Politika

Cetinje spremno za poslovnu saradnju sa Litvanijom na svim poljima

Prijestonica je spremna za uspostavljanje poslovne saradnje sa Litvanijom na svim poljima, a naročito u oblasti turizma, održivog razvoja, energetske efikasnosti, kao i na razvijanju projekta „pametni grad“, kazao je gradonačelnik Cetinja Aleksandar Kašćelan tokom današnjeg susreta sa delegacijom Grupe prijateljstva Parlamenta Litvanije.

Kako je saopšteno iz Prijestonice, litvanski poslanici, koje je predvodio predsjednik Grupe Gintaras Vaičekauskas, sa Kašćelanom su razgovarali o razvojnim potencijalima grada i mogućnostima za uspostavljanje tješnje saradnje Cetinja sa  preduzećima i gradovima u Litvaniji.

Kašćelan je podsjetio da su u Prijestonici već razvijeni servisi e-uprave, kao što su „one stop shop“ i „48 sati“, čija bi upotreba trebalo uskoro da započne.

“Prijestonica, slijedeći strateške spoljno-političke i razvojne prioritete države Crne Gore, teži dostizanju evropskih standarda i približavanju gradovima EU. U tom smislu, poseban značaj ima učešće u EU projektima”, naglasio je prvi čovjek Cetinja.

Vaičekauskas je pohvalio postignute rezultate Crne Gore u integracijama u NATO i EU, navodeći da je povezivanje sa gradovima Evropske unije ključno za podsticaj razvoja kreativnih industrija i uvezivanje inovatvnog kapitala.

“On je iskazao zadovoljstvo zbog susreta u Prijestonici, ističući da su u fokusu Grupe prijateljstva Parlamenta Litvanije, pored glavnih gradova, i oni sa bogatom kulturom, istorijom, tradicijom i potencijalom za privredni rast”, navodi se u saopštenju.

Delegacija Grupe prijateljstva Parlamenta Litvanije pozvala je Kašćelana da posjeti njihovu zemlju.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Cetinjanka
Gost
Cetinjanka

Mnogo bolje bi bilo da orvo se sredi grad,da se ukloni ono ruglo od ploca kojima je pokrivena Njegoseva ulica i trg. Svaki dan neko pada preko slomljenih ploca,zato naravno niko nece odgovarati Da se srede parkovi,da se oko istih napravi ograda,kapije. Da se natjeraju silom zakona vlasnici napustenih kuca u Njegosevoj ulici da nesto urade sa njima.Ne mogu vjecno… Više »

Intruder
Gost
Intruder

Da nece oni napravit fabriku cokolade?

Pjer
Gost
Pjer

Bravo Bravo

Send this to a friend