Politika

Cikotić: Zaštitimo Taru za jaku Crnu Goru

Amina Cikotić

Kada su prije 16 godina poslanici SDP-a zaustavili potapanje Tare niko od njih nije posumnjao u to da će suza Evrope tim aktom biti sačuvana. Danas, 16 godina kasnije svjedoci smo najgrublje moguće devastacije najdubljeg kanjona u Evropi i drugog najdubljeg u svijetu što svjedoči činjenici da loše namjere ove vlasti nemaju rok trajanja, ocijenila je Amina Cikotić predsjednica Foruma mladih SDP i kandidatkinja na listi SDP – Jaka Crna Gora.

“Nakon što je UNESCO-om zaštićeno blago Crne Gore načeto devastacijom Kotora, danas smo svjedoci stravičnog ekocida na Tari koji prijeti ovom prirodnom dragulju. Socijaldemokratska partija Crne Gore apeluje na državne organe da u najhitnijem postupku nadležnih inspekcijskih službi zaustavi uništavanje jednog od naših najdragocjenijih prirodnih bogatstava. Očuvanje životne sredine i svih prirodnih ljepota Crne Gore, zapravo znači patriotizam”, smatra Cikotić.

Prema njenim riječima ovakvim oholim postupanjem, zarad zadovoljenja interesa investitora bliskih vlasti, svi ćemo
snositi posljedice jer ćemo imati potpuno uništenu prirodu, a i pitanje je kako na ovaj način možemo zatvoriti jedno od najkompleksnijih poglavlja u pristupanju Evropskoj uniji, poglavlje 27- zaštita životne sredine.

“Našoj državi potrebna je jaka zaštita od svih onih čije loše namjere krčme naša prirodna bogatstva a to možemo imati samo sa jakom Crnom Gorom i časnim ljudima na njenom čelu. Devastacija Tare samo je jedan u moru pokušaja otuđenja i uništenja državne imovine i ono mora odmah da prestane”, zaključila je ona.

 

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Čegović
Gost
Čegović

Zgodni ste i dobro govorite, samo mislim da ste u pogrešnoj stranci. 🙂

So & TEKILA
Gost
So & TEKILA

što je slatka

Etotako
Gost
Etotako

Tako je. Dok ke SDP bio u vlasti država je napradovala, iako sporo, ali sad se kreće samo unazad

Darlington
Gost
Darlington

Bravo SDP, uvijek za Crnu Goru i vazda protiv laznih patriota. Podrska i glas

Dst
Gost
Dst

Dobra bogami Amina,imaš glas lutko.

Send this to a friend