Politika

Čarapić – Neđeši: Stabilna Vlada garant evropskog puta Crne Gore

Čarapić - Neđeši

Šef poslaničkog kluba Pokreta Evropa sad, Vasilije Čarapić, sastao se u Skupštini sa delegacijom ambasade Mađarske u Crnoj Gori na čelu sa ambasadorom, Jožefom Neđešijem. Čarapić je upoznao ambasadora Mađarske sa legislativnim prioritetima poslaničkog kluba PES-a u narednom periodu i aktuelnom političkom situacijom u zemlji.

“Čarapić je istakao da je Skupština za kratko vrijeme uspjela da učini velike korake koji su prije svega od značaja za EU put Crne Gore, i podvukao da Vlada uživa široku podršku”, saopšteno je iz PES-a.

PES prepoznaje nedvosmislenu podršku koju Mađarska pruža Crnoj Gori, a Čarapić je iskazao i optimizam da će Crna Gora zatvoriti ključna pregovaračka poglavlja upravo za vrijeme predsjedavanja Mađarske Savjetom EU.

Ambasador Neđeši je pozdravio dosadašnji rad Skupštine i zalaganje Pokreta Evropa sad kada je u pitanju nastavak EU integracija.

“Istakao je da ohrabruje to što je Crna Gora dobila stabilnu Vladu i apostrofirao da upravo politička stabilnost ove vrste ubrzava put Crne Gore ka punopravnom članstvu u EU”, navodi se u saopštenju.

Na sastanku je bilo razgovora i ekonomskoj saradnji dvije zemlje, te predstojećim bilateralnim susretima koji će se realizovati na najvećim državnim nivoima.

Send this to a friend