Politika

Ćeman smatra da je partijsko zapošljavanje veliki problem u Petnjici

Albin Ćeman

 

Kandidat Demokrata za predsjednika Opštine Petnjica Albin Ćeman tvrdi da je u ovoj godini dvanaest članova vladajuće DPS dobilo posao u tom mjesti po principu partijske knjižice, a ne zbog znanja, stručnosti i sposobnosti.

Ćeman je saopštio da su neefikasno postupanje organa lokalne samouprave i neefikasni mehanizmi odgovornosti i proces rada samo neki od problema Opštine Petnjica, ocijenivši da partijsko zapošljavanje dovodi do negativne selekcije kadra, koja urušava sliku o javnom sektoru u očima građana.

“Funkcionalnost opštinske administracije je na niskom nivou, što uzrokuje velike troškove za građane i privredu”, kaže Ćaman.

Zato će, dodaje, Demokratska Crna Gora javnu upravu oblikovati prema principima evropskog modela uprave.

“U tom smislu, upravne strukture, postupci i upravna kultura počivaće na principima evropskog upravnog prostora. Demokrate se zalažu za uvođenje uslužno-orijentisanog koncepta rada u lokalnu upravu. Građanin treba da bude kontrolor i pokretač rada lokalne uprave”, naglašava kandidat Demokrata za predsjednika Opštine Petnjica.

Demokrate će, kazao je, obezbijediti stručnu i profesionalnu lokalnu upravu , koja će snositi odgovornost za sprovođenje propisa i ostvarivanje rezultata u radu.

“Takav sistem će obezbijediti zakonite javne konkurse i motivisati pošten i stručan kadar da se angažuje u lokalnom javnom sektoru. Stvaražemo uslove za postepeno uvođenje modela elektronske opštine, zasnovanog na evropskim principima i primjeni moderne informacione tehnologije”, ističe Ćeman.

Kako je rekao, zalagaće se i za formiranje efikasnih opštinskih i mjesnih administrativnih uslužnih centara, koji će biti u službi građana i djelovati u odnosu na njihovu inicijativu.

“Znanje i sposobnost biće osnovni kriterijumi zapošljevanja, a ne partijska knjižica. Zalagaćemo se za potpunu i dosljednu depolitizaciju, departizaciju i profesionalizaciju lokalne uprave i javnih službi. Dosta je bilo zloupotreba državnih i lokalnih resursa, dosta je bilo partijskog zapošljavanja i udomljavanja na teret novca svih građana”, poručuje Ćaman.

Uvjeren je da će već od 26. novembra zaustaviti one koji su unazadili Petnjicu i učinili da se iz nje odlazi, one koji su osiromašili naše građane, one koji su gradili samo za sebe i svoje.

“Siti su Bihorci njihovih obećanja i prevara, ovoga puta sam ubjeđen da će masovno stati uz ljude čistih ruku i svijetla obraza. Ljude koji će raditi u interesu svih građana, samo za platu i ni centa mimo plate, koji će snositi odgovornost za svaki preduzeti korak i koji će moći pogledati građane Petnjice u oči. Zato drage Petnjičanke i Petnjičani pozivam vas da hrabro i dostojanstveno izađemo na birališta i punog srca i hrabro kako to priliči Bihorcima zaokružimo broj 6, Demokratsku Crnu Goru”, zaključio je Ćeman.

Ž.N.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Say my name
Gost
Say my name

Odo’ ja u Njemacku!

Don
Gost
Don

A vi da mozete sto narodu da ponudite a da pritom ispunite ne bi vi pricali o drugima, no ne mozete nista!

Murcielago
Gost
Murcielago

Sta, to kao Demagozi nemaju sta da ponude pa krecu i napad? To se od njih i ocekivalo, nebitni su!

Say my name
Gost
Say my name

Haahahahaahaha

Vladana
Gost
Vladana

O radu i zaposljavanaju u lokalnoj samoupravi vi ne mojte da brinite, jer nijeste vi kompetentni da mozete da pricate, jer znamo odlicno kako vi na gradjane u Petnjic e gledate, kao na potencijalne glasove i sve sto pricate su vam lazna predizborna obecanja !

Jovana
Gost
Jovana

Kako “velikodisno” od vas ! Vi cete da brinete o zaposljajnju u Petnji, vi koji nama kojeg rodjaka, prijatelja, kuma, zenu od prijatelja nijeste doveli u Budvi i Kotoru, to najbolje znaju gradjani pa ste mislili da dodjete tako i u Petnjicu je li ?? E ne mozete!

Dinoša
Gost
Dinoša

Pokri se sa ušima i ti si kao Camaj pošao sa vojvodama Četničkim tebe ne basta da budeš dio te opcije koja je htela da istrebi sav Bihor.

Lipovo
Gost
Lipovo

Zar u Petnjici ima nezaposlenih? Svi su Vam zaposleni u PG i na Primorju, ili su to ,,zakašnjele,, diplome! Chast petnjichkim domaćinima , ovo se na njih ne odnosi.

Refko
Gost
Refko

Cemane reci tvom lideru Aleksi da kupi svoje politicke tranje i masine za stancovanje jednolicnih saopstenja i napusti Petnjicu jer ga mi ovdje ne priznajemo za osobu, a ne za politicara !neka pozdravi svoju ekipu iz sedmog bataljona i sretan mu veliki bio put.

Lejla
Gost
Lejla

Ako je ovo covjek koji moze da izvede Petnjicu na pravi pit i da pomogne Petnjicanima da bolje zive onda sam ja Nikola Tesla ! Ppgledajte opstine koje vi vodite, kako su prosperirale.. svaki da po jedna prijava za krsenje zakona.. toliko o vama !

Milos
Gost
Milos

Ajde nam pricaj malo o svom znanju i obrazovanju, kad smo vec kod toga. Mani se ti politike, moj ti je savjet.

Milorad
Gost
Milorad

Covjek je mlad doktor i bese najmudriji na onoj debati.

Anel
Gost
Anel

Ovaj kod nas u Petnjici? Ljudi nemojte da se zezate, znamo ga dobro. Ovo je sprdnja!

Dado
Gost
Dado

To je isti broblem u citavoj C.G.

Andric
Gost
Andric

A sto radi tvoja partija po Kotoru i Budvi, zaposljavaju se strine, kumovi,braca,sestre? To ne pricate? Hapse vam odbornike sa liste zbog kokaina, kradete pare a pricate kako ih vracate, pola miliona ste uzeli a nijeste u tom periodu radili, kako to objasnjavate? Kandidati vam nijesu nasi drzavnici, samo ste isprdat SNP-a nastali preko noci, zato i lajete toliko da… Više »

Emina
Gost
Emina

Mislim da si zadnja osoba koja nesto moze da kaze o obrazovanju je li tako ? Mala je Petnjica..sve se zna.

Etihad
Gost
Etihad

A zalostan li si jadan ne bio.Prvo reci kako si zavrsio skolu ili ces i to da ispliva?

Send this to a friend