Politika

Crna Gora atraktivna destinacija za jermenske turiste

Potpredsjednica Skupštine Crne Gore i predsjednica Grupe prijateljstva sa Jermenijom Branka Bošnjak održala je danas sastanak, virtuelnim putem, sa ambasadorom  Jermenije u Crnoj Gori Ašotom Hovakimiano. Hovakimian je u toku sastanka istakao da Crna Gora predstavlja atraktivnu turističku destinaciju za jermenske državljane, prevashodno zbog  bezviznog režima u toku trajanja turističke sezone.

“Tokom otvorenog i sadržajnog razgovora konstatovano je da se odnosi dvije države temelje na prijateljstvu, te ukazano na potrebu i spremnost za intenziviranje parlamentarne saradnje koja je podstaknuta formiranjem Grupe prijateljstva Skupštne Crne Gore sa Jermenijom”, navodi se u saopštenju.

Kako u naveli, u kontekstu snažne istorijske pretpostavke za dalje dinamiziranje sveukupnih odnosa, Bošnjak podsjetila je da su Podgorica i Jerevan vezani pobratimstvom već četiri decenije.

“Uz podsjećanje da se navršava 175 godina od štampanja prvog izdanja „Gorskog vijenca”, u jermenskoj štampariji u Beču, iskazala je mišljenje da bi tu godišnjicu trebalo adekvatno obilježiti. U nastavku razgovora, potpredsjednica je ukazala, između ostalog, na potrebu intenziviranja saradnje u oblasti turizma, te uputila poziv jermenskim turistima da posjete Crnu Goru”, dodaje se u saopštenju.

Hovakimian je istakao da je formiranje Grupe prijateljstva Crne Gore sa Jermenijom od izuzetnog značaja, imajući u vidu da dva parlamenta nisu do sada imala međusobno uspostavljene grupe prijateljstva, te da će jermenska strana pristupiti formiranju Grupe nakon konstituisanja Narodne Skupštine.

“U kontekstu posjete jermenskih turista, ambasador je naglasio da je Crna Gora jedna od atraktivnijih destinacija za jermenske državljane, zbog uspostavljenog bezviznog režima za boravak u Crnoj Gori tokom trajanja ljetnje turističke sezone”, navodi se u saopštenju.

Ambasador je izrazio želju da se ove godine sastane sa članovima Grupe prijateljstva, te tom prilikom organizuje manifestacija u cilju obilježavanja važnih datuma koji vezuju dvije zemlje.
“Sagovornici su se osvrnuli i na izazove sa kojima se Jermenija suočava na unutrašnjem i spoljašnjem planu, kao i aktuelnoj političkoj krizi u Crnoj Gori, ali i posljedicama i načinima suzbijanja pandemije kovida-19”, zaključuje se u saopštenju.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Danilo
Gost
Danilo

Castite ljetovanjem citavu Tunguziju samo da ispadne da je dobra sezona.
Sezona je puklaaaa!
Sad se vidi,nema predsezone ni potsezone ova sirotinja iz regiona ne moze popuniti rupe.
Ostavke sva nesposobna vlada!!

Send this to a friend