Politika

Crna Gora će aktivno promovisati NATO politiku otvorenih vrata

Crna Gora će, kao NATO članica, nastaviti da aktivno doprinosi kolektivnom sistemu bezbjednosti, kroz učešće u međunarodnim misijama i operacijama, te da aktivno promoviše NATO politiku “otvorenih vrata” u regionu Zapadnog Balkana, kazao je ministar odbrane Predrag Bošković.

On se danas sastao sa novoimenovanim predstavnicima Kancelarije za odbrambenu saradnju Sjedinjenih Američkih Država gdje je istakao značaj svakodnevne kvalitetne saradnje. Novi šef Kancelarije je kapetan korvete Filip Henri, a  oficir za bilateralnu saradnju sa Nacionalnom gardom Savezne države Mejn, kapetan Brajan Meklelan.

Bošković je, kako je saopšteno iz Ministarstva, apostrofirao da SAD, kao glavni strateški partner našoj zemlji, daju izuzetnu podršku Ministarstvu odbrane i Vojsci Crne Gore, posebno na planu školovanja i obuke, modernizacije Vojske, dostizanja neophodnog nivoa interoperabilnosti, te ispunjavanju aktuelnih ciljeva sposobnosti.

Ministar je upoznao sagovornike sa aktuelnostima u radu Ministarstva odbrane, kao i o prioritetima u modernizaciji Vojske Crne Gore.

“On je naglasio da će Crna Gora, kao NATO članica, nastaviti da aktivno doprinosi kolektivnom sistemu bezbjednosti, kroz učešće u međunarodnim misijama i operacijama, te da aktivno promoviše NATO politiku “otvorenih vrata” u regionu Zapadnog Balkana”, saopšteno je iz Ministarstva.

Kapetan korvete Henri i kapetan Meklelan izrazili su zadovoljstvo što će svoj profesionalni angažman nastaviti u Crnoj Gori.

“Oni su kazali da će ODC Kancelarija i dalje podržavati  napore Ministarstva odbrane i Vojske Crne Gore u ostvarivanju svojih prioriteta i planova”, kazali su u Ministarstvu.

Send this to a friend