Politika

Cetinje i Kina da sarađuju u turizmu, privredi i kulturi

Gradonačelnik Prijestonice Cetinje Aleksandar Kašćelan razgovarao je sa ambasadorom Kine u Crnoj Gori Liu Đinom o mogućnostima saradnje u oblasti turizma, privrede i kulture.

Kašćelan je upoznao ambasadora Đina sa razvojnim planovima Prijestonice Cetinje u ovim oblastima, a posebno sa potencijalima biznis zona.

Razgovarano je i o unaprjeđenju gradske infrastrukture, kao i o dobroj saobraćajnoj povezanosti Cetinja sa primorjem, centralnim i sjevernim dijelom zemlje.

On se zahvalio ambasadoru Đinu na podršci i izrazio spremnost Prijestonice Cetinje da sarađuje sa kineskim preduzećima i institucijama kulture.

Ambasador Đin je ukazao na trend povećanja turista iz Kine koji biraju Crnu Goru kao destinaciju.

On smatra i da bi kineskih turista moglo biti više uz adekvatnu promociju Crne Gore, kao i da Cetinje mora biti dio te turističke ponude.

Đin je rekao i da kineska razvojna strategija „Pojas i put“ i inicijativa „16+1“ predstavljaju dobar okvir za saradnju dvije zemlje u različitim oblastima.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Tomos
Gost
Tomos

Pitam se da li je ovo u Kini na tv – u propraćeno..

Pjer
Gost
Pjer

Inace mrka kapa za Kinu i Kineze

Novljanin
Gost
Novljanin

hahahahahahah. Kina i selo (Cetinje)

Jovanka
Gost
Jovanka

Naravno da treba da saradjuju, Kina ako misli da postane najveca svjetska sila u narednom periodu morace da saradjuje sa Cetinjem, inace nista od toga…

razocarang i
Gost
razocarang i

E,nista SMJESNIJE,nijesam cuo u mom Ivotu.
CETINJE i KINA HA,HA,HA …..

Send this to a friend