Politika

CKM: Zašto poslanici Bošnjak smeta crnogorska zastava na zgradi Bemaxa

Poslanica Demokratskog fronta Branka Bošnjak se javno oglasila pozivajući Ministarstvo kulture da sankcioniše isticanje crnogorske zastave na poslovnoj zgradi u kojoj se nalazi sjedište kompanije Bemax. Narodna poslanica je iz svog ugla tumačila Zakon o državnim simbolima i Danu državnosti sa namjerom da dezavuiše javnost i patriotski gest Bemaxa predstavi kao zloupotrebu državnih simbola, saopštili su danaz iz Crnogorske kulturne mreže.

“Poslanica Bošnjak bi kao član zakonodavnog doma trebala da ima elementarno znanje kada je u pitanju Zakon na koji se poziva u kojem se kaže da je upotreba grba i zastave dozvoljena svuda đe se ne narušava dostojanstvo i ugled Crne Gore. Gest isticanja crnogorske zastave na fasadi poslovne zgrade se niukom slučaju ne može smatrati kao nepoštovanje i zloupotreba državnih simbola kako zlonamjerno tvrdi poslanica Demokratskog fronta Branka Bošnjak”, samtraju u CKM-u.

Prema njihovim riječima ono što je poražavajuće za Skupštinu Crne Gore je da njena poslanica državnu zastavu naziva kičem, a kompaniju koja zapošljava veliki broj radnika tajkunskom zbog njenog patriotskog odnosa prema Crnoj Gori.

“Ako bi neko trebalo da odgovara to bi u svakom slučaju trebalo da bude narodna poslanica koja vrijeđa crnogorsku zastavu i neargumenrovano optužuje privredno društvo iz samo njoj znanih razloga. Pitamo se da li bi Branki Bošnjak smetala da je na poslovnoj zgradi istaknuta trobojna zastava iz 1918.godine koja simbolizuje nestanak Crne Gore, a za koju se zalaže da postane zvanična zastava naše države politički savez kojeg ona predstavlja”, kažu u CKM-u.

Ovakav stav, kako smatraju u CKM-u, prema državnim simbolima članice političke partije koji će vršiti izvršnu vlast Crnoj Gori šalje uvredljivu poruku i narušava njen ugled.

“Za Crnu Goru bi bilo dobro kada bi sve kompanije a naročito one u državnom vlasništvu slijedile Bemaxsov primjer odnosa prema državnim simbolima”, zaključuju u CKM-u.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
expert123
Gost
expert123

Ovo je do rijeeak i kontradiktoran slucaj i stav u svijetu d gradjanka ove drzave uz to i poslanica u parlamentu ima ovakav negativan stav o zastavi svoje zemlje kao jednom od najvaznijih simbola. To dovoljno govori o takvoj poslanici i gradjanki ove drzave i o njenom patriotizmu.

Salamanca
Gost
Salamanca

Hvala redakcijo za ovu lijepu vijest!

TREF
Gost
TREF

ako joj se ne svidja neka promjeni zemlju ili neka ne gleda…

marius
Gost
marius

Pozdrav za ljude iz BEMAX-a ! Ispunili su mi zelju ,jer kad su je prvi put bili okacili samo s jedne strane reka sam ,da je treba postavit sa svake strane , da je svi u Podgoricu mogu vidjet. Zivi bili !

lludak
Gost
lludak

ni meni se ne svidaju ove druge sto se mlati kroz crnu goru pa sto cu necu crknut no da vidimo imali ove svugdje na drzavnim ustanovama po crnoj gori eh kako je lijepa bila ona s petrokrakom pa one boje pa ispod nje sloga i niko nikog ne pita ko si sto si i odakle si a ona vijori… Više »

Dr.
Gost
Dr.

G. Bošnjak, kao što znate ovo je državna zastava donešena odlukom u skupštini, a vi kao narodna poslanica bi trebalo znati da se zakon i ustav mora poštovati…sviđalo se to vama ili ne i ne pokazujte vašu zlobu javno sačuvajte je za vašu porodicu i vaše prijatelje.

Mongro
Gost
Mongro

E da im je kukalima da kako mogu reći za sebe da su Crnogorci 😃 No ne mogu! Ne mogu pregaziti đedovu zaostavštinu. Da im je da mogu kako kičmu ispraviti i ići ka ljudi, ponosito. No ne mogu! Kako će reći da su ponosni a stalno glavu okretati na stranu i gledati u pravcu Srbije?! Muka je velika na… Više »

Milo
Gost
Milo

Ta joj zastava omogucava dostojanstven zivot ,dok drugi rade posteno da bi zivjeli normalno a njoj omogucili da zivi dostojanstveno.

🚯🚯🚯
Gost
🚯🚯🚯

Što prije u EU, pa stavit veto bar 10 godina srbistanu, leglu nazadnosti.

Sunđerbob
Gost
Sunđerbob

Poslanica Bošnjak hoće Bošnjačku zastavu na zgradi Bemax-a. To je OK.

Crnogorka 🇲🇪
Gost
Crnogorka 🇲🇪

Xaxaxa do skoro su u srpskoj kuci rekli da ni Bosnjaci ne postoje. Xaxaxa😂 kakva ludara!

korota 🌍🌎🌏
Gost
korota 🌍🌎🌏

Vjerovatno joj je Crna Gora na srcu, ali kao region jedne nazadne crne rupe.

VAN GOG
Gost
VAN GOG

Kako ja volim ovu “umjetnost”! Najljepša na svijetu!

korota 🌍🌎🌏
Gost
korota 🌍🌎🌏

Zato što nije srbska. A srbsku dizajnirao sultan, plus prikačicil vizantijski simbol. Blah

Marina
Gost
Marina

BRAVO ZA BEMAX !!! Sto je prirodnije i normalnije nego istaci zastavu svoje drzave na javnom objektu. Kada okupatori (DF) Crne Gore kace po opstinama i zeljeznickim stanicama zastave tudje zemlje i kada crtaju te zastave po javnim povrsinama onda se niko od njih ne cuje ziv.Naravno jer to rade po njihovim nalozima i saglasnostima. Kad su njihovi aktivisti okacili… Više »

Ana
Gost
Ana

Zbog prirode posla cesto boravim u Italiji.. Uvijek se odusevim kad vidim ogroman broj njihovih trobojki istaknutih bezmalo svuda gdje se mogu zakaciti, narocito po balkonima, radnjama, mostovima i to zbog vrlo malih povoda, utakmice, praznici, svetkovine. Koriste svaku priliku za iskazivanje patriotizma, ne nacionalizma.

Radule odKrupca
Gost
Radule odKrupca

U pravu si Ana.Tu zastavu što bidiš je državna zastava Italije a ova kod nas je partijska.Shvatite, da je narodna zastava trobojka sa kojom je NOB izvojebala pobjedu nad okupatprom i domaćim izdajnicima.

tschugo
Gost
tschugo

panu cijeloj EU su trobojke znak jedinstva naroda

Učo
Gost
Učo

Najmanje sam se to od nje nadao …..🤔

SANTA MARIJA
Gost
SANTA MARIJA

Zatonsto misli isto kao i ona Bratic, samo je bistrija pa se nije ofirala.

Familijo
Gost
Familijo

Zastooo..ona bi cetnicki barjak tu okacila..dà moze

Nikolass
Gost
Nikolass

Mlada. Ako ti smeta ti izadji. Ali u neku drugu drzavu i ne vracaj se

Nikolass
Gost
Nikolass

Koga briga sta njoj smeta. Ako joj smeta nek izadje iz drzave 🤣🤣🤣

Dani
Gost
Dani

U normalnim državama , a CG je di sada to bila, preporučuje se isticanje državnih simbola u svim orimjerenim okolnostima. a kakva he i ova! U vrijeme blagdana. jasno se propisuje i koji objekti su to DUŽNI učiniti.U protivnome. plaćaju kaznu. Ukoliko netko koristi neku drugu zastivu ( kao što je bilo puno slučajeva u zadnje vrijeme u CG) ista… Više »

Zeta
Gost
Zeta

Ja bih stavio ZELENU , možda joj se više sviđa …

Skorpion
Gost
Skorpion

Mi smo je stavili i to radi vas svih koji ste takvi !!!
,Za pravdu slobodu i čast Crne Gore,,

Crnogorka 🇲🇪
Gost
Crnogorka 🇲🇪

Mislio je na komitsku zastavu. Momak nista lose nije mislio.

Skorpion
Gost
Skorpion

Ako je tako mislio onda neka mu je prosto !!! 🤣🤣🤣

Sandra
Gost
Sandra

Ovo nidje nema, da neko ne zeli da ima svoju drzavu, nezavisnu…pogledajte Jevreje, koliko su se borili da imaju svoju drzavu..i dan danas se skubu sa Arapima oko pustare..mi imamo najljepsu zemlju i opet nam je tudje milije, sram vas bilo, izrodi…!!!!

Gost
Gost
Gost

Bi li ona htjela okupatorske ako joj smetaju crnogorske?

Lider u regionu
Gost
Lider u regionu

A sto je trebalo koju bi zastavu ti Banje postavila? Pustite se zastava ajde sad kad ste dobi sansu dajte onaj ekonomski program ,jer ste upravo ti Medo i Branko se busali kao eksperti.

Faul
Gost
Faul

I ove su lijepe,samo mi je ona veca ljepsa.
DA JE VJECNA.

Cetinjanin
Gost
Cetinjanin

Živio Bemax. Živjela Crna Gora.

Peco
Gost
Peco

E sad cu je stavit na moju kucu pa neka dodju da je skinu carevic bosnjak pipun I njima slicni pi gade mi se necu vise otvarati ni jedan portal.smucili su se svakome normalnom.je vise preko glave

Crnogorka 🇲🇪
Gost
Crnogorka 🇲🇪

Xaxaxa ja bi. ali mi tata ne da🇲🇪🇲🇪🇲🇪

HotelDe
Gost
HotelDe

Demokratija ❤

Srbin
Gost
Srbin

Neka ide na kosovo da brani srbstvo sa ovom svojim kamarilom nebi oni za jos 100 godina i 100 izgubljenih ratova naucili nista

Crnogorac
Gost
Crnogorac

Ja, koji nikad nisam glasa dps, mogu li najljepše da zamolim gospodu iz Bemaxa, i sve druge koji su u mogućnosti, da postave Crnogorske zastave na svaku zgradu koju mogu !
I TO ŠTO VEĆE TO BOLJE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Sandra
Gost
Sandra

Oćeš u vladu a smeta ti 🇲🇪 neće da može, gospođo…

Crnogorština
Gost
Crnogorština

Zivio BEMAX

Velek
Gost
Velek

Bukvalno u inat ljudima kao što je dotična dama, ako je i dama uopšte, što više na javnim mjestima eksponirati zvaničnu crnogorsku zastavu. Do kojih granica ta mržnja ide , prosto čovjeka strah da obuzme. Čim dodje novi ambasador SAD-a u Podgoricu, sav mogući materijal, a ima ga na pretek, o Bajdenu i njegovoj administraciji budućoj, šta i kako su,… Više »

Lscg
Gost
Lscg

Ako joj smeta nek se preseli u Srbiju.

Prolaznik
Gost
Prolaznik

Crnogorci, na svaku kucu dje nas ima svoju zastavu, pa kome smeta neka dodje da je skine.

MojeMisljenje
Gost
MojeMisljenje

Čuš smeta državna zastava? I himna smeta? I svi narodi smetaju jel? Ali zato parice kad legnu svaki mjesec od istog tog naroda, te države onda se fino protrljaju rukice ih sreće! Daj prst da ti uzmu ruku narode!

Tgd
Gost
Tgd

Pi,sram da bude bilo koga kome smeta naša zastava u našoj Crnoj Gori.

Baraka
Gost
Baraka

Drzavnu zastavu ima svako pravo da istakne na svojoj kuci. Svako normalan se hvali svojom drzavom, i pripadnoscu svojoj drzavi a bolesnici masu tudjim zastavama i hvale se tudjom drzavom. A toj, tudjoj drzavi, su korisni ali su prezreni…. Tako to ide, Bosnjak Branka…

Branka
Gost
Branka

Degutantna osoba sa degutantnim stavovima. Svako kome smeta Crnogorska zastava i Crna Gora kao samostalna država ima veoma lak izbor. Idite tamo đe volite, u državu koju volite i čiju zastavu ljubite i poštujete. Niko vas ne zadržava ođe.

Stranac
Gost
Stranac

Nijesam Crnogorac, zivim u ovoj drzavi, postujem sve njeno i sve u njoj, i mnogo je VOLIM! Osecam se kao doma i doživljavam je kao domovinu!!! DA JE VJEČNA!!! 🇲🇪

LJUBAV 🇲🇪
Gost
LJUBAV 🇲🇪

Bravo, svako ko voli i postuje CG je dobrodosao!

Antonia
Gost
Antonia

Pa to se zove patriotizam!! Svaka čast!!

Crnogorka 🇲🇪
Gost
Crnogorka 🇲🇪

🇲🇪🇲🇪🇲🇪 bravo!!!

Veki
Gost
Veki

Njoj bi vise inponovala neka druga zao mi je nece moci ova je najljepsa na svijetu da je vjecna Crna Gora

TV-EU
Gost
TV-EU

Neka još malo divljaju po našoj Crnoj Gori , ali uskoro će opet izbori pa će oni nazad gdje su
i bili prije u zadnje klupe kao loši učenici i moći će samo da gledaju ponosnu CRNU GORU
kaka ide naprijed . Patite !!!

Sokrat
Gost
Sokrat

A ti izadji ako ti smeta.

Marko🇲🇪🇲🇪
Gost
Marko🇲🇪🇲🇪

Smeta joj sto je crnogorska jer je cijeli DF finasiran da mrzi CG a sto Bosnjak ne osudi kad je rulja palila zastavu u BG kad su poslanici DF to sa osmjehom gledali medju ruljom tada joj nije bila ugrozena?

koiuj
Gost
koiuj

hoce da relativizuju sve crnogorsko i antifasisticko uz rehabilitaciju cetnika sto u cg nikad proci nece.

Sandra
Gost
Sandra

Haha, pa hit…😂😂😂😂

Crnogorka 🇲🇪
Gost
Crnogorka 🇲🇪

Ne smeta joj srpska zastava na zgradi opstine Pljevlja.. U kojoj drzavi to ima da sa jedne opstine vijori srpska zastava!!! 🇲🇪 I ona mi je neki akademski građanin.

Crnogorac
Gost
Crnogorac

Bilo je vazda izdajnika u Crnu Goru! Proći će i ovo, pa će se vijorit zastave, i pjevat pjesme Crnogorske sa svake zgrade !
A nazovi profesorica će da se STIDI DEBELO ovoga svoga nastupa !

Crnogorka 🇲🇪
Gost
Crnogorka 🇲🇪

Ovo ce samo jos vise da ucvrsti nas identitet!!!

Crnogorka 🇲🇪
Gost
Crnogorka 🇲🇪

Mislila sam na zastavu druge drzave**

Sanja
Gost
Sanja

Izvini na zgradi opštine Pljevlja je Crnogorska zastava

Crnogorka 🇲🇪
Gost
Crnogorka 🇲🇪

I srpska pored nje. Pogledaj malo bolje. U sredini je crnogorska zastava. Sramno. Oni su Crnogorci. Nijesu Srbi. Srbi su izmisljena nacija u Crnoj Gori. Albanska zastava na opstini Tuzi mi ne smeta. Oni su se uvjek izjasnjavali kao Albanci. Mislim od njih se ne moze ni ocekivati drukcije. To je njihova etnicka pripadnost. Ali ovi se zovu Srbima preko… Više »

Posmatrac
Gost
Posmatrac

Zavisi koji popis. Pogledaj i onaj pre 1918. Ne mozes nikog ubedjivati i nametati misljenje. Onda nemas postovanje prema drugoj strani. Glupo je o tome da se raspravlja. Svako ce biti ono sto misli da jeste i sta su mu predaci bili. Mislim da takve teme su suvisne neko je ovo neko ono. Ja u te stvari ne volim da… Više »

HotelDe
Gost
HotelDe

Bošnjak je najljepša žena u cg. ❤

Dejo
Gost
Dejo

E mogu mislit kakav si ti,kad ti je ona najljepsa

Branka
Gost
Branka

Dejo
Svaka ti je na mjestu.😂😂😂😂😂😂😂😂😂👍👍👍

Skorpion
Gost
Skorpion

Nikakav budi siguran !!!🤣🤣🤣🤣

Joj,majko moja
Gost
Joj,majko moja

A šta bi ona ,kinesku zastavu da stave?

Marko
Gost
Marko

A sta cemo sa Srbijankskim zastavama? To nikom ne smeta.

Bjelopavlici
Gost
Bjelopavlici

Ova Žena je dotakla Dno što ti smeta Crnogorska zastava koliko mržnje iz ovoga DFa ovo je nevijerovatno nema ni razlike izmedju njih bilo da su za Medojevića ili Mandića svima je isto da mrze ovu zemlju.

Dragan
Gost
Dragan

Svaka čast Bemax-u najbolja kompanija u Crnoj Gori. Da je više ovako patriotskih ljudi ne bi nam 30 posto naroda mrzjelo ovu zastavu i državu kao danas.

mrshava
Gost
mrshava

da je ka sto nije svaka kuca bi kao u USA okacila najmanje jednu zastavu na svoju kuci, pa neka dusmani crknu

Vjecna da je
Gost
Vjecna da je

crna goro pokraj mora i planina za te moje srce kuca rasti u inat dusmanima

Bbb
Gost
Bbb

ako joj se ne svidja, neka izadje

Boka Kotorska
Gost
Boka Kotorska

Logično zato što ne voli ovu zastavu. Ne smeta joj što litijasi izskrabase sve živo sa 4c to joj je fino ovo joj ne odgovara.

Tip Top
Gost
Tip Top

Nista novo njoj sve sto je crnogorsko i normalno u zivotu smeta jer jer je protiv Crne Gore iz jedinog razloga sto je interesuje samo fotelja !!!!🤣🤣🤣

LJUBAV 🇲🇪
Gost
LJUBAV 🇲🇪

Branki Bosnjak( necu reci uvazenoj poslanici).
“”Crna Gora je i morska pjena i sninezna prasina, igra kamenih litica i sunovrat potoka, grohot bitaka i pijanstvo ratova.
Crna Gora nije nikada molila da je ne kaznjavaju zbog ljubavi prema slobodi,
ali nikada nije shvatila zbog cega je ta ljubav grijeh””
Veljko Vlahovic
Poklonite se ovom covjeku i ovom gordom stihu g. Bosnjak!

Sanja
Gost
Sanja

Izrodi crmogorski , nikad svoji uvijek tudji !

Ugrožena srbad
Gost
Ugrožena srbad

Jer je četnik, saučesnik u pokušaju okupacije jao prije 100 godina, ma ima tu puno toga. Sirota, ugrožena.

zoran
Gost
zoran

Oces li Srpsku ili cetnicku da stave

Boban
Gost
Boban

Koga zanima šta misli ona

🇲🇪Bernini🇲🇪
Gost
🇲🇪Bernini🇲🇪

Gospođa je istaknuti član 5 kolobe u CG. Šta se od nje očekivalo nego ovo. Tragedija je što joj odgovara visoka apanaža i privilegije od države koju ne priznaje.

ccccccc
Gost
ccccccc

Žena prolupala!! što je čudno?…izmače im rukoljub fotelje te udara na starog neprijatelja…… dps i Crnu Goru

Realno
Gost
Realno

ja ovo stvarno ne mogu da verujem, što je ovo sa ovim ljudima nikad u zivotu video ili čuo da ima ovakvih koji od srca mrze svoju drzavu. Stvarno ljudi zašto je toliko mrzite zašto

Maca
Gost
Maca

Sto ti smeta ?

Crni
Gost
Crni

A ne smeta joj SRB zastava na crkvenim objektima. E neka pođe do kosova sa njom ako joj basta.

Balijače
Gost
Balijače

Svaka čast bemaxu, a ona je zlo od žene

Send this to a friend