Politika

Čelanović: SD na lokalnim izborima ostvario zapažen rezultat, imamo ozbiljan politički i građanski potencijal

Miloš Čelanović

Socijaldemokrate su na lokalnim izborima ostvarile zapažen rezultat i imaju imaju ozbiljan politički i građanski potencijal, poručio je Generalni sekretar SD Miloš Čelanović, istakavši uspjeh lista koje je SD predvodio ili sa kojima je izlazio samostalno, poput Bara i Plava.

Čelanović je naveo da su i u toku prethodne dvije godine Socijaldemokrate pokazale kvalitetnu političku procjenu kada su, sa mladim ljudima u rukovodstvu, odlučile da se iz opozicionih klupa bore za ono u šta vjeruju. Tako su upravo Socijaldemokrate bile te koje su se, pored zaštite ozbiljno ugroženog državnog dostojanstva od strane aktuelne vlasti, bavile dominantno socio-ekonomskim temama i standardom građana.

“Na inicijativu SD su porasle naknade pripravnicima, porasle stipendije i krediti, ali i najniže penzije, smanjene akcize na gorivo, i upravo su Socijaldemokrate imale više skupštinskih zakonskih inicijativa od same Vlade. Ipak, ekonomijom smo se uvijek bavili nepopulistički i nijesmo, niti ćemo je, zloupotrebljavati u ime dnevne politike i zato, u krajnjem, toliko i trajemo”, kazao je on.

Čelanović je rekao i da je jednako kvalitetna  realna procjena napravljena samostalnim izlaskom na izbore u Baru, gdje je SD osvojio 10% i gdje će biti drugi ključni činilac vlasti.

“Koalicija koju je SD predvodio u Plavu, osvojila je apsolutnu vlast, pokazavši da rezultati našeg predsjednika opštine Nihada Canovića zaista jesu zalog za novi mandat” , istakao je on.

Čelanović je zaključio da je potrebno da sve građanski orijentisane stranke, uključujući SD, naprave detaljnu procjenu rezultata u svim opštinama. “Socijaldemokrate su dobile potvrdu da su partija koja ima značajan građanski potencijal i ozbiljne, obrazovane ljude, čije vrijeme tek dolazi.”

Send this to a friend