Politika

Čestitka Opštinskog odbora DPS-a povodom 9. decembra, Dana opštine Danilovgrad

Danilovgrad (Arhiva)

Opštinski odbor Demokratske partije socijalista Danilovgrad uputio je čestitku povodoma Dana opštine, koji se obilježava danas 9. decembra.

“Na ovaj dan prije 88 godina, 9. decembra 1944. godine naš grad je pregalaštvom i žrtvama naših predaka oslobođen od fašizma, jedne od najmračnijih ideologija u prošlosti ljudskog društva. Od tada naša Opština se intezivno razvijala, a s ponosom možemo reći da je značajan doprinos tom razvoju u posljednjim decenijama dala i Demokratska partija socijalista kao stožer vlasti”, navodi se u čestitki.

Poručuju da će snažno i nepokolebljivo, DPS nastaviti njegovati slobodarsku, antifašističku i državotvornu tradiciju pretačući je u aktuelno savremeno političko djelovanje, koje će našu opštinu i državu uvezati u univerzalne vrijednosti savremene Evrope i demokratskog svijeta.

“U ovom trenutku brojnih izazova svi smo dužni da istrajemo na očuvanju političke i svake druge tolerancije koja krasi naš kraj, ali i da svi zajedno čuvamo nezavisnost, ustavni poredak i građanski sklad Crne Gore. Neka nam je svima srećan Dan opštine”, zaključuje se u čestitki Opštinskog odbora DPS Danilovgrad.

Send this to a friend