su samo ono što vlada Duška Markovića nije stigla, a napravila je, poručio je u Rožajama predsjednik opštine Plav i kandidat SD na listi „Zajedno“ Nihad Canović.

On je, razgovarajući sa građanima, podsjetio na kritike autoputa od strane sadašnje vlasti.

„Sjetimo se priče o autoputu “iz nigdje u ništa”, na koji su drvlje i kamenje bacali i govorili kako je neisplativ. Evo danas ta dionica ostvaruje profit. Da su je nastavili na vrijeme, za 250 miliona bi napravili drugu od Kolašina do Andrijevice i danas bi benefite toga autoputa osjećali svi na Sjeveru“, kazao je on.

Canović je posebno podsjetio da investicioni ambijent, te situacija na Sjeveru nikad nije bila “neizvjesnija”.

„Sa druge strane, oni su iz revanšističkih pobuda često stopirali i ono što je skoro dovedeno do kraja, što treba da generiše nova radna mjesta i novu privrednu aktivnost. Nikad se manje nije čuo glas Sjevera, a Sjever zato 11. juna treba da im svojim glasom odgovori”, dodao je Canović.

On je zaključio konstatacijom da je politička situacija “izuzetno loša”.

„Sjetimo se 21 miliona. Pogledajmo na šta nam liče državna preduzeća. Sjetimo se zapaljenih cigareta. I pogledajmo ovaj kratkotrajni ekonomski populizam i obećanjima o dužem životu, sa manje rada a više para. Taj kratkotrajni populizam nama može donijeti dugoročne posljedice. Zato je jedino koalicija „Zajedno“ način stabilizacije prilika. Vjerujem u ovu koaliciju, kao što vjerujem da će neki Danijel imati ista prava kao Mehmet, ni manje ni više, i da će svako od ovih ljudi na osnovu svojih profesionalnih kvaliteta, a ne nacionalne pripadnosti, zaslužiti svoju poziciju u društvu”, zaključio je Canović.

Send this to a friend