Politika Predstavnici BS sa Lajkert

Članstvo BS u Evropskoj narodnoj partiji će ojačati odnose Crne Gore sa EU

Pristupanje Bošnjačke stranke Evropskoj narodnoj partiji (EPP) će značajno doprinijeti snaženju odnosa između Crne Gore i institucija Evropske unije, ocijenjeno je prilikom susreta potpredsjednika BS Kemala Purišića, političkog direktora te partije Sulja Mustafića i člana Izvršnog odbora za međunarodnu saradnju Seada Šahmana sa zamjenicom predsjednika poslaničkog kluba CDU/CSU u njemačkom parlamentu Bundestagu, Katjom Lajkert.

Kako je saopšteno iz Bošnjačke stranke, sagovornici su razmijenili mišljenja o aktuelnoj političkoj situaciji u Crnoj Gori i zajednički je konstatovano da se dijalog treba odvijati isključivo u institucijama.

“Bošnjačka stranka je zahvalna njemačkoj fondaciji Konrad Adenauer (KAS) koja godinama pruža nesebičnu podršku u cilju učlanjenja stranke u EPP”, naveli su predstavnici BS.

Na sastanku je pozdravljen napredak koji je Crna Gora napravila u EU integracijama, kao i članstvo države u NATO savez, koje će donijeti trajnu stabilnost Crne Gore i jačanje mehanizama bezbijednosti regiona.

“Zajednički je ocijenjeno da je u Crnoj Gori potrebno snaženje nezavisnosti institucija, jačanje vladivne prava, odlučnija borba protiv korupcije i kriminala, te veća ulaganja u nerazvijena područja kao uslov ekonomskog razvoja”, dodaju u BS.

Posjetu poslanice Lajkert organizovala je KAS fondacija, a sastanku je prisustvovao i direktor za Crnu Goru i Srbiju Norbert Bekman Dirkes.

Send this to a friend