Politika

Cetinjska URA: Podjele i nacionalizam posljedica politike prethodnog režima

Ilustracija

Cetinjski odbor GP URA oštro je osudio svaki incident koji iskače iz okvira multinacionalne, multietničke, mulitkulturalne i antifašističke Crne Gore. U toj partiji su, povodom nedavnog incidenta sa crnogorskom i srpskom zastavom na vratima kuće Vesne Lagator – Pijevac na Cetinju, kazali da se aktivno bore za Crnu Goru u kojoj će svi njeni državljani imati ista prava i obaveze.

<<<Na vratima kuće članice DPS-a sa Cetinja zaheftana srpska zastava sa 4S>>>

,,Duboko vjerujemo u to da kojim slučajem iza institucija i političkih djelatnika, koji su više decenija oblikovali političku scenu u Crnoj Gori, stoji aktivan rad na pomirenju unutar društva, a ne sasvim nešto suprotno, danas ne bismo imali problema sa nacionalizmom. Ipak, s obzirom na to da je onima koji su krojili političku scenu glavno političko sredstvo bilo nacionalizam, današnje podjele ne treba da čude. One su posljedica upravo toga”, istakli su iz cetinjske URE.

Iz te partije su kazali i da su ponosni na petogodišnje djelovanje, uprkos svim pritiscima sa kojima su se susreli tokom tih godina.

,,Ostali smo dosljedni svim principima na kojima se zasnivao naš rad od 2015. godine. Postali smo smetnja svakom nacionalizmu, korupciji i kriminalu u zemlji. Uprkos svim ucjenama i pritiscima režiranim u kuhinji bivšeg režima, kojima su oni pokušali naći izlaz za svoj izborni poraz i ogroman gubitak biračkog tijela, naš rad prepoznali su mnogi časni, pošteni i nepotkupljivi Cetinjani”.

O pojmu sloboda, napominju iz cetinjske URE, pojedini iz bivše vlasti će morati više da nauče. ,,Njihove zamjene teza samo vrijeđaju prosječnu inteligenciju čovjeka. Za razliku od pojedinih, pokret URA nema iza sebe krvave ruke, nepočinstva, pljačku, ucjene, niti raspirivanje mržnje. Oni, koji doduše nijesu vrijedni pomena, će dobro morati da se zagledaju u svoje dvorište, na što im je i ukazao njihov predsjednik prije par dana. Mi im od srca želimo srećnu političku penziju”, zaključuju iz cetinjske URE.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
njegos
Gost
njegos

Umjesto da se borite za crnogorske svetinje,koje su brutalno okupirane od stane spc,vi blatite dps.

Broj 1
Gost
Broj 1

Hahaha

freeMNE
Gost
freeMNE

Izdaće Crnu Goru pod izgovorom velikosrpske demokratije.
Velikosrpske stranke na čelu sa SPC šire mržnju prema građanskoj CG evo trideset godina.

M. M. Popović
Gost
M. M. Popović

Đe si Rakčeviću? Viđi što radiš!!! Ovo su tvoji pa si i ti odgovoran za ovu izdaju i sramotu!

Dgra PG
Gost
Dgra PG

URA je ko Alisa u zemlji čuda. Trenutna taktika im je : “Pravi se da ne vidiš ništa”. I ja sam bio naivan, pa sam ih simpatisao prije par godina. Medjutim pokazali su pravo lice kad postaviše četnike za premijera, predsjenika skupštine, ministra spoljnih poslova Crne Gore, itd. A isto tako podržaše SPC u istorijskoj otimačini protiv CPC. To je… Više »

Filip
Gost
Filip

Pa sto se u proslom rezimo nije to desavalo.
Ovo je licno Vasa odgovornost srbende.

Nikola
Gost
Nikola

Izdajnici…Nijeste prvi koji ste pokušali izdati Crnu Goru,ali jeste poslednji…Albanac se sveti,preko naših i vaših glasova…Prodaće državu zbog osvete…

Mongro
Gost
Mongro

Vama ne smeta što vam tuđa crkva otima svetinje?

Kotor
Gost
Kotor

zavrsice kao pozitivna. a mogu samo sebe lagati jos

Tivat
Gost
Tivat

Oće ali se budu “prodali”, ali nepto mislim da neće. No je Milo najavio da će da se mjenja

OnoMatoPeja
Gost
OnoMatoPeja

URA nadgleda uveliko sve institucije na Cetinje dje bi po dubini stavila svog covjeka na celna mjesta u institucijama, ali koliko cujem nema tog mjesta na koje ce njihov simpatizer śesti a da cetinjani to dozvole, posebno poslije danasnjih izjava, nema prihvatanja vasih kandidata za bilo koju funkciju!! Nije ni DPS neki izbor, a URAši nikakav, ni primaći!!! Zastide, imali… Više »

Aleksa
Gost
Aleksa

Svi vi iz URA vi ste Crnogorci branite vaše PRAVOSLAVNE CRNOGORSKE CRKVE 🇲🇪 OD SRPSKI POPOVA I BG

Ankara
Gost
Ankara

Dogovoreno. Čekamo vašu reakciju u vezi Cetinjskog manastira. I još jednom se uzdamo u vas.

Milica
Gost
Milica

Vidjećemo vaš patriotizam Cetinjska uro, hoćete li glasati da cetinjski manastir pripadne drugoj državi ili će vam i za to biti kriv neko drugi?

Veki
Gost
Veki

Eto vam sad sram vas bilo sa kim ste u kolo zaigrali vi ne marite za drzavu samo za svoj licni interes prevaranti

Sova
Gost
Sova

Iz njihovog saopštenja se može zaključiti da je sukobe Srba i Crnogoraca u periodima 1918.-1923. i 1941.-1945. takođe izazvao DPS. Ili, možda tih sukoba nije ni bilo, jer tada nije postojao DPS.

pero
Gost
pero

dps je autokefalan i postoji duze od 1000 godina

Mongro
Gost
Mongro

Vidiš kako tu riječ “autokefalna” lijepo i lako sročiš! Samo tako nastavi.

KOMIT
Gost
KOMIT

Vi ste otvorili i omogućili puštanje duha srpskog nacionalizma i klerofašizma iz boce.Vi ste im dali krila i nemojte vi da vrijeđate našu inteligenciju.Pravite nas slijepim pored očiju, gluvim pored ušiju i mislite da nemamo mozga. Dokle više? A sve to zbog vaše sujete i opsesivno-kompulsivnog poremećaja DPS-om. Prodajete vjeru i Crnu Goru za večeru. Ali kao i po običaju,… Više »

LJUBAV 🇲🇪
Gost
LJUBAV 🇲🇪

URA poslednja vi bila ura !!!

Gernsheim
Gost
Gernsheim

Čitava Ura neće imati 2% na izborima u martu

diablo
Gost
diablo

e ne branila nas ura od cetnika

Natalija
Gost
Natalija

URA stidite se,i kad sve ovo prodje, ostacete zapisani u onim tv Žurnalima koje ce gledati vaša djeca i unuci i bice ih sramota.
Ako I Adzic sad glasa ovajZakonn ili bude uzdrzan,svejedno,a znamo da hoce, o njemu ce suditi buduca pokoljenja i bice zapisan kao neko ko je “prodao” svoju domovinu neprijateljima.

Milica
Gost
Milica

Vidjećemo vaš patriotizam cetinjska uro, hoćete li glasati da cetinjski manastir pripadne drugoj državi ili će vam i za to biti kriv neko drugi?

Markoza
Gost
Markoza

E sto rece Cetinjska ura.
Neka je sve tako kako kazu ali sami sebe demanju sa ovim koalicijama sto prave. Vise od pola njihovih glasaca je zacutalo pred onim sto su uradili.

Sanja
Gost
Sanja

Toliko ste zaslijepljeni mržnjom prema prethodnoj vlasti da vam četnici orgijaju sa srbijanskim zastavama, a vi to opravdavate

Frida
Gost
Frida

#dritan*

Crnogorka 🇲🇪
Gost
Crnogorka 🇲🇪

Je li moguće da su ovo izjavili. Dabogda nestali za dvije godine maksimum.

Milan
Gost
Milan

Uvijek se pitam zašto žmurite na srpski nacionalizam? Nemojte svaljivsti na staru vlast za sve što se dešava. Vidjećemo kako ćete vi smiriti duh nacionalizma koji se sve više javlja u svakom gradu.

Crnogorka 🇲🇪
Gost
Crnogorka 🇲🇪

Najgore je što je Crnogorski nacionalizam probuđen. Grdno im se piše svima. 😁😎🤫

Hydra
Gost
Hydra

Kako vas nije sramota,makar malo?

Iustitia
Gost
Iustitia

Sram vas bilo! Ako je iko proizveo podijele i jacanje nacionalizma, odnosno klerofasizma i velikosrpskog nacionalizma, to ste vi, i umjesto da preuzmete odgovornost za isto, vi svaljujete to na one koji su sad u opoziciji! I sta da ocekujemo od vas, kad se ni sa istinom nijeste sposobno suociti. Ne zanimaju me vasa saopstenja, politikantski jeftini demagozi!

Trol
Gost
Trol

Jss vala, toliko im smetate da ste ih doveli na vkast

OnoMatoPeja
Gost
OnoMatoPeja

U bliskom okruzenju imam osobu koja pripada URA koaliciji, samo cu reci “to” bi prodalo vjeru za veceru, smatram da je svaki drugi komentar suvisan!

gangrena
Gost
gangrena

ovi kao da su sa marsa pali. sada im je dps kriv sto od kada postoje srbi,od tada postoji i nacionalizam uopste. srbi svoj nacionalizam javno ispoljavaju.pogotovo od 90-tih. ovi su se otrijeznili i dinstancirali od toga. kada ce ura da se distancira od srba koji javno ispoljavaju nacionalizam ne zato sto je dps kriv, vec zato sto su nacionalizmom… Više »

Gen. Dukljanin
Gost
Gen. Dukljanin

I kad nas četnici budu mlatili po ulicama, ovi nesretnici će za to kriviti bivši režim. Jadan izgovor za grandioznu izdaju. I kad nas biju, krivi smo mi, jer nismo glasali za njih i njihove drugare četnike.

CrnogoraC
Gost
CrnogoraC

I vaša saopštenja vrijeđaju inteligenciju… Sve je neko drugi… I dalje se ponašate kao opozicija…

zoran
Gost
zoran

Vi ste vase odsvirali na Cetinje izdajnici

Crnogorka 🇲🇪
Gost
Crnogorka 🇲🇪

I u Podgorici.. ako ima časnih i poštenih LJUDI!!!

Posmatrač
Gost
Posmatrač

Teško časnim cetinjskim porodicama, koji imaju u kući nekoga iz Ure!

Crnogorka 🇲🇪
Gost
Crnogorka 🇲🇪

Teško.. teško.. 😎

Pero
Gost
Pero

Cetinjska URA, prije će biti izdajnička URA.

Našli su da na krilima svetosavskog klerofašizma primjenjuju svoje promjene i politiku, koja nije u teoriji loša, ali će se u praksi pokazati gorom od komunizma. Ču ekspertska vlada popova.

2020. nije doba promjena, ovoj godini se samo đavli raduju

Garo
Gost
Garo

Vi ste bruka najveća, drugo ništa. Nijeste u stanju da osudite incident ko ljudi a da ne prosipate demagogiju kojom držite na vlasti mrzitelje građanske, multietničke, multikonfesionalne i antifašistike Crne Gore. Vi ste sa protivnicima svega navedenog. Kako spavate ljudi?

Sara
Gost
Sara

Kako lazu..oni su izabrali zajednicu sa antidrzavnicima..fasistima..nacistima..u crnim uniformama..Nemojte mutiti..vi ste sramotni antidrzavnici!

Miki
Gost
Miki

Adzic ili Mijo Martinovic gradonacelnik buduci
Slavko pocasni

Send this to a friend