Politika

CKM: Oteli su nam svetinje, sad hoće i državu

Aleksandar Damjanović

NVO Crnogorska kulturna mreža obavještava javnost da je zaposleni u Sabornom hramu Svetog Vasilija Ostroškog u Nikšiću Vlado Krušić zabranio snimanje predsjedniku CKM-a Aleksandru Damjanoviću na Petrovoj glavici ispred Hrama uz obrazloženje da nije dobro došao u srpsku crkvu i ako želi da snima video poruke da to uradi na placu Mila Đukanovića u Pokloncima.

U toj NVO kažu da ne čudi gest koji je Krušić saopštio u ime sveštenika koji umjesto Jevanđelja i Svetog pisma u ruci drže biračke spiskove za predstojeće lokalne izbore u Nikšiću.

“Poruka koju je Krušić inače rođeni brat sveštenika SPC Krušića uputio Damjanoviću je jasan stav crkve da građani Nikšića koji je izjasnjavaju kao Crnogorci nijesu dobro došli u Hram koji su gradili njihovi preci. Neshvatljiv je odnos srpske crkve prema imovini koju su oteli od Crne Gore a na koju ne polažu nikakva prava. Njihova jasna namjera je da nakon što su oteli svetinje krenu u otimanje Crne Gore i od nje naprave drugu Republiku Srpsku”, rekao je Damjanović.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Uks
Gost
Uks

Aco pravi si profesionalac! Bravoo!

Markooooo
Gost
Markooooo

Svaka cast Aco💪🏼👏

Emma
Gost
Emma

Oteli su zarobili ,ali nam nemog oteti nas ponos i groblje nasih prandedova !

Send this to a friend