Politika

Članstvo u NATO građane godišnje košta 72 centa

Ministar odbrane Predrag Bošković smatra da je jučerašnje usvajanje Predloga zakona o potvrđivanju Sjevernoatlantskog ugovora u Skupštini Crne Gore, kojim se stiču uslovi za učlanjenje naše zemlje u NATO, istorijski trenutak za sve crnogorske građane.

On je, gostujući sinoć u emisiji Javnog servisa “Akcenti”, autorke i voditeljice Jelene Otašević, kazao da članstvo u Alijansi garantuje regionu Zapadnog Balkana stabilnost, a Crnoj Gori sigurnost i dugovječnost.

“Ovaj region je istorijski veoma turbulentan. Meni ostaje da poželim da i ostale zemlje Zapadnog Balkana koje još nisu dostigle taj stepen odlučnosti, krenu ka NATO integracijama i postanu dio Alijanse, jer su stalni sukobi stavili ovaj region u zapećak evropske civilizacije”, naglasio je Bošković.

Govoreći o prednostima i benefitima članstva on je kazao da, pored ekonomskih, ima i onih koje se ne mogu novcem izmjeriti, poput iskustava koja se stiču radom u NATO komandama, ili učešćem u međunarodnim misijama i operacijama, što je od izuzetnog značaja za razvoj sposobnosti Vojske Crne Gore.

“Današnje sposobnosti pripadnika Vojske Crne Gore neuporedive su sa nivoom iz 2006. godine i vremenom kada smo krenuli u NATO integracije”, istakao je Bošković.

Komentarišući neutemeljene i manipulativne tvrdnje protivnika NATO integracija o ekstremnim troškovima članstva u Alijansi, on je precizirao da godišnja članarina od 450 hiljada eura znači da će svakog građanina Crne Gore ono koštati 72 centa na godišnjem nivou.

Ministar odbrane je izrazio i očekivanje da će i Rusija, koja se otvoreno protivi crnogorskom članstvu u NATO, vremenom prihvatiti da je Crna Gora suverena država koja slijedi svoje nacionalne interese i interese svojih građana.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
tschugo
Gost
tschugo

i austrija je izgubila svoju neutralnost

Sekula Drljevic
Gost
Sekula Drljevic

Kao mi se mozemo sami branit ili jos bolje rusi ce nas branit ili braca Srbi(isto ka 1918]
Zivio NATO

Don Kihot
Gost
Don Kihot

Ovo otprilike dodje kao kad podjes u Top Hill, platis ulaznicu 5 eura i ako nemas 100 eura da platis dvije ture pica, drzis ruke u dzepove. A to sto si platio ulaz ti se ne racuna u konzumaciju

Arsenal
Gost
Arsenal

Najgore od svega je što ima budala koje u ovo vjeruju

Kobi
Gost
Kobi

Evo , ja ću platiti i za mene i još za deset df-ovaca.Nije u redu da i oni ne uživaju.

ZaZapad
Gost
ZaZapad

Auuu skupooo hahaha

Budimo realni
Gost
Budimo realni

Meni na kucnu adresu vratite ta 72 centa , a naplatite ovim sto bi odma po 5 dali.

Đuka
Gost
Đuka

Ja ći dati 5€.

Mladen
Gost
Mladen

I ja dajem 5e

Send this to a friend