Politika

CGO: Za dva mjeseca hibernacije poslanici zaradili preko 280.000 eura

Foto: Miraš Dušević/CdM

Centar za građansko obrazovanje CGO ukazuje da poslanici biraju da ne izvršavaju osnovnu dužnost, ali ne odbijaju nadoknade.

“Prošlo je dva mjeseca od održavanja posljednje sjednice Skupštine Crne Gore. Za to vrijeme hibernacije poslanici su zaradili ukupno 284.795 eura (neto), ne uzimajući u obzir sve druge privilegije na koje imaju pravo i koje uredno koriste”, podsjećaju iz CGO-a.

Kako su dodali, u periodu velikih i dnevnih poskupljenja osnovnih namirnica, uključujući i cijenu goriva koja je među najvišima u Evropi, zatim agresije Rusije na Ukrajinu koja refleksiju ima i na Crnu Goru, kao i međuperioda između dvije Vlade, Skupština bi trebalo pojačano da radi.

“CGO ukazuje da naši poslanici biraju da ne izvršavaju osnovnu dužnost, ali ne odbijaju nadoknade. Najteže posljedice krize osjećaju građani, dok poslanici imaju druge prioritete – lične i partijske, a ne interese građana čiji su predstavnici”, navodi CGO.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Dosta vise
Gost
Dosta vise

Da je srece trebalo bi da ne primaju platu kad ne rade! A narod pomrije od gladi. Zamazali nam oci ,,Evropa sad” i misle to je to. Sramota! Pustite nas da zivimo a vama srecan put! Osvjezilo😂! 🇲🇪🇲🇪🇲🇪

Sunflover
Gost
Sunflover

Za svako blokiranje skupštine i nedolazak treba ih kazniti bez plate, pa da vidite kako bi dolazili i zakazivali sednice što prije, nego su se osilili sa svojim visokim platama pa ih bas briga sto ljudi ne mogu da žive u ovoj krizi i svakoj drugoj koje ne prestaju zahvaljujući upravo njima.

Semi
Gost
Semi

Tačnije bi bilo “Zaradili” , da ne kažem pronevjerili ,to bi bilo možda “preteško” …

Nik
Gost
Nik

Jer smo takav narod! Da je crkva u pitanju, vjera, na ulice bi bilo hiljade ljudi. A ovo, što ovi primaju naše pare za ništa – nema veze, neka ih. E jada i bijede!

Send this to a friend