Politika

Čarapić: Rekonstruisana Vlada će funkcionisati kao i do sada; Abdić: Ogromni pritisci na Spajića

Čarapić i Abdić/ Foto: Portal RTCG

Poslanik Pokreta Evropa sad Vasilije Čarapić kazao je u emisiji “Duel” na Parlamentarnom kanalu da će Vlada nakon rekonstrukcije funkcionisati na isti način kao i do sada, odnosno to će, kako kaže, biti Vlada koja daje konkretne rezultate. Sa druge strane, poslanik Demokratske partije socijalista (DPS) Nermin Abdić smatra da su ogromni pritisci na premijera Milojka Spajića od onih koji žele što prije da budu dio vlasti.

Čarapić navodi da je rekonstrukcija prirodan proces dogovoren koalicionim sporazumom, što bi trebalo da se desi do kraja godine.

“Smatramo da je rekonstrukcija do ljeta na neki način odraz dobrog rada Vlade i Skupštine. Da bi došli do rekonstrukcije treba da ispunimo sve naše kratkoročne ciljeve oko kojih smo se dogovorili, i ako uspijemo do ljeta to je dobra stvar”, kazao je Čarapić u emisiji “Duel”, prenosi Portal RTCG.

Poručuje i da očekuje da rekonstrukcija donese i dodatnu političku stabilnost.

Poslanik DPS-a Nermin Abdić ističe da je pitanje da li će u ovom kabinetu buduće vlade biti mjesta za toliki broj fotelja.

Abdić kaže da treba zadovoljiti “tolike apetite ljudi kojima ste nešto obećali”, prije svega sklapanjem tog koalicionog sporazum.

“Neko kaže da je u toku od godinu neko najkasnije do godinu, i da se prije svega moraju poštovati principi i uslovi po kojima bi se taj proces rekonstrukcije Vlade desio. Kako će reagovati partije sadašnje parlamentarne većine vidjećemo. Ogromni su prtitisci na premijera Spajića, oni žele što prije da uđu u vladu”, smatra Abdić.

Navodi da su pojedini politički subjekti iz parlamentarne većine su za to da pojedine partije iz opozicije budu infiltrirani u rekonstruisanu vladu.

Da li će i na koji način pojedine opozicione partije to procijeniti, pitanje je, smatra, za organe partija.

“Pominje se da je Bošnjačka stranka na putu ulaska u Vladu. Lično smatram da neće iznevjeriti principe kojima se rukovodi, da neće iznevjeriti svoju državnotvornu misao i da neće iznevjeriti podršku svojih birača, a to je da uđu u koalicioni savez upravo sa onima koji su bili na proslavi u Nikšiću, koji su klicali “leleču Turci kukaju bule”, onim ljudima čiji su istomišljenici partijski saborci Vraneša i njemu sličnim”, kazao je Abdić.

11

avatar
1000
6
5
0
 
9
MujaSoko ticaMukiiijadoLolica
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Muja
Gost
Muja

E moj dobri doktore đe bi ti 2018 godine u izvršnoj vlast u Podgorici,zašto ne bi zamjenik Gradonačelnika.

Soko tica
Gost
Soko tica

Abdicu sve ce pogaziti Bosnjaci samo da budu u vlast . I to ce sa Pipunom pod ruku . Nema tih pesama sto ih moze odbiti od fotelja . 😂😂😂😂😂😂

Mukiii
Gost
Mukiii

Priča ispričana moj dobri doktore,treba manjine da budu u svaku vlast,a ljudim neka na obraz sta pjevaju,ali neka zapamti Crnogorska javnost bez manjina nema ni Crne Gore,a tebi da postavim jedno pitanje đe bi ti 2018 godine u Glavnom gradu kao zamjenik gradonacelnika,a znas i sam kolko su manjine da li doprinos u pobjedi naše kolicije.pozdrav za doktora Abdica iz… Više »

Mila
Gost
Mila

Kako se nudi DPS ovo nije humano…kako kriziraju za vlašću to je nevjerovatno…čak su bili napravili paralelnu Vladu i podijelili resore između sebe

Koza srpska
Gost
Koza srpska

Mila zadrzi misljenje za sebe

Lolica
Gost
Lolica

Eto ti sve znas

Petar
Gost
Petar

Doktore Abdicu sve ste u pravu ali izgleda su fotelje bitnije bolje oni da udju da bi Bečicevi izašli

Sasi
Gost
Sasi

Petre, minuce te zelja, to sto ce Demokrate izaci

🇲🇪Tuđemil🇲🇪
Gost
🇲🇪Tuđemil🇲🇪

Miriše da će Demokrate van!!

Sasi
Gost
Sasi

Mozete sami da se nadate, to sto ce izaci, mozda ali za 4 godine

jado
Gost
jado

Bog te cuo, pa da vidimo njihovo dostojanstvo

Send this to a friend