Politika

Černiš: Iz evropskog i evroatlantskog puta Crne Gore možemo naučiti mnogo

Iz evropskog i evroatlantskog puta Crne Gore može se naučiti mnogo, imajući u vidu aspiracije Ukrajine ka članstvu u Evropskoj uniji i NATO-u, kazao je ministar za pitanja privremeno okupiranih teritorija i interno raseljenih lica Ukrajine Vadim Černiš tokom današnje posjete ministru vanjskih poslova Srđanu Darmanoviću.

Kako je saopšteno iz Ministarstva vanjskih poslova, Darmanović je rekao da Crna Gora u potpunosti podržava rješavanje ukrajinske krize mirnim i diplomatskim putem, uz poštovanje suvereniteta, jedinstva, nezavisnosti i teritorijalnog integriteta te zemlje u okviru međunarodno priznatih granica, te je ukazao na važnost i potrebu poštovanja i implementacije sporazuma iz Minska.

“Podsjetio je takođe, na punu usklađenost stavova Crne Gore sa vanjskom politikom Evropske unije”, navode u Ministarstvu.

Černiš je, pak, istakao da Ukrajina veoma cijeni podršku naše zemlje diplomatskim naporima za rješavanje te krize.

“Sagovornici su se saglasili i da su bilateralni odnosi Crne Gore i Ukrajine veoma dobri, te da su obje zemlje posvećene kontinuiranom unaprjeđenju saradnje”, dodaje se u saopštenju.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Tragikomedija🎭
Gost
Tragikomedija🎭

Pretresite ovu dvojicu mislim da sam ih vidio kako se dodaju kovertama ispod ruke.👮

Send this to a friend