Politika

Član Glavnog odbora DPS: Naš cilj je dostizanje kvaliteta života zapadnih država

Član Glavnog odbora DPS-a i Odbornik u Skupštini Glavnog grada, Andrija Klikovac, kaže da je dinamičan razvoj i dostizanje kvaliteta života zapadnih država cilj politika DPS na državnom, a i na lokalnom nivou.

“Lokalne uprave, u kojima DPS vrši vlast, kreirale su budžete za 2020. godinu shodno potrebama građana. Najviše novca biće izdvojeno za kapitalne projekte i lokalne servise sto će učiniti život naših sugrađana  kvalitetnijim, kreirati povoljan ambijent za privredne djelatnosti i za realizaciju brojnih inicijativa populacije mladih”, smatra Klikovac.

Dodaje da je rast ustupljenih prihoda, odnosno ukupnih prihoda lokalnih uprava je rezultat novog Zakona o finansiranju lokalnih samouprava  kojim je Vlada Crne Gore dodatno osnažila lokalne finansije u svim opštinama i pružila im veći stepen finansijske autonomije.

“Povećana  je stopa raspodjele poreza na dohodak fizičkih lica sa 13 na 15 procenata što je  dovelo do povećanja ove vrste prihoda na lokalnom nivou.  Zbog ovih razloga ali i efikasne naplate prihoda , Glavni grad Podgorica je izvršio rebalans budžeta za 2019. godinu i uvećao ga za gotovo 10 miliona eura, dok će opština Herceg Novi, u kojoj opozicija vrši vlast, izvršiti rebalans i umanjiti budžet za 2,2 miliona, uprkos rastu ustupljenih prihoda od strane Vlade Crne Gore. Ovo je jasan primjer da opozicione partije planiraju prihode i razvoj lokalnih zajednica, u skladu sa kratkoročnim političkim potrebama i sa ciljem objavljivanja sponzorisanih populističkih naslova, a ne u skladu sa principima održivog razvoja i potrebama čovjeka u 21. vijeku na kojima se zasnivaju politike Demokratske partije socijalista na lokalnom i državnom nivou”, zaključio je Klikovac.

 

 

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Komunista
Gost
Komunista

Pa dobro, zapadno od nas su i Haiti, Siera Leone, Nikaragva, Surinam…

MNEkonvertit
Gost
MNEkonvertit

Ovi iz DPS su poceli kolektivno da nas zezaju.

Njegos
Gost
Njegos

Nova nada politike

Ime
Gost
Ime

Zasto nam je cilj da zivimo na nizem kvalitetu , kod nas je odlicno , ko sisa eu.

Ana
Gost
Ana

Funkcioneri DPS-a su prestigli kvalitet života građana zapadnih država!

Milos
Gost
Milos

Opozicija ne zna nista, nijesu sposobni. Mladi Vukovic i ekipa mladih u DPS pravi rezultate i dobijaju sve vecu podrsku gradana. Bravo !

Morpheus
Gost
Morpheus

A da cete vi botovi nauciti da pisete prirodnije,svi vam postovi zvuce robotski

JavaScript
Gost
JavaScript

Vi iz tog odbora ste odavno prevazisli kvalitet zivota zapadnih zemalja…a za narod vam odavno nije ni bitno

Mne
Gost
Mne

Bravo za mladee!!

Ana
Gost
Ana

Funkcioneri DPS-a su uveliko prestigli kvalitet života građana zapadnih država, na račun guljenja sirotinje!

Bnjj
Gost
Bnjj

Pa što niste više dostigli 30godina vladate, prije 15,20god bili smo razvijeni od Rumuna, Slovačka a sada naši radnici idu raditi tamo.

Ne znam
Gost
Ne znam

Upotrijebi riječ zapadno i ne možeš pogriješit sto god da rečes

Basketaš 3 x3
Gost
Basketaš 3 x3

A uspeli ste da stugnemo na nivo nurua !?

Zdrijebac
Gost
Zdrijebac

Zar to nije vec, pa nasi iz vlasti mlogo vise zarade dok su na vlasti od onih na zapadu, oni na zapadu prvo zarade pare, pa poslje toga dodju na vlast !!!

Send this to a friend