Politika

CKM: Zašto URA Crnogorcima uskraćuje pravo na slobodu vjeroispovijesti?

Na sjednici lokalnog parlamenta Podgorice kada se utvrđivao dnevni red URA je zajedno sa Demokratskim frontom glasala da se sa dnevnog reda skine tačka koja se odnosila na ustupanje zemljišta Crnogorskoj pravoslavnoj crkvi. Na parceli koja se ustupa, CPC je planirala izgradnju Hrama za svoje vjernike koji ne žele da idu u hramove SPC koja permanentno radi na rušenju države, saopšteno je danas iz Crnogorske kulturne mreže.

“Međutim, GP URA je bila protiv odluke da se u Podgorici izgradi Hram i samim tim otvoreno izrazila stav da Crnogorcima treba uskratiti pravo na slobodu vjeroipovijesti. Ovim gestom Ujedinjena reformska akcija je lupila šamar svim liberalima i Crnogorcima koji su joj dali podršku na minulim parlamentarnim izborima. Sigurni smo da se Crnogorci, nakon ove sramne odluke, kaju što su svoj glas dali političkim šibicarima koji su sakriveni iza građanske opcije. Ovaj politički subjekat se svrstavanjem na stranu Demokratskog fronta, a na štetu Crnogoraca, stavio na raspolaganje projektu velikosrpskog nacionalizma koji želi da okupira Crnu Goru”, smatraju u CKM.

Prema njihovom mišljenju očigledno je da je GP URA ljubav prema vršenju vlasti iznad principa i građanskog koncepta za koji se u programu zalaže, a koji je očito mrtvo slovo na papiru.

“”Game changeri” kako sebe nazivaju su ovim gestom pokazali da su im interesi Crnogoraca posljednja rupa na svirali i da im su im antidržavni stavovi DF-a blizi od Crne Gore.
Crnogorska kulturna mreža izražava poštovanje prema odluci Glavnog grada da se CPC ustupi parcela za izgradnju Hrama koji će, pored Crnogoraca, i ostalim pravoslavcima služiti za bogomolju.
Na kraju izražavamo uvjerenje da će anticrnogorska politika GP URA u narednom periodu ostati u manjini”, zaključuju u CKM.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Mare
Gost
Mare

Neka nam odgovore na pitanje zasto? Protesti!!!

CGuSrcu
Gost
CGuSrcu

Za ocekivat od njih

Nina
Gost
Nina

Braniti crnogorcima da u Crnoj Gori grade hram?!Na proteste odmah!

mongro
Gost
mongro

To su agenti srpske politike! Takvi su im finansijski lobisti Perovic i Rakcevic! To su ti ” crnogorski sinovi”!

Marina
Gost
Marina

Posle svega cemu svjedocimo od izbora na ovamo,posle svih izjava i stavova izrecenih ,narocito od strane URA i Demokrata, jasno je da ni slucajno ne smiju sebi da dozvole da propadne dogovor oko formiranja vlade.
Jer znaju da kad bi se ponovili izbori , mnoge od tih partija bi bile zbrisane sa politicke scene , zauvijek.
Narod mozes prevariti jednom ….

Jednakost
Gost
Jednakost

Sve ovo nekako prolazi nezapazeno a jako je bitno za identitet ure i svih njihovih glasaca

Send this to a friend