Politika

Carević: Budva je dio evropskog kulturnog bogatstva

Carević

Budva je dio evropskog kulturnog bogatstva i kultura je njen najvrjedniji brend, kazao je sinoć predsjednik te opštine Marko Carević na događaju koji je organizovan povodom 150 dana lokalne uprave na čelu sa njim.

Kako je saopšteno iz Opštine Budve, prilikom prezentacije rezultata lokalne uprave Carević je istakao da je ključno pitanje za predsjednika jedne opštine kakvu viziju razvoja ima, kako na osnovu datih okolnosti urbanog razvoja grada nametnuti njegovu poželjnu i ostvarivu budućnost.

“Principi i strateški ciljevi upravljanja Opštinom Budva su održivi razvoj grada, savjesno upravljanje javnim finansijama, ulaganje u ljude – humani kapital grada Budve, njegovanje kulture i kulturne baštine”, kazao je.

Uvjeren da je lokalna samouprava servis građana, Carević je otvorio vrata svog kabineta za građane, rekavši da kroz pomoć osjetljivim kategorijama stanovništva, ulaganjem u mlade, razvoj sporta Opština investira u ljude kao najveći kapital svakog grada i svake zajednice.

“U savjesnom odnosu prema finansijama je prvi i osnovni uslov svakog dugoročnog razvoja Budve”, dodao je Carević.

Jedna od ključnih nadležnosti lokalne samouprave je, kako je istakao, uvođenje komunalnog reda.

“Cilj nam je da pokrenemo infrastrukturne projekte, razvijamo sve djelove Opštine Budva, investiramo u saobraćaj i rasteretimo glavne mreže manjih saobraćajnica, riješimo problem atmosferskih voda i poplava i obezbijedimo kvalitetno vodsnabdijevanje, ulažemo u očuvanje Starog grada i kontakt zone. Problem otpadnih voda, pitanja otpada, reciklaže, zelenih površina, pitanja su od ključnog značaja za održivi razvoj grada”, ocijenio je.

Predsjednik Opštine Budva istakao je da je važno stvoriti pretpostavke da Budva bude prepoznati centar MICE turizma i da se turistička sezona produži tokom cijele godine.

On se zahvalio svim zaposlenima, sekretarima i načelnicima, direktoricama i direktorima javnih preduzeća i ustanova, kao i svim službenicima Opštine Budva, bez kojih, kako je rekao, dosadašnji uspjesi ne bi bili mogući.

Zaposlena u Službi za odnose s javnošću Opštine Budva Jovana Đurović istakla je da pravo na lokalnu samoupravu, prema Ustavu, obuhvata pravo građana i organa lokalne samouprave da uređuju i upravljaju određenim javnim i drugim poslovima, na osnovu sopstvene odgovornosti i u interesu lokalnog stanovništva.

“Odgovornost za djelatnosti kojima se upravlja javnim poslovima lokalne zajednice, a sve u interesu lokalnog stanovništva, su principi kojima se vodila nova administracija u realizaciji politika čiji je cilj bolji standard života i održivi razvoj našeg grada“, zaključila je Đurović.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Ljuta
Gost
Ljuta

A ti dio 👾

Kalamburator
Gost
Kalamburator

Ti si doktor obozavam te ‘

Velimir136@gmai
Gost
Velimir136@gmai

E,moj Careviću,ako je tačno da si”s kim si,onakav si”onda ti uzalud svo bogatstvo,znanje i ljudskost kad si član df-a!

Vesna
Gost
Vesna

E….kad ne bi bilo smeca…

Sova
Gost
Sova

“događaj koji je organizovan povodom 150 dana lokalne uprave na čelu sa njim” – svaka čast. Tako se radi. Treba uvesti obavezu “događaja” svakih 50 dana. Sljedećih 50 dana se pripremaš za novi događaj, i tako do kraja mandata.

Send this to a friend