Politika

Cetinjska URA: Zahtijevaćemo više novca za Prijestonicu

Iz cetinjskog odbora Građanskog pokreta URA su saopštili da će se zalagati da Prijestonica Cetinje dobije sredstva u iznosu od 1 odsto projektovane vrijednosti tekućeg budžeta Crne Gore, jer bi sve suprotno od toga bilo nepoštovanje Zakona o Prijestonici.

“Bez obzira što ostajemo pri stavu da nema veće nepravde prema Cetinju i Cetinjanima od toliko duge vladavine DPS, ne želimo da uskraćivanjem novčanih sredstava Prijestonica Cetinje bude dovedena u još nezavidniji finansijski položaj. Za nas Cetinje nikad nije bilo i neće biti isto što i DPS”, kazali su iz cetinjske URE.

Odbornički klub URE Prijestonice Cetinje napominje da i pored Zakona o Prijestonici, Cetinju kao vjekovnom duhovnom i političkom centru države Crne Gore, pripada valjan tretman kako bi se Prijestonica izborila sa finansijskim problemima nastalim u posljednjih petnaestak godina.

“Uvijek ćemo zahtijevati da se Cetinju opredijeli više novčanih sredstava, iako nijesmo sigurni da trenutna vlast na čelu sa DPS-om ima sposobnost da ta sredstva iskoristi na kvalitetan i opravdan način. Zbog neodgovornih i nestručnih ljudi koji upravljaju Prijestonicom, Cetinje liči na jamu bez dna, u koju koliko god novca sipali rezulta uvijek nedostaje, ali to nikako ne znači da Zakon o Prijestonici ne treba poštovati. Shodno tome, Cetinjska URA će preko poslaničkog kluba amandmanski djelovati na predlog budžeta kako bi obezbijedili više novca za spas i oporavak našeg grada”, zaključili su iz cetinjskog odbora URE.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
ZELJKO MIRANOV
Gost
ZELJKO MIRANOV

Papa ura ba cetinje i

ZELJKO MIRANOV
Gost
ZELJKO MIRANOV

Pspa ura na cetinje

zoran
Gost
zoran

Nece dati UrA 3.14

Ekon
Gost
Ekon

U Cetinje vam je ura otkucala!

Send this to a friend