Politika

Tramp prepoznao ogroman napredak CG

Tramp

Čestitke predsjednika država i visokih zvaničnika povodom 13.jula- Dana državnosti Crne Gore i dalje stižu. Najnovija čestitka upućena predsjedniku Crne Gore Filipu Vujanoviću stiže od američkog predsjednika, Donalda Trampa.

“U 11 godina od sticanja nezavisnosti Crna Gora je učinila ogroman napredak u izgradnji demokratskih institucija koje podržavaju vrijednosti evroatlanske zajednice. Sjedinjene Države visoko poštuju doprinos Crne Gore transatlanskim i regionalnim bezbjednosnim inicijativama, uključujući Avganistan, gdje crnogorski vojnici nastavljaju da stoje rame uz rame sa američkim”, navodi se u čestitki Trampa.

On je pozdravio kontinuitet crnogorskog partnerstva i doprinosa evropskoj bezbjednosti, kao najnovije NATO saveznica.

“Ciljevi postizanja bezbjednosti koje dijelimo, mir i sloboda, će formirati temelj za naše još snažnije partnerstvo u godinama koje dolaze”, poručio  je Tramp.

Dan državnosti Crnoj Gori je čestitao i predsjednik Kine Si Đinping, uz ocjenu da se posljednjih godina odnosi između dvije zemlje dobro razvijaju.

“Intenzivne su razmjene na visokom nivou dvaju zemalja, solidno je  političko povjerenje, plodonosna je saradnja u različitim oblastima. Obraćam veliku pažnju na razvoj odnosa Narodne Republike Kine i Crne Gore. Želim da zajedno sa Vama promovišem dalji svestrani razvoj prijateljskih i srdačnih odnosa dvaju zemalja sa ciljem da bude od koristi oba naroda. Želim prosperitet i puno uspjeha Vašoj zemlji i blagostanje i zdravlje vašim narodima“, navodi se u čestitki Đinpinga.

Čestitku je posalo I generalni sekretar Ujedinjenih nacija,  Antonio Gutjereš.

“Živimo vrijeme velikih obećanja, ali i duboke nesigurnosti. Započeo sam godinu upućivanjem širom svijeta apela za mir. Sve za što se borimo kao ljudska porodica – dostojanstvo i pravda, napredak i prosperitet – zavisi od mira. Ove vrijednosti su neizbrisivo zapisane u Povelju UN i one nas povezuju”, kazao je on.

Gutjereš je istakao da računa na aktivno učešće naše zemlje i doprinos izgradnji snažnijih UN, kao i u zajedničkim naporima da se obezbjedi mir, razvoj i ljudska prava za sve.

Čestitke su takođe uputili Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, Predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić, Predsjednik Italije Serđo Matarela, Predsjednik Albanije Bujar Nišani, Predsjednik Slovačke Andrej Kiska, Predsjednik Poljske Andžej Duda, Predsjednik Egipta Abel fatah El-sisi, Predsjednik Jermenije Serž Sargsjan, Kralj Maroka Mohamed VI i Predsjednica Švajcarske Konfederacije Doris Leuthard.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Pjetro
Gost
Pjetro

Mozda ga je vidio stvarno amerikanci su to, ali ti ga mi okom ne mozemo vidjet bez ovaj dim sto kulja.

shuga
Gost
shuga

samo jos da nas prepozna na mapi da ne zaluta u makedoniju ka mu prethodnihk

Daxa
Gost
Daxa

Hahaha a on ne zna dje smo i ima li nas

teo
Gost
teo

Isto, jednako tako, je prepoznao Duska, pa veli ˝da gurnem njega, znam ga˝ …hahaha

Mne
Gost
Mne

Neznam samo u cemu smo napredovali?! Prelijepa zemlja puna sirovina i divljaka!

Luka, nikšić
Gost
Luka, nikšić

A sto jes jes, Dule nam je sad mnogo jaci na noge nebi ga mogao sad tako lako gurnuti

Crnogorac
Gost
Crnogorac

A Grabar Kitarovic?

Send this to a friend