Politika

Ćeman: DPS za 30 godina ostavio kataklizmičnu sliku

Nosilac liste Demokrata na izborima u Petnjici Albin Ćeman, smatra da je neshvatljivo da u 21. vijeku postoje mjesta koja se nalaze na geografskoj karti Evrope, a koja nemaju skoro nikakvu povezanost u javnom saobraćaju  kako sa ostatkom države, tako i u okviru svoje teritorije.

“Mada, s obzirom na činjenicu kakvu je kataklizmičnu sliku ostavio za sobom DPS za ovih 30 godina, pojedini dijelovi  Crne Gore više podsjećaju na neku podsaharsku naseobinu, nego na normalno uređene evropske regije. To je nedopustivo za državu koja pretenduje da bude dio Evropske Unije”, kazao je Ćeman.

Ćeman ističe da je nevjerovatno da u zemlji kandidatu za članstvo u EU postoje područija poput Petnjice, bogati nevjerovatnim prirodnim resursima i radnim i poštenim ljudima, a siromašni u svakom drugom smislu.

“Do čuvenog  bihorskog  kraja, stvorenog za poljoprivredu i zemljoradnju, gotovo je nemoguće doći javnim prevozom, već isključivo sopstvenim automobilom ili pješke. Javni saobraćaj ne povezuje ni naselja unutar opštine Petnjica. Iz Petnjice prema najudaljenijim mjestima opštine, kao što su: Poroče, Kalica, Trpezi, Vrbica, Orahovo, Bare,  Lješnica, Azane, Vrševo, Godočelje, Paljuh, Ponor,  itd. ne postoji javni prevoz, što je nedopustivo”, objasnio je Ćeman.

On kaže da su putevi u Petnjici takođe u veoma lošem stanju, a situaciju dodatno komplikuje činjenica da prema najbližem većem gradu u okolini, Beranama, ne postoji redovan linijski prevoz.

“Učenici koji pohađaju srednje škole u Beranama iz tog razloga moraju iznajmljivati privatni smještaj, otežavajući ionako veoma sumornu finansijsku sliku Petnjičana. Dodatni problem u Opštini stvara činjenica da su većina stanovnika u poodmaklim godinama života, a zbog nedostatka prevoza, pogotovo u zimskim danima ne mogu doći do ljekara i završiti druge svakodnevne potrebe”, ističe Ćeman.

Kako kaže, posebno je poražavajuća činjenica da je javni saobraćaj u Petnjici prije pola vijeka mnogo bolje i organizovanije funkcionisao.

“Očigledno da Petnjičani nisu učili od „pobjednika tranzicije“, koji su karijere započeli švercujući cigarete na magarcima i konjima preko granice, a danas lagano jezde ulicama Podgorice u svojim skupocjenim automobilima”, poručuje Ćeman.

Ćeman je ocijenio da su Demokrate u Petnjici stvorile respektabilnu partijsku infrastrukturu, koja će se kada  Demokrate pobijede na predstojećim lokalnim izborima, zalagati za ponovno oživljavanje ovoga kraja u infrastrukturnom, saobraćajnom, ekonomskom i svakom drugom smislu.

Ža.B.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Dado
Gost
Dado

Bravo Albine, sve je tacno, nikad nisam glasao, ali sad hocu glasam Demokrate, vi ste buducnost C.G.

Ljuta
Gost
Ljuta

ma sto zboris…da nije bilo njih ne bi ni vi postojali zato ih pofalite bar za to i sto je Cetinje njihovo …

auff
Gost
auff

A nema veće kataklizme od vas Demonkrata, eto vas svakojakih, samo, Bože, sačuvaj nas od vas!

Helena
Gost
Helena

Sad kako izlaze sami na izbore sad traze nacin kako da paznju na sebe privucu.

Darija
Gost
Darija

DPS je uradio mnogo vise nego ijedna partija do sad, Demokrate rade samo ono sto njima treba da bi dobili koji glas vise.

Ljuta
Gost
Ljuta

darija hoces li nam to pojasniti ..koje dobro su nam ucinjeli?

Saska
Gost
Saska

Kako to sad da Demokrate odjednom brinu za Petnjicu, to kako se blize izbori pa sad brinu samo kako bi glasove prikupili.

poaro
Gost
poaro

Sram vas bilo ! DPS je oduvijek stitio manjine, a vi ? sta ste vi??

Najla
Gost
Najla

Dok su htjeli da pale po sjeveru Gosovic i ekipa cutali ste ! meni nije jasno kako mozete ovo da pricate sad??

Ljuta
Gost
Ljuta

znaci ovi sto su palili su pozitivni…koje koze kako bi Vladika rekao

rejna
Gost
rejna

Becic je rekao da je trobojka zastava CG ! i vi pricate nesto !!

Ljuta
Gost
Ljuta

trobojka je zastava CG oduvjek bila a ova crvena sa zutim je Rankova a ne dps

bilbord
Gost
bilbord

Ljuta, “ova crvena” će ti se vijoriti iznad glave DOK JE CRNE GORE, A TO TI JE DOK JE SVIJETA I VIJEKA. Da te podsjetim dokle, uz pun citat: “„Ada čoče, Božija ti vjera, znam ja tu veselu Srbadiju, no kud su joj ti sinovi junaci bili, dok joj nije Bog dao Karađorđa. Ta vi svi tamo fastate jednoga njega… Više »

lejla
Gost
lejla

odakle vam pravo da uopste pricate o Petnjici??

Send this to a friend