Politika

Čavor: Zablude i manipulacije evropske poslanice iza kojih se krije URA

Čavor

U odbranu aktuelne vlasti – napadom na građansku opoziciju – stala je danas poslanica njemačkih Zelenih u Evropskom parlamentu Viola fon Kramon. Čak i donekle upućeni posmatrač političkih zbivanja odveć zna da je riječ o partiji koja već neko vrijeme ima dobru saradnju sa Građanskim pokretom URA, pa u ovom slučaju i nije naročito teško sabrati dva i dva, i doći do zaključka ko stoji iza tvita gospođe fon Kramon, saopštio je poslanik DPS-a Branko Čavor.

“Ipak, čudi da izvjestilac Evropskog parlamenta za Kosovo Viola Fon Kramon, dijeli stavove sa partijom koja je zelena samo na riječima, a ustvari prilično crna u pogledu svojih kalkulantskih saveza sa strankama koje isto to Kosovo ne priznaju. Isto tako čudi da je gospođa fon Kramon tako jako zabrinuta za Crnu Goru i kineski kredit, kada je zemlji iz koje dolazi, Saveznoj Republici Nemačkoj Kina najveći trgovinski partner, prema svim ekonomskim statistikama”, navodi Čavor u saopštenju.

Iako manipulacije ovog tipa zgodno dođu režimskim medijima, dodaje, za unutrašnju upotrebu i njihovu osnovnu djelatnost – odbranu režima, međunarodnoj zajednici je sve jasnije, sa kim ima posla. O tome govore i brojne kritike vezane za rad aktuelne vlasti, a odnedavno i otvoreno zgražavanje stavovima pojedinih njenih reprezenata.

“I u tome ni objave poslanika partnerskih stranaka, ni pompezne objave u režimskim medijima baš nimalo ne pomažu. O otkupljivanju kredita već je sve rečeno – Evropska komisija jasno se i juče izjasnila šta misli o tome”, navodi Čavor.

I zato, kako ističe, pritisci koje pokušava napraviti URA, unaprijed su osuđeni na neuspjeh.

“Umjesto toga, ne koristite svoja poznanstva da bi dezinformisali i prepadali građane Crne Gore – već otplaćujte obaveze onako kako je to činila i prethodna Vlada. Taj kredit, uostalom, nije uzet iz sumnjivih razloga i “tajno i organizovano“, kao što je to uradila ova Vlada, već za infrastrukturni projekat vijeka u Crnoj Gori. Ali, šta o tome uopšte može znati neko za koga je kapitalni projekat – granični prelaz”, zaključuje u saopštenju.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
ludak
Gost
ludak

mislio si daces dobiti i ti dio za jos jedan hotel u nacionalnom parkuy na ivanovim koritama

marius
Gost
marius

Ipak sam ja bio u pravu da je ova Viola Kramon iz ovih “zelenih” kojima pripada ova URA, i da su oni uplekali se u ovaj izvestaj doticne gospodje. No nije mi jasno sto mi taj komentar nije objavljen, iako sam se ogradio, ako sam pogresno predpostavio.

Send this to a friend