Politika

Član Glavnog odbora URA predstavio tri stuba za reforme lokalne uprave

Ulcinj

Član Glavnog odbora URA i kandidat za odbornika u Ulcinju, Ilir Harasani, predstavio je ideje te partije za reformu lokalne admisnitracije, koja je jedna od glavnih politika u programu stranke na predstojećim lokalnim izborima.

On je istakao da ključ reforme uprave leži na tri glavna stuba, a to su modernizacija lokalne uprave, vraćanje povjerenja u organe lokalne uprave i sistematizacija i poboljšanje radnog ambijenta.

“Lokalna uprava je procesor početka, razvijanja i završetka svake procedure od kojih umnogome zavisi razvoj grada i blagostanje građana. Sigurni smo da će moderznizacijom uprave, doći do pojednostavljivanja procedura, čime će biti zadovolnji građani ali i administrativni poslenici”, naveo je Harasani.

Radiće, kako je istakao, na promociji nove kulture odnosa sa građanima, nudeći reforme koje će povećati odgovornost i transparetnost rada lokalnih organa.

Kazao je i da je URA u svom programu navela vraćanje povjerenja građana Ulcinja u lokalnu upravu i da je to važna pretpostavka budućeg razvoja.

“Do željenog povjerenja možemo doći kroz profesionalne standarde, što će voditi povećanju svijesti građana o mogućnostima ostavrivanja svojih prava, što sada nije slučaj”, naveo je Harasani.

Kao treći stub refomre admistracije koji se navodi u programu URA, Harasani navodi da on leži u poboljšanju i sistematizaciji radnog ambijenta lokalne admistracije.

“Ovo ćemo uraditi tako što ćemo implementirati razvojnu strategiju, donijeti akcione planove za kratkoročne i dugoročne ciljeve i formirati posebni savjet za razvoj i unapređenje lokalne uprave u cilju stavranja najboljeg ambijenta za zaposlene”, kazao je Harasani.

Takav plan će, dodaje se, brzo reflektovati brojnim benefitima za građane, koji će primjetiti veću efiksnost, profesionaliazam i predanost u radu administracije.

Navodi se i da je ovo dio ideja iz programa “URA – Ulcinj novim generacijama”, koji će biti predstavljen kroz politiku efiksne uprave za Ulcinj.

A.G.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Nera
Gost
Nera

Ako zadrzite ovoga jednog odbornika,za vas ce to biti nevidjeni uspjeh.

Jana
Gost
Jana

Ovi veliki strucnjaci nesto smislili a nemaju ni jasan program partije. Ma koga vi zamajavate i lazete, vrlo dobro znate koliko su vam male sanse u Ulcinju.

Zarija
Gost
Zarija

Abazovicu nema tih reformi koje bi ti i tvoja partija mogli da predlozite a da je u korist Ulcinjana nego u svemu gledate vase korist, ovo je sad samo prica da bi dosli do glasova i nista vise !

Goran
Gost
Goran

Ovo sad pred izbore pa krenuli u predizborna obecanja, jer da ste imali ove reforme prije culo bi se za njih nego ovako sad idu izbori pa i vi nesto da pricate!

Send this to a friend