Politika

Cetinjska URA želi da osnuje Fond za stipendiranje talentovane djece

Cetinjska URA želi da osnuje Fond za talentovanu djcu i omladinu. Kako kaže Jovana Radović, kandidatkinja za odbornicu, namjera im je da uvedu opštinski registar đaka koji se ističu u pojedinim oblastima.

“Takođe, želimo da pratimo njihov obrazovni put sa krajnjim ciljem da ih zadržimo na Cetinju. Plan nam je da stvorimo uslove da se mladi uključe u život zajednice kroz javne konkurse, takmičenja i volonterizam. Takođe planiramo stvoriti jaku vezu između svih obrazovnih institucija u Prijestonici i lokalne samouprave, koja će biti direktna podrška mladima”, dodaje ona.

Pored toga, kako ističe, cilj im je da svim kapacitetima stanemo iza osnivanja Omladinskog kulturno-rekreativnog centra sa programskim sadržajima namijenjenim omladini.

“Kada nakon 26. novembra cetinjska URA bude činilac vlasti obezbijedićemo kontinuirano finansiranje omladinskih organizacija. Umrežićemo i lokalne omladinske realizacijesa nadležnim sekretarijatom i vaspitoobrazovnim institucijama. Cetinjska URA ce brinuti o djeci iz socijalno ugroženih porodica kojima će, između ostalog, obezbijediti besplatne školske udžbenike”, zaključila je Radović.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Skaljarin
Gost
Skaljarin

U Herceg Novi ste imali pola mandata u Kotoru 1 mandat a sad slijedi stanje potpunog nestanka sa politicke scene .

Donja Morača
Gost
Donja Morača

Ko vam je do sad branio? Možete slobodno Žarkovim parama stipendirat sve telente Crne Gore.

PoprtalpoPortal
Gost
PoprtalpoPortal

kuku ko sve ima priliku da se pojavi u medije. ajde Jovana, prije 4 godine si trcala u nerandzastu majicu pozitivne, sad si u URU, a sjutra ko zna dje

ana
Gost
ana

Pa to je i bila pozitivna nego ovi sto su sad u ura su oni sto nijesu htjeli da budu hemoroidi

kerkez
Gost
kerkez

Pa ministarstvo prosvjete to već radi . Ne umijete ni krštenju kampanju osmislit.

Send this to a friend