Politika

Carević i Radović opet nisu pušteni u zgradu Opštine

Smijenjeni budvaski funkcioneri Marko Carević, Krsto Radović, Nikola Jovanović i odbornici Đorđije Vujović i Krsto Rađenović i ovoga jutra bili su istrajni u namjeri da uđu u zgradu Opštine Budva. Kao i prethodnih dana situacija u budvanskoj lokalnoj upravi je nepromijenjena, a odbornicima ulazak nije dozovoljen.

 

Krsto Radović istakao je da se već skoro mjesec dana, kako je poručio, onemogućava rad predsjedniku Opštine i Skupštine, kao i odbornicima, da rade svoj posao za koji su izabrani. A to je, smatra on, isključivo interes građana opštine Budva.

“Od početka maja, kad su predate inicijative, počinje teror na Opštinom Budva. Prvo sa blokadom računa i evo tri mjeseca zaposleni ne mogu da prime plate. Ovo sve što se dešava podsjeća na ono ružno vrijeme prije 2016. godine kada je ona klika DPS-a ovo radila, kad se plate nisu primale pod devet mjeseci, kad se kralo i kad su se upropaštavala preduzeća”, rekao je Radović.

Prema njegovim riječima, sadašnja ekipa i garniture OKG je gora do one prije 2016. godine.

“Gora jer vrlo svjesno uništava i ruši ovaj grad”, ističe Radović.

Radović tvrdi da je raučun blokiran na sinhronizovan način blokirali račun te zato plate ne mogu da se prime. Taj čin je, kako je naglasio, bio protivustavan i protivzakonit.

“Apsolutno kao što su protivustavno prvo oteli odbronika, potom protivustavno i protivzakonito okupirali ovu zgradu. Tako su protivzakonito blokirali račun lokalne samouprave. Direktno je ministar Radunović naredio Milici Popović, sudinici Privrednog suda, da blokira račun. I u narednih nekoliko dana ćemo podnijeti ozbiljnu krivičnu prijavu”, zaključio je Radović.

Mladen Mikijelj kazao je da je prošlo 50 dana otkako je Opština blokirana, te da je sadašnjoj vlasti uspjelo da stanu rame u rame sa svojim prethodnicima, koji su građanima ostali u sjećanju po nizu destruktivnih postupaka.

“Prošlo je 50 dana otkada su odbornici OKG-a, zajedno sa satelitima i kupljenim odbornikom predali inicijativu za smjenu predsjednika Carevića i predsjednika Radovića, oni su za samo 50 dana uspjeli da stanu rame uz rame sa svojim prethodnim saborcima. Uspjeli su da bace suzavac na našu djecu, da zajedno sa policijskim i parapolicijskim snagama izbace legitimno izabranu vlast iz ove zgrade, upsjeli su zajendo sa Ministarstvom finansija i Privrednim sudom donesu zabranu rasolaganja sredstvima, a ta sredstva su sredstva svih građana ove Opštine, takođe su uspjeli još jednu stvar po kojoj su ostali poznati iz 2016. godine, a to je da ljudima ne isplate plate i uspjeli su da zavade prijatelje, rodbinu i kumove za samo 50 dana. Oni su pokazali da su im foteljje važanije od građana, pa makar bile i krvave”, kazao je Mikijelj.

Odbornik u SO Budva, Krsto Rađenović, kazao je da se u budvanskim marketima vrši pritisak na radnike za koga da glasjau na predstojećim izborima.

“Pozvaćemo građane Budve, da više u te markete ne trguju, takođe građani moraju da znaju da su nezavinse liste Stara Budva i Prava Budva, takođe DPS”, kazao je Rađenović.

Među okuljenim građanima bilo je i onih koji su htjeli da svoje nezadovoljstvo iskažu na glas.

“Da li se obićan građani ovdje nekome može obratiti? Koga štititite od nas građana, ako je to legitimno izglasan zakon, zašto ne možemo da uđemo u Optinu i sazanmo koliko smo zaduženi? Koga štitite od građana i zašto?,pitao je sugrađanin.

U potrazi za odgovorima i pravom odbornika da uđu u zgradu Opštine, okupljeni su pokušali da “pokucaju” i na službeni ulaz lokalne uprave, međutim obezbjeđenje je reagovalo na isti način, a ulazak nije odobren.

Odborniku Vujoviću, ulazak nije bio dozvoljen ni uz službenu legitimaciju, koju kako je nagasio za ove četiri godine prvi put koristi otkada je nova vlast ušla u zgradu.

Na službenom ulazu, odbornicima je dostavljen dopis o zabrani ulaska u zgradu, koji prema njihovim riječima nema pečat i nije zaveden.

“Ovo je potpisao lažni Predsjednik Bulatović, koji je izabran na Slovenskoj plaži za funkciju koja ne postoji”, kazao je odbornik Đorđije Vujović.

Podsjećamo da je Opština Budva već 29. dan zaredom u blokadi. Ulaz u zgradu obezbjeđuju policija i privatno obezbjeđenje, a građanima je ulaz omogućen od 9h, u mjerama koje propisuju IJZ i NKT.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
NATO CPC MNE
Gost
NATO CPC MNE

doslo je vrijeme i da se ova rtv budva procisti od okupatra i stavi u drustvene tokove i oslobodi posrbljavanja i krivljenja stvarne slike BD.

Pedja*
Gost
Pedja*

Pa ako su Crnogorci neradnici , vi mora daste Srbi .

Novi
Gost
Novi

Znaci ako ne glasam za vas vi cete reci ljudima da ne kupuju kod mene… Hahahahaah, pa vi ste gori od Dps-a. O Boze hoce li iko normalan da povede ovu drzavu pravim putem

SINDON58
Gost
SINDON58

Dosadili su

Jež
Gost
Jež

Što ponovo ne montirate šator, ispod njega ste se osjećali srećno i zadovoljno, da bi vi svaki kamper pozavidio.Osim toga, šator je sinonim demokratije, samo što u različitim kulturama ima druga imana.

Krsto
Gost
Krsto

Ponesite im zdjelicu sa hranom u Becice. Mozda ce tako navici da tamo idu svako jutro. I ako im dajete granule, vazno je da imaju dosta vode.😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅

merishka
Gost
merishka

vidi carevica sa maskom a sto li ce to bit da se on boji sad korone a kaze da na sjever uzimaju pare da se pisu da su bolesni od korone

Mišo
Gost
Mišo

Lažno se predstavljaju. Hahaha

mrkela
Gost
mrkela

Vrzmaju se oko kase ka mačke oko kaše !

Lolo
Gost
Lolo

Nemaju oni sto da traze u opstinu

Bile
Gost
Bile

Sta ce ova dva na slobodi vise ,zar nisu dje im je mjesto ???

Ja sam
Gost
Ja sam

Da su u pitanju opštine sa sjevera davno bi odustali.

I HAVE
Gost
I HAVE

Krsto, uzmite sator opet za 8.000e i tamo pravite skupstinu.
Polako gospodo, imamo vremena do izbora koliko volite, da dolazite, da se vracate..
To su Krstove rijeci, polako, imamo vremena za raspravu!

Miki
Gost
Miki

Vidite da (ne) ljudi vole opstinu, dajte im portiri neka budu ,bagerista prva smijena ,kuvar druga hehe

Budvanin
Gost
Budvanin

Ovaj je obican gradjanin koliko i Carevic. Ima li iko da je ispred opstine dosao bas sto mu treba ili su komplet svi aktivisti i clanovi?

spearhawk
Gost
spearhawk

Nema. Cak i ovaj djed sto stalno ide uz Carevica i Radovica, je osoba koja je pri komunizmu zivjela kao bubreg u loju, zaradila fine pare, kupila stan u Budvi, a sada stiti DF i crkvu. On nema ništa ni da plaća ni provjerava, jer je sve izmirio, ali džaba. Komšija koji kada smo svratili u manastir i on nije… Više »

Naf
Gost
Naf

Mikijelj, srbo-albanac… Kod nas je sve moguće.

Bernini
Gost
Bernini

Da nije danas Carević davao sramne izjave kao prošli put?

Fantasy
Gost
Fantasy

Misliš da ce ga Vijesti ili Dan pitati nešto o tome… Toliko o njima i profesionalnosti. Svi su plaćeni sa iste adrese protiv Crne Gore.

Bernini
Gost
Bernini

Plaćeni i pretplaćeni!!

Ivan
Gost
Ivan

Kakvi penali, pa ovo je komedija!

Mišo
Gost
Mišo

baš penali

Bože, bože
Gost
Bože, bože

Kakvih sve vrsta budala ima na svijetu…

Nikšić
Gost
Nikšić

Pa da, ta policija i redari, slažem se. Kako su izmanipulisani to je strašno!

Zoran
Gost
Zoran

Bitno je da ste vi proslost

Maki
Gost
Maki

Narod Budve je reko svoje,avgust je blizu…..oteto prokleto

Joo
Gost
Joo

Maki….ko je na proslim izborima dobio kao partija najvise glasova?…..kad hoces da napises oteto prokleto, obavesti se kako su ti srbochetnici dosli na vlast…..a uskoro ce mo saznati iwas koliko su oteli od opstine, izgleda da su ozbiljni milioni u pitanju…..

Boca Senior
Gost
Boca Senior

Je li Carević doša na rabotu danas?

Lida
Gost
Lida

Za vas je leskovac.

Lida
Gost
Lida

Radovicu da ti sjases nebi ni obezbedjenje trebalo.A kad smo se dotakli te teme ti i Carevic ste napravili ruglo od Budve.

Mongro
Gost
Mongro

Oni se izgleda spremaju za izbore na način njima svojstven. Pokušava se opet pokrenuti litijašenje i stvoriti kritična masa da bi se na dan izbora ili neposredno poslije njih pokušalo nasilno, incidentima, ako je potrebno i u krvi, srušiti izabrana vlast i država! Ovo može da zvuči pretenciozno ali ako se analizira njihov način djelovanja, ništa nije iznenađenje! Spc kao… Više »

Kukalo srpstvo
Gost
Kukalo srpstvo

Ovi jednostavno nemaju osjećaj da su postali dosadni. To vam je svršeno momci. Izgubili ste većinu. Gubite se doma kod žena. Posebno je interesantan ovaj Demokrata. Njegove kolege poslanike niko nije mogao 4 godine naćerati da uđu u Skupštinu, njihovo radno mjesto, đe plate primaju a ovaj kao da se zalijepio za fotelju. Ne može mu doći odozdo do glave… Više »

NEPISMENI
Gost
NEPISMENI

Ne znam situaciju u Budvu ali kad je bila ona wigmanska sjednica znam da je rečeno u prenosu da ono privatno obezbeđenje neće da obijezbijeđuje wigman jer za to nijesu plaćeni to znači i da su oni isto koristili privatno obezbeđenje u opštinskim prostorijama

Zelen
Gost
Zelen

Wigvam

Mitar
Gost
Mitar

Kakav ste budzet ostavili tako i za plate ima. Kuvari i bageristi.

Zelen
Gost
Zelen

A za mene mućak. Platiće mi kad na vrbi rodi grožđe.

Send this to a friend