Politika

CG i njene institucije konstantno rade na snaženju demokratskih vrijednosti

Crna Gora i njene institucije konstantno rade na snaženju temeljnih demokratskih vrijednosti, a koje, između ostalog podrazumijevaju i jačanje izborne legislative, kazao je ministar vanjskih poslova Srđan Darmanović koji se danas sastao sa šefom Kancelarije ODIHR-a u Beču Janom Haukasom.

U tom smislu, Damjanović je podsjetio na opredjeljenje Vlade da nastavi rad na aktivnostima koje vode ka unaprijeđenju ambijenta za implementaciju preporuka ODIHR.

Darmanović se zahvalio ODIHR-u na konstruktivnom stavu u pružanju ekspertske pomoći Crnoj Gori u cilju unaprijeđenja izbornog procesa.

Crnogorski šef diplomatije podsjetio je da su sve dosadašnje reforme izbornog modela u Crnoj Gori urađene u najtješnjoj saradnji sa međunarodnim institucijama i uz širok konsenzus političkih aktera.

U kontekstu predstojećih izbora, sagovornici su se saglasili da je partnerska saradnja sa institucijama OEBS od posebnog značaja za jačanje kapaciteta nadležnih institucija Crne Gore, a pogotovu Državne izborne komisije, u cilju dostizanja najviših demokratskih standarda izbornih procesa u najrazvijenijim zemljama EU.

B.M.

Send this to a friend