Politika

Neka biračka mjesta kasnila sa otvaranjem

U toku su lokalni izbori u Ulcinju i Beranama, a pravo glasa ima oko 43,5 hiljada građana.

U Ulcinju su otvaranje birališta jutros obilježile nepravilnosti na nekoliko biračkih mjesta, te je biračko mjesto broj 31 otvoreno sa više od dva sata zakašnjenja a glasanje na jednom biračkom mjestu je obustavljeno. Izlaznost do 9 sati je 2,8 odsto.

Birač čekao sat i po da glasa

Prvi glasač na biračkom mjestu broj 31 Javno komunalno preduzeće u Ulcinju, čekao je više od sat i po da to biračko mjesto bude otvoreno, saopštili su iz PR Centra.

Biračko mjesto broj 31 otvoreno je u 9 sati i jedan minut, nakon dva sata kašnjenja.

Prema podacima posmatrača Centra za monitoring i istraživanje (CeMI), biračko mjesto broj 31 nije moglo da bude otvoreno, jer članovi biračkog odbora nisu imali ključeve.

Glasanje na biračkom mjestu broj 6 obustavljeno

Glasanje na biračkom mjestu broj 5 je obustavljeno zbog, kako javlja CEMI, bilborda koji se nalazi u blizini biračkog mjesta.

Problemi na biračkom mjestu broj 6

Kako javlja CEMI, na biračkom mjestu broj 6 Javno kominalno preduzeće – uređaj ne prepoznaje pasoše.

Izlaznost do 9 sati

Na lokalnim izborima u Ulcinju do devet sati glasalo je 2,8 odsto građana, saopšteno je iz Centra za monitoring i istraživanje.

Četiri biračka mjesta, kako navode, nijesu otvorena na vrijeme, od kojih je biračko mjesto broj 31 Javno komunalno preduzeće otvoreno sa zakašnjenjem od dva sata i šest minuta.

Kako navode, broj na koji građani mogu prijaviti nepravilnosti je 067 473 228.

Biračko mjesto 31 još nije otvoreno

CEMI javlja da biračko mjesto broj 31 Javno komunalno preduzeće još nije otvoreno. Građani čekaju ispred biračkog mjesta da glasaju.

Predsjednik biračkog odbora na biračkom mjestu Centar za kulturu broj 29, Fuad Lamoja, kazao je da očekuje da će izborni dan proteći bezproblema.

„Prvi glasač je glasao u sedam sati i dva minuta. Na ovom biračkom mjestu, na spisku su upisana 973 glasača“, naveo je Lamoja.

Bilo problema na otvaranju birališta

Predsjednik Opštinske izborne komisije u Ulcinju Petar Ljuljđuraj za portal Antena M je potvrdio da je bilo problema na otvaranju biračkih mjesta.

Kako nam je rekao na biračkom mjestu 31 je bilo zakašnjenja.

Bilo je problema i na biračkom mjestu broj 6, gdje su pogrešno izbrojani glasački listići, ali je kako kaže biralište otvoreno.

Dva biračka mjesta nijesu otvorena

Izborni dan u Ulcinju prati CEMI, a kako javljaju biračko mjesto broj 31 Javno komunalno preduzeće još uvijek nije otvoreno. Čekaju ključeve od prostorija. Dio građana je morao da se vrati, nije imalo uslova za glasanje.

Biračko mjesto broj 6 Javno komunalno preduzeće nije otvoreno zbog nedostatka biračkih listića.

Biračko mjesto broj 2 Holegro otvoreno je sa zakašnjenjem od 15 min.

Podsjetimo, prema podacima Ministarstva unutrašnjih poslova, biračko pravo u Ulcinju ima 19.869 građana.

Građani će u Ulcinju moći da glasaju na 37 biračkih mjesta.

Građani Ulcinja biraće jednu od deset lista, od kojih su dvije koalicije. Na glasačkom listiću prva će biti lista „Socijaldemokrate – Ivan Brajović – Dosljedno za Ulcinj“, druga „Srcem naprijed DUA“, dok je treća Bošnjačka stranka. Na četvrtom mjestu je „Aleksa Bečić – Demokrate – Pobjede, a ne podjele“, a nakon nje „Forca – Odbranimo Budućnost“, koalicija SNP – DF „Za zdravi Ulcinj – Građanski hrabro“.

Slijede „SDP – Ranko Krivokapić – Da oživi Ulcinj“, lista „Probudi se Ulcinju“ koju čine Demokratska partija, Perspektiva i Demokratski savez u Crnoj Gori. Na pretposljednjem mjestu je URA – „Ulcinj novim generacijama – mr Dritan Abazović“, a pod rednim brojem 10 je lista „Ulcinj pobjeđuje – Milo Đukanović“.

 

 

.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Neno
Gost
Neno

Acnije obustavljeno, nego zatvoreno, jadni ne bili…. Strasno.

maldita
Gost
maldita

Beranci razmislite dobro kome dajte glas danas ! Nemojte dozvoliti da vas truju oni koji su vladali poslednje 4 godine !

Send this to a friend