Politika

CdM saznaje: SDP podnio zahtjev za smjenu Jokića

Socijaldemokratska partija uputila je predlog za smjenu predsjednika Opštine Kotor Vladimira Jokića, saznaje CdM.

Vladimir Jokić

Tekst predloga i razloge, SDP je uputio svim odborničkim klubovima.

Razlog tražene smjene je, kako se navodi u predlogu SDP-a, što Jokić ne obezbjeđuje sprovođenje strateškog plana razvoja Opštine Kotor i uzurpira ovlašćenja SO Kotor, samovlasnim donošenjem štetnih odluka u oblasti strateških razvojnih programa za opštinu.

Na listi razloga je, kako se navodi u Odluci, i to što Jokić protivno zakonu donosi odluke u ime Skupštine opštine Kotor, koje ukoliko ne budu poništene, mogu izazvati dugoročne štetne poslijedice po život građana i njihovu imovinu u akvatorijumu kotorskog zaliva.

U obrazloženju odluke, SDP navodi da je predsjednik opštine izabran sa dužnošću da Opština Kotor svoje strateške planove osmišljava i sprovodi uz puno uključivan je građana, strukovnih udruženja, civilnog sektora…

“Sve to, kako bi se unaprijedio život građana kroz dugoročno održiv ekonomsko- socijalni razvoj Kotora. Samo tako se može sačuvati i privilegija Kotora da je grad svjetske prirodne i kulturno-istorijske baštine pod zaštitom UNESCO-a”, ističe se u obrazloženju odluke.

Kotor

Jokić je, dodaju, nažalost, podredio tu svoju dužnost banalnom očuvanju svoje funkcije na štetu zakonskih prava građana i Skupštine opštine Kotor.

“Jokić je, bez presedana u novoj višepartijskoj istoriji Kotora, ušao je u nezakonito masovno donošenje privremenih akata koji su u izvornoj nadležnosti SO Kotor. Oduzeo je pravo odbornicima da se u ime građana izjašnjavaju i samovoljno je donio desetke odluka mimo valjanog zakonskog osnova. Te odluke su dominantno donešene da bi zadovoljio političke interese jedne odmetnute političke grupe koja je od gradskih dobara napravila “politički plijen”. Nijesu se sazivale SO, a pokušavalo se predstaviti da se Skupština ne može sazvati. Sve kao izgovor da bi se donosile nezakonite i u mnogim slučajevima štetne odluke” , navodi se u obrazloženju odluke.

Kako dodaju, sva javna upozorenja, kao i upozorenja sa kolegijuma predsjednika odborničkih klubova, nije su ga odvratila od, kako tvrde u SDP-u, nauma da donosi samovoljne odluke ugrožavajući trajna dobra Kotora.

“Slučaj odlučivanja o gradnji novih 80 metara luke u akvatorijumu grada, kako bi se zaliv dodatno zatrpao vezovima za mega kruzere, a ne pitajući nikoga, pokazao je do koje mjere je zašao Jokić u zloupotrebi svoje funkcije. Ni SO Kotor, ni UNESCO, ni naučne institucije Kotora –Pomorski fakultet, Zavod za biologiju mora, predstavnici civilnog sektora, niko nije dobio pravo da kaže što misli o trajnoj budućnost i ulaza u grad svjetske prirodne i kulturno–istorijske baštine. Uprkos svim vapajima, Jokić je sam uzurpirao osnovno pravo Skupštine Kotor da odlučuje o strateškim planovima razvoja i imovini građana Kotora. Zloupotrebom pozicije koju pokriva, mimo Zakona o lokalnoj samoupravi, odbijajući čak i konsultacije za predstavnicima odborničkih klubova, donio je nezakonitui štetnu odluku u ime većinskog vlasnika na Skupštini akcionara AD “Luka Kotor “. O kršenjima ostalih zakona u ovom slučaju sigurni smo da će se morati izjašnjavati sudovi”, piše u obrazloženju odluke.

Na kraju, u SDP-u tvrde da Kotor mora pokazati kapacitet sa zaustavi onoga koji je umislio da je sila iznad zakona građana Kotora.

“Jokiću više ne smijemo dozvoliti da samovoljno odlučuje o sudbini grada Kotora i njegovoj budućnosti, ne poštujući ni građane, ni institucije, ni zakon”, poručuju oni.

M.Dušević

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
daRko
Gost
daRko

ova photoshop slika je zakon hahahhaha

Stanka
Gost
Stanka

Sve je unisteno kao onaj investicioni projekat koji je trebao biti u Morinju, jos nista ljepse nije planirano, a da je bilo uklopljeno u prirodni ambijent.Makar ja nisam do sada vidjela a da su mediji objavili.Nije Morinj jedini ima ih jos dosta….

POLITIKA
Gost
POLITIKA

Koliko se brinete o KOTORU tako se radujem .. A kad ne biste bar sebe pravdali bilo bi Vam pametnije…..A sto ste ucinjeli svi redom evo samo zadnjih 10 god a kamoli 20….svi zajedno DPS SDP SNP Liberali Hgi i svi redom…i ovi i oni Pohvalite se ako imate cime Imate svojim .zgradicama hotelcicima i raznim svojim privatnim zdanjima….Na sto… Više »

Boka Kotorska
Gost
Boka Kotorska

Tacno tako smijenjuju se, pljuju jedni po drugima. A za grad niko nije nista dobro uradio 30 godina ni jedna jedina investicija. Stvarno sramota.

Dado
Gost
Dado

Ja sam demokrata ali se radujem ovome jer je sramota sta su od kotora uradili

POLITIKA
Gost
POLITIKA

Jesi vala kao ja 🤣

Ma$e
Gost
Ma$e

Na sledecim izborima demokrate ni pola glasova imat nece ko dosad

gta123
Gost
gta123

Demokrate sve jadnije deluju

foras
Gost
foras

Ovo ce brzo uslijediti u svim gradovima

MonteNegro
Gost
MonteNegro

Pocinju da pucaju ove nezdrave koalicije

Liverpool
Gost
Liverpool

Vrijeme je da se Jokicevoj bahatosti stane na put

Huawei88
Gost
Huawei88

Neka ga skinu, bice mnogo bolje Kotoru

StefaNegro
Gost
StefaNegro

Gotova je ova banda iz kotora

Gen. Dukljanin
Gost
Gen. Dukljanin

Kad sam vidio da je crnogorski Kotor, grad kojeg volim, dočekao da mu nekadašnja radikalka Perović bude na čelu Skupštine- rekao sam: a možda je Risto dobar nadimak Ranku Poštenom dao? Kako ono bi? Krivomozgić? Sad nek žanju što su posijali praveći neprincipijelne koalicije.

Petronela
Gost
Petronela

Jokaš će malo doma izgleda :))))

FRAJBURG
Gost
FRAJBURG

Auuuu,kako će Jokić biti degažiran k’o krpenjača.

Boba
Gost
Boba

Aooo, prazna prica!
Dic cete vi ruke opet ZA kad ga budu glasali…
Ka svaki put😝

Kotor66
Gost
Kotor66

Bla bla bla….da vam ja pojasnim nesto…DPS u Kotor nikad vise. Cao i laku noc.

licni interes
Gost
licni interes

Suvisno je i komentarisati na ovom vasem portalu jer je dobro poznato za koga radite i ko vas cita.Ali posto volim znati sto mi neprijatelji spremaju,procitam ponekad.Sto vi odje vise napadate Jokica on moze vise biti siguran da je uradio pravu stvar i nije dozvolio Ranku Krivokapicu da svoje licne interese stavi ispred opstinskih.Bar svi znamo ko je Ranko.Svaka ti… Više »

Podgoricanin
Gost
Podgoricanin

zasto ne pisete o tome da su 4-5 momcica od 14 do 18god prebila na zeljeznici drzavljanina grcke i uzeli mu pare.

MalaAnja
Gost
MalaAnja

Ja bi ga smjenila zbog ove slike samo

Stefan Niksic
Gost
Stefan Niksic

Na cem si spao moj Ranko Krivokapicu da ti plagijatori kroje sudbinu

Jorgovan
Gost
Jorgovan

Eto neka ste vi dok nije Jokic doso postovali grad.Sve se vidi i zna.Nego narod sklon zaboravljanju izgleda.

MalaAnja
Gost
MalaAnja

Saznaje li CDM , oce li neko podneti inicitativu za smjenu Carevića ?

Kotor66
Gost
Kotor66

hahahaha sve to ti fino sanjaj pa mozes polako za Pg dje su tvoji DPS a kod nas nikad vise!!!

StevanPG
Gost
StevanPG

Hahaha samo neka izadju sjutra sa pricom kako je opozicija slozna, jedinstvena i slicne bajke da pricaju! Mada njih je Ranko davno sutnuo nego je ovo samo bilo vjestacko odrzavanje koalicije.

DonjiKokoti
Gost
DonjiKokoti

E ovako kako se sad raspadaju u Kotoru tako bi se raspali sjutra da nam dodju na vlast! Ovo je samo dokaz da oni ne umiju jedan grad da vode a ne drzavu sjutra!

Cipsy
Gost
Cipsy

Jokic jedino sta je dobro je da je svoje smjestio dobro, a za Kotor nista dobro nije uradio!

Koviljka tomic
Gost
Koviljka tomic

Mislim da je sad Jokic na aparatima, nece moci vise svoje kumove da pozaposljava rodjake, ostat ce sad bez posla!

Jorgovan
Gost
Jorgovan

Zaboga koliko je on to svojih kumova pozaposljavo.Je li vise nego Milo dto je svojima dao sva nsjbolja preduzeca po C.G.

zacanka
Gost
zacanka

E moj Becicu bolje da si sadi po Zeti okle si nego da te sad ovako reketiraju ovi iz SDP-a! Samo si im posluzio i sad te sutnuli!

ines23
Gost
ines23

Shvatili ovi iz SDP da im nema zivota bez DPS-a, pa zato sad raskidaj!

Vitinka
Gost
Vitinka

A vas je Luka Kotor zaboljela, zato vi sad raskidate koaliciju! Ne da Ranko svoju luku tj. ne da on svoj izvor para!

Lazar seferović
Gost
Lazar seferović

Izgleda da traba dovesti na čelo Kotora Ranka Krivokapića .on ima 20 godina iskustva jer je bio koalicioni partner Đukanoviću

oliver14
Gost
oliver14

Bogami kad ste sklapali vlast zazmurili ste na Jokicevo srbijansko drzavljanstvo, nego ste sklopili vlast samo da ne bude da se prica kako Ranka niko u njegovom Kotoru ne podrzava!

mali covjek
Gost
mali covjek

Ovaj nije ni trebao zakonski da bude gradonačelnik jer je imao srpsko državljanstvo, koje je navrat nanos bacio pod noge ili sakrio uz pomoć Srbije i prijavio se ka velji Crnogorac, da bi sjeo na stolicu. sve što počne kuso tako i završi

Trta prta
Gost
Trta prta

Aooooggggg
A koliko ih ima drzavljanstvo nase lipe i nase lepe HA HA HA HA kad bi znali mnogi bi se iznenadili …..Nego politika je to mali covjece

Kosta
Gost
Kosta

A kako to sad tako pricate za vaseg drugara Jokica, on vam je odgovarao sve do juce, a sad drvlje i kamenje na njega i Demokrate.

goran1978
Gost
goran1978

Znaci pukla koalicija e vala je puno trajala, mada to su vasa posla takva!

Una
Gost
Una

Demokrate u Kotor zovu partija za udomljavanje rođaka i kumova

Miki
Gost
Miki

Da ne zaboravimo da su demokrate osvojile samo pet mandata u Kotoru..I ne mogu bas da se tako bahate.

Luka Ko
Gost
Luka Ko

Jokic je pokazao koliko mu je stalo do misljenja koalicionih partnera. Dosta je bilo. Smjena i novi izbori.

Bobo
Gost
Bobo

Predsjednik opstine Kotor pokazao je svu svoju nezrelost u obavljanju funkcije.

Vanja
Gost
Vanja

Sa bilo kom bi demokrate u koaliciju samo da budu u vlasti.

Janko
Gost
Janko

Demokrate ne brinu o građanima Kotora, već o foteljama

KnjazMilos
Gost
KnjazMilos

Nasli su sdp-ovci sad da im pametuju i da drze govore. Prvo niste ni trebali da ulazite u koaliciju s njima nego je vala bilo drago da malo izigravate vlast

Bar_pamti
Gost
Bar_pamti

E da mi je vidjet koga ce sledecega ,oce li jos jedan dpsovac ka bato carevic doc

Kurgasev sin
Gost
Kurgasev sin

Izgleda da nijedan predsjednik opstine koji dolazi iz redova demokrata nije opstao duze od 1-2 godine na vlast ……. Krapovic je Budvu u crno zavio……..

Komita
Gost
Komita

Kakva je to neprirodna koalicija sdp ultracrnogorski za becicevim demokratama iz bivseg snpa

Liberal
Gost
Liberal

E dobro su i ovi demokrate odma uzeli da gospodare a ni vlast nijesu dobili ,ne daj boze da su jaci

uros567
Gost
uros567

Pozivam malog plagijatora da se oglasi povodom ovoga

PolitikologNK
Gost
PolitikologNK

Rijesio je sve da upropasti za svoje licne interese

ProfesorK
Gost
ProfesorK

Sad i njih finansira Daka Davidovic vjerovatno imaju neki dogovor s njim

Stefo12
Gost
Stefo12

Evo ih ovi dinosaurusi ,ocete vi kao front u budvu ? I vama smetaju mladi ljudi a ?

sinan
Gost
sinan

Lgano je batica zaposlio citavu svoju porodicu, kumove i pratijske drugove

Zora je
Gost
Zora je

Ugleda se na starije ii predhodne
I ja bi
Zar ti nebi 🤣🤣🤣🤣

cikotic
Gost
cikotic

Ako ga ne smijenite u skorije ruke od Kotora ce samo zidine ostat

Mnogo znam
Gost
Mnogo znam

Da sam ja na Jokicevom mjestu, odmah bih otisao na televiziju sa svim papirima. Pa iznositi sve crno ba bijelo. Ako radim posao kako treba lako se odbraniti od bilo koga. Ali ako ne radim..

Sirena92
Gost
Sirena92

Da ovoga ispratimo i da nam svane!

Vujović V.
Gost
Vujović V.

Ako su ovi Demokrati vetani za Jokića pupčanom vrpcom onda na izbore.Ako nijesu neka predlože novog djuvegiju.

Rale
Gost
Rale

Ovaj momak bi bio dobar ucitelj ili nastavnik u nekoj osnovnoj skoli. Skromno I cijenjeno opet

Dragano
Gost
Dragano

Do sada je isto radio pa vam nije smetalo a kad je uso u vase licne interese treba ga smjenit,sto kazu stari mudri ljudi,obraz djon moj Krivokapicu.

Car🇷🇺Romanov
Gost
Car🇷🇺Romanov

Ajde ti pametni put Bosne tvoje, morska arija ti ocigledno skodi.

Kotor
Gost
Kotor

I onda idite sa DPS-m, vi ste navikli da kradete sa njima.

Ivan Kotor
Gost
Ivan Kotor

Da im imaju nesto dosad bi izaslo na vidjelo..neka vam demagogije.

Crnogorac45
Gost
Crnogorac45

Jokicevoj samovolji treba stati na kraj, smjena je nuzna mjere da se ovaj egoista makne!

Rafaello
Gost
Rafaello

Dobro je Abazovic rekao jednom prilikom, da nam opozicija nista ne valja. Jedino tu njegovu izjavu mogu u potpunosti da podrzim. Primjer nam je Kotor, sta bi bilo sa nasom drzavom, da neko iz Demokrata dodje na vlast.

Iskra95
Gost
Iskra95

Konacno nesto pametno i ovaj sdp da uradi. Opozicija nikad ne bi mogla da se ujedini, tp dokazuju svakodnevni sukobi i nesuglasice.

Ravnopravan
Gost
Ravnopravan

Svejedno je koja partija je na vlasti kada imamo ljude nedorasle poslu koji obavljaju. Da bi vodio grad ipak moras imati debelo poslovno ako ne i zivotno iskustvo!

VitniVoren
Gost
VitniVoren

Nije svejedno koja je partija, to nikako jer necemo svodjenje Crne Gore na tudje gubernije. Dosta je bilo, i preko mozga! Pogotovu necemo ove sto imaju dvije majke.

Iskra95
Gost
Iskra95

Sta drugo ocekivati od pripadnika Demokrata, plagijator Becic je tu umijesao svoje prste.

Kinez
Gost
Kinez

Dako sad dodje neko ko nece misliti da je izvise gradjana, kao ovaj egoista Jokic, vidi se da je iz Demokrata i da ima slicnosti sa Becicem. Sramota.

Boka Kotorska
Gost
Boka Kotorska

Samo pogledajte hotel Fjord sve vam je jasno sto je u grad uradjeno za 2 i po godine. Kad oni nisu sposobni da investitoru nadju deponiju nego nam sut i smece stoji u centru grada na pjenu od mora vise od godinu dana.

Trta prta
Gost
Trta prta

🤣🤣🤣🤣🤣🤣Evo 30 god Fjord zatvoren ali znas onaj preo puta kako radi

Ciji li je zaboga???
Jugooceanija ga tuzno gleda 😍😍😍

Enesa
Gost
Enesa

Niko nije izvise gradjana, sad ce to Jokic i da nauci! Ovo sto je on radio, sto je oduzeo pravo odbornicima da se u ime gradjana izjasnjavaju i sto je donio samovoljno par odluka zasluzuje sankciju!

Svetlana_TV
Gost
Svetlana_TV

Vrijeme je da ispratimo Jokica, covjek koji gleda samo svoj interes ne treba da bude na celu nase opstine.

Marelica
Gost
Marelica

Sta drugo da ocekujemo od partije koju vodi plagijator Becic?? Jokic je ojadio nasu opstinu, nista nam dobro nije donio, samo lazi i prazna obecanja! Dje su pare sto si obecao za socijalno ugrozene?

Skaljari
Gost
Skaljari

Pitanje za ovu i svaku buducu vlast dal ce se ikad srediti pojas od policije do starog grada pored mora da imamo dje prosetat mi iz Skaljara i nasi gosti jer ovo sad je stvarno ruglo na najljepsoj lokaciji u gradu.

Tommy_h
Gost
Tommy_h

On to i zasluzuje, smjena je nesto sto odgovara trenutnoj situaciji!

Berane
Gost
Berane

Ene ode Beranac sa prestola.

VISITOR
Gost
VISITOR

PREKOMBINOVAO SE JUNOSA ,SA SPALJIVANJEM KRIVOKAPICA !

Fedor
Gost
Fedor

Svaka čast, tako se brane interesi grada. Pa ovaj momak nek negdje drugo naređuje, u Kotor neće.

tigrino
Gost
tigrino

jupi!!!

Send this to a friend