Politika

Četvrti dan protesta Građanske inicijative 21. maj: Građani ne pristaju na ideologije krvi i tla

Protesti ispred zgrade Ministarstva pravde, ljudskih i manjinskih prava nastavljeni su i danas, saopštili su iz Građanske inicijative 21. maj, ističući da su četvrti dan protesta organizovali zbog netransparetnih politika i aktivnosti Vlade i njenog učešća u negiranju genocida i ratnih zločina.

Članica Savjeta Građanske iniciative 21. maj Tanja Pavićević je istakla da građani Crne Gore ne pristaju na ideologije krvi i tla koju nova vlast i parlamentarna većina uvode na mala vrata.

Ona je poručila da je proteklih devet mjeseci pokazalo da u crnogorskom društvu postoje novi i zdravi potencijali i aktivizam, ali i da su oni kojima je bila obaveza suprotstavljanje zlu – ostali gluvi i nijemi.

“Dok CANU nedopustivo ćuti na kršenje temeljnih vrijednosti slobodnog i demokratskog društva, provladinom i privilegovanom civilnom sektoru je iznenada “provedrilo” iako se građanim “smrko” zbog brojnih nastupa i niza nedopustivih ponašanja predstavnika aktuelne vlasti. Vrijeme će pokazati još toga, a jedno je sigurno vrijeme – ne može izbrisati sjećanje na “ćutnju” onih kojima je javna riječ i borba za ideale obaveza”, dodala je.

Na skupu je istaknuto da će dalja radikalizacija biti breme upravo onih koji relativizuju i minimiziraju opasne društvene pojave i samim tim djeluju kao produžena ruka desno orijentisane vlasti koja nastoji poništiti antifašističke temeljne vrijednosti.

“Zaključeno je da je došao trenutak da svi pojedinačno i u zajednicama preuzmemo odgovornost za sadašnjost, ali i budućnost naše zemlje”, poručuju iz GI 21. maj.

Protesti Gi 21. maj nastavljaju se sjutra.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Komedija
Gost
Komedija

Masa ljudi,bravoo!

Draskovic
Gost
Draskovic

Sprijeciti novo zaduzenje drzave koje najavljuje Milojko !!!!!!!!!!!!!

Milena
Gost
Milena

Bolje da ste spustili malo do mora da uzivate, nego sto se przite na ovo sunce

Sonja
Gost
Sonja

A blago tebi s tvojom glavom !

Send this to a friend