Politika Bivši članovi Pokreta za nezavisnu evropsku Crnu Goru

Crna Gora će izdržati ulični antidržavni pohod maskiran u litije, uz podršku Srbije i Moskve

Crna Gora je u postjugoslovenskom periodu izdržala znatno jače nasrtaje od aktuelne popovske histerije, pa će izdržati i sadašnji velikosrpski atak, poručio je dio bivših članova Pokreta za nezavisnu evropsku Crnu Goru povodom aktuelnih događaja vezanih za usvajanje Zakona o slobodi vjeroispovjesti i protesta u organizaciji Srpske pravoslavne crkve.

Podsjećaju da je Crna Gora prije nepunih četrnaest godina obnovila svoju državnost i istovremeno se opredijelila da svoju sudbinu veže za evropske i evro-atlantske integracije.

“Ovim istorijskim i vizionarskim odlukama, potvrđenim u državotvornom Ustavu, Crna Gora je konstituisana kao građanska i demokratska politička zajednica. I danas je ovo jedini politički izbor koji našim građanima pruža sigurnost i daje šansu da stvore pravednu i pravnu državu, slobodno i socijalno uravnoteženo društvo, tržišnu i produktivnu ekonomiju”, navode oni.

Ujedno, podsjećaju da je Pokret za nezavisnu evropsku Crnu Goru bio središte takve politike i takvih ideja. Danas su, kažu, samo djelimično zadovoljni ostvarenim rezultatima.

“Vlast nesumnjivo snosi odlučujuću odgovornost za ograničene domete unutrašnjih politika. Poraznija je činjenica da je alternativa vlasti opozicija pod vođstvom srpskih eparhija u Crnoj Gori. Umjesto djelovanja snažne patriotske i evro-atlantske opozicije, čime bi se obezbijedila progresivistička demokratija uz  očuvanje stabilnosti i prosperiteta Crne Gore, danas je dominirajući dio opozicije utemeljen na idejama negacije Crne Gore i njenog prozapadnog puta. Međutim, najveći domet takve opozicije ostaje da bude posluga anticrnogorskih i tuđih interesa”, navode bivši članovi.

Parlament je, dodaju, usvajanjem odocnjelog Zakona o slobodi vjeroispovjesti u skladu sa modernim evropskim standardima uredio pravni položaj vjerskih zajednica.

“Konačno je otvoreno i pitanje uzurpacije crnogorskih crkava i manastira od strane SPC. Zato ovih dana prisustvujemo antidržavnom uličnom pohodu maskiranom u liku tzv. molebana i litija koje, bez ijednog crnogorskog državnog simbola uz snažnu propagandnu podršku od strane Srbije i uz zakulisno prisustvo Moskve, terenski organizuju velikosrpske eparhije u Crnoj Gori na čelu sa stožernim episkopom Amfilohijem”, ističu bivši članovi.

Pritom, napominju, SPC je zaboravila da je njena anticrnogorska i svetosavsko-nacionalistička misija predugo ignorisana.

“Podsjećamo da je ta ista crkva razorila drevni tumul na vrhu Rumije i nezakonito na istom mjestu postavila metalnu crkvu od razdora, baš kao što je protivpravno izgradila i krstionicu na obali mora. Istovremeno, decenijama devastira i falsifikuje pravoslavnu sakralnu i kulturnu baštinu, poput crnogorske svetinje Ostroškog manastira. I ujedno nekažnjivo djeluje izvan pravnog i poreskog poretka Crne Gore i to na način koji niti jedna država na svijetu ne bi tolerisala”, kazali su bivši članovi.

Prema njihovim riječima, sve te neprihvatljive aktivnosti samo potvrđuju potrebu postojanja autokefalne Crnogorske pravoslavne crkve.

“Crna Gora je u postjugoslovenskom periodu izdržala znatno jače nasrtaje od aktuelne popovske histerije, pa će izdržati i sadašnji velikosrpski atak. Ipak, i ovaj nasrtaj će ubrzo otići u nepovrat ali će nesumnjivo doprinijeti  razobličavanju crnogorske političke scene”, ističe dio bivših članova Pokreta za nezavisnu evropsku Crnu Goru.

Kako su naglasili, vlast ima priliku da se suoči sa plodovima svog pogrešnog rada i da prepozna svoje lažne pristalice i ćuteće kalkulante, dok će se opozicija jasno podijeliti na proevropsku i državotvornu manjinu i onaj dio kojim ortački upravljaju Amfilohije i zvanični Beograd.

“Zato je ovaj klero-nacionalistički pohod krupan podsticaj za reanimaciju progresivnih i proevropskih političkih i društvenih ideja na kojima je obnovljena naša država. Ovo je prilika za regenerisanje i reformisanje državotvornih političkih snaga, uz odbacivanje loših politika i diskreditovanih kadrova. Jačanje proevropske, građanske i multietničke politike treba da bude potvrđeno na predstojećim izborima gdje velikosrpske stranke treba odlučno poraziti i istovremeno SPC dovesti „k poznaniju prava”. To je zaloga evropske budućnosti Crne Gore i snažan doprinos pobjedi miroljubive, građanske i demokratske politike na Balkanu”, poručuju potpisnici.

Potpisnici javnog reagovanja

Članovi izvršnog tijela Pokreta: Branko Lukovac, Rade Bojović, Branko Baletić, Nebojša Vučinić, Milan Marković, Šerbo Rastoder, Marko Špadijer, Darko Šuković.

Opštinski koordinatori Pokreta: Špiro Niković, Ferid Šarkinović, Veselin Popović, Muhamed Spuža, Zdenka Grbavčević, Dušan Simonović, Vlastimir Perović, Milan Obradović, Vuk Roćen, Svetozar Cerović, Marijan Mašo Miljić.

Članovi Savjeta Pokreta: Novak Adžić, Branko Banjević, Čedomir Bogićević, Miodrag-Bole Bošković, Petar Bokan, Jevrem Brković, Nebojša Burzanović, Milovan Đuričković, Zuvdija Hodžić, Ratko Ivanović, Milorad Jovanović, Anđe Kapičić, Petar Kapisoda, Novak Kilibarda, Avdul Kurpejović, Niko Martinović, Radovan Martinović, Ana Mišurović, Jakov Mrvaljević, Milan Mrvaljević, Andrej Nikolaidis, Dimitrije Popović, Vukić Pulević, Radovan Radonjić, Sreten Radonjić, Branislav Radulović, Stevan Radunović, Rajko Todorović, Branko Vojičić, Đuro Vučinić, Stevo Vučinić, Ilija Vujošević, Miodrag Vuković.

S.Đ.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Trece Oko
Gost
Trece Oko

Crnogorska intiligencija treba da probudi ove naše gradjane iz vještačke kome i da shvate da im je ovo matična država . Izbjeglice koje su medju njima su najveći nacinalisti i huškači a Crna Gora im je otvrila srce i oberučke prihvatila Ko tebe kamenm ti njega hljebom . Treba podvući crvenu liniju jer nas odvukooše u srednji vijek . Treba… Više »

Bijelo Polje
Gost
Bijelo Polje

Uh Maki,Maki..tebi je lakše ućerat metar u dupe,nego milimetar u glavu!

Tonći
Gost
Tonći

Kakav tekst, pa nije Crna Gora, DPS niti Milo ili Dusko, bilo je CG prije njih i bice posle, i ako im to tesko pada da povjeruju 😂😂😂😂🤣🤣🤣🤣🤣🤣
Nego kako opet juce poginu covjek na Cetinje?
Zasto pohapsise opet 8 Crnogoraca kod Venecuele?
Zasto nista ne radi, zasto je standard nizak, zasto gradjani tesko zive i tako redom……

Morpheus
Gost
Morpheus

Srbija je kriva sto nam plate 4god jedinima u regione nisu povecane. Rusija je kriva sto su nam djeca gladna a predsjednik ima milione po sopstvenom priznanju. Masoni i vanzemaljci su krivi za ovoliki javni dug i nezaposlenost

Simo
Gost
Simo

Ne damo svetinje od koga ih brne nije mi jasno od Crnograca smijesno.

Svetac
Gost
Svetac

Uporna Srbija u glupostima

ALoha
Gost
ALoha

Za sve su vam Srbija i Rusija krivi…. Smjehotres.

NBA-NK
Gost
NBA-NK

“aloha”BLAGO TOME KO RANO POLUDI,SAV MU ZIVOT PRODJE U VESELJE(LITIJE)!?

Mary
Gost
Mary

Isto kao i Srbima Amerikanci, Nemci i papa.

Pero
Gost
Pero

Epsko rušenje sopstvene države.

Maki
Gost
Maki

Vauuuu epsko rusenje,jao koje floskule,jel to dobijete ismeno sta da pisete….sa vasim izjavam samo vise ljudi na litijama….

Toni
Gost
Toni

Kakvi perjanici!

Joveta
Gost
Joveta

Neka je vjecna nasa domovina Crna Gora

Domi
Gost
Domi

E bas cemo da vidimo

NBA-NK
Gost
NBA-NK

domi-E BAS,CE’MO DA VIDIMO!!!

borka
Gost
borka

hteo je da kaze za dom spreman

Crnogorac
Gost
Crnogorac

Gladni smo

Aproksimativno
Gost
Aproksimativno

Jos te nije sram da to izgovoris? A sto si gladan? Nemas vise ziranata a stisli te krediti?

mrkela
Gost
mrkela

Gladna je i ona profesorica pa trpi , bojim se da će te nam uteći u Srbiju i najesti se .

Apokalipsa
Gost
Apokalipsa

Trenutno prozivljavamo satanizaciju kroz sprske tabloide i medije

Maki
Gost
Maki

Ja vidim upravo obrnuto,nema dana da nema u svakom tekstu i naslovu mrznja prema srbima!

Knjaz
Gost
Knjaz

Evo, ja sam poceo da vas mrzim. Zato sto ste bezocni lazovi, zato sto ste sovinisti i nacionalisti, zato sto mi evo 30 godina zagorcavate zivot, zato sto obozavate ratne zlocince, zato sto mrzite svoju drzavu….

borka
Gost
borka

ti si knaz ali albanski

Василије
Gost
Василије

Jadan ti

Antoan
Gost
Antoan

Danas se vodi nevidjena kampanja protiv Crne Gore i nema joj kraja

Maki
Gost
Maki

Obrnuto,mrzite vi srbe,i to ne krijete nego javno pisete protiv njih i njihove crkve!

slanik
Gost
slanik

pa triperu mi javno javno pisemo protiv njih i njihove crkve, jer su oni okupatori evo 100 godina

Pollo
Gost
Pollo

Crna Gora je pod nevidjenim pritiscima iz Brograda

Mitra
Gost
Mitra

ja mislim iz newyorka

Maki
Gost
Maki

Bravo sestro….

Василије
Gost
Василије

Ne nego je Srbija puna Crnogoraca koji nisu mogli od lepog života opstanu u matičnu državu…

Kico
Gost
Kico

Je li danas bezbjedno sa djecom izaci iz kuce

Bnjj
Gost
Bnjj

Oće li izdržati 30god pljačke.

Cika miki
Gost
Cika miki

Izgleda ovu sedmicu risto nije odrijesio kesu, ili su rusi i srbi zakasnili sa dostavom $,zato kad saberes sve gradove opala je setnja kao vodostaj kad iz nabujale rijeke opane, tutu papa!!?

Makica13
Gost
Makica13

Ma mi smo mnogo veće borbe preživljeli, pa ćemo i ove političke proteste koji se kriju iza zakona o slobodi vjeroispovjesti. Džaba i Srbija i Rusija, i svi ostali. Zaboravili su da Crnu Goru brane i čuvaju hrabri crnogorski sokolovi i srčane sokolice. I zato će ona živjeti vječno !!

NBA-NK
Gost
NBA-NK

BRAVO -MAKICA 13! TACNO TAKO! SVE TI SRECNO I VESELO BILO!

Василије
Gost
Василије

Molim se da ti gospod Bog podari pamet

Crni Gnojni Čir
Gost
Crni Gnojni Čir

Dosta od ove ekipe je tako lijepo opisao Veliki Slavko!

Omaž
Gost
Omaž

Izmanipulisana masa bez daha Slijepo slijedi svoga vođu Ne vidi da je sve ovo, samo farsa Koja ima dobru prođu. Oče Risto ti ko sluga Hrista… Na čudan si „dil” prista’ Kao vođa ateista… Koji sada Boga mole Braneć „tvoje” bogomolje. Druže Risto jesi li načisto, Na kakav si „dil” pristo! Oče Risto ti ko sluga Hrista… Razočarao si me… Više »

Hajduk
Gost
Hajduk

N E G O Š T O !

ND
Gost
ND

I gore smo preživjeli,pa i ćemo i ove mitinge!

Mary
Gost
Mary

Jasta. Nek’ paradiraju, nece jos zadugo.

Mitar
Gost
Mitar

Kacavenda, Seselj, Kostunica, Risto … E? Aj sad reci!

CRNOGORKA SRB
Gost
CRNOGORKA SRB

KADA BIRAS IZMEDJU DVA ZLA BIRAS ONE OD KOJIH SI POTEKAO A NE OVE NOVONASTALE DA TE SE PRECI STIDE

CCCCCC
Gost
CCCCCC

Ti to iz iskustva…

Kvazi elita
Gost
Kvazi elita

Jeste Mitre, samo što u Srbiji niko pomenute nije proglasio elitom dok je kod vas “elita” svako ko može da sriče slova.

mrkela
Gost
mrkela

U redu grupno a sada svi pojedinačno , kraće i češće .

Marks
Gost
Marks

Bivši.
Mnogo je važno što pričaju bivši. Da su što valjali ne bi bili bivši nego ovdašnji.
Imperativ demokratije je da je kritikuju bivši boljševici.
Svijet se gnuša boljševika. Ova priča bi dobro prošla kod Kima u S. Koreji, ali ne i u demokratskom svjetu.

Novak Ramov
Gost
Novak Ramov

Gnusa se boljsevizma,a uzasava se fasizma I genocida

mrkela
Gost
mrkela

Sada počinje sezona i desetine hiljada radnika iz siromašne Srbije doći će da radi kod nas . Srećno !

CCCCCC
Gost
CCCCCC

I to umne poslove haha

bez svog mozga
Gost
bez svog mozga

…pa, vidjecemo, po zasluzi…

Zoran M.
Gost
Zoran M.

Ne treba da IZDRZIMO, treba da REAGUJEMO!!!

marea
Gost
marea

Reaguj…

Aproksimativno
Gost
Aproksimativno

Pa recimo da se provjere dvojna drzavljanstva! Ko pored crnogorskog ima jos neko , onda se crnogorsko automatski oduzima! Pa ajte tamo na izbore dje vam je ljepse i bolje, a odje ce te moci samo sa radnom vizom!!!

Василије
Gost
Василије

Ti ćeš nekom državljanstvo da uzimaš😂😂😂

mrkela
Gost
mrkela

Penzije i plate su veće u Crnoj Gori nego u Sr5biji . Prije Mila su bile duplo manje . Dok je Mila biti će vazda veće !

Podgorica
Gost
Podgorica

Imedzu ostalih potpisali:serbo rastoder,darko sukovic,novak adzic e qq

bez svog mozga
Gost
bez svog mozga

Podgorice, ne brukaj se! Vidio si koliko bajki pricaju srbijanski istoricari, pa ti neobicno da se susretnes s pravim istoricarima

Titograd
Gost
Titograd

Da je vječna nezavisna država Kosovo!!!

Zabjelo
Gost
Zabjelo

Da je vječna brate!

Maki
Gost
Maki

Sa koga su procerani crnogorci i odakle poticu,nek ti je na obraz i cast!

bez svog mozga
Gost
bez svog mozga

Maki, muko, a sad postoje Cnogorci, a? Sad nijesu vjestacka nacija….Ili po tebi Crnogorci postoje kako kad… mukice!?

Maki
Gost
Maki

Crnogorci su prvo bjezali od turaka sa Kosova a u ovom vijeku od albanaca procerani,sta ti nije jasno….

bez svog mozga
Gost
bez svog mozga

Maki, Crnogorci nijesu bjezali od Turaka, no Srbi. Nijesu Crnogorci otisli preko mutnog Dunava, no Srbi, barem to se zna.

Василије
Gost
Василије

Nema on ni obraza ni časti, to ti je izrod.
Ludo dijete😂😂😂

Василије
Gost
Василије

Bot(sendvićar)

veljo
Gost
veljo

Organizatori litijanja su dobro plaćeni i to dolarima. Ako ne vjerujete pitajte ulične dilere. A, ostali kao poslušno stado za vođom kade iako ne znaju kakve koristi od toga imaju, sem ako ne smatraju da ako nekom naprave štetu da je to njihova korist. Tužno je koliko je kod ljud razvijena svijest stada.

Maki
Gost
Maki

Jel ti krivo?

CCCCCC
Gost
CCCCCC

Ne nego žalosno Maki iz stada haha

Maki
Gost
Maki

Pa nemoj nas samo ti zaliti…hahhaaa

ma, hajde!
Gost
ma, hajde!

ma, kako da mi bude krivo – to su djavolje pare za djavolji posao…

Василије
Gost
Василије

Bot(dobro plaćen, biće ima srednju školu)

Simpatični dejo
Gost
Simpatični dejo

Četiri kantona imaju u svajcarsku njemački francuski italijanski i austrijski.

Maki
Gost
Maki

Ne lupaj,dje ti je taj austrijski…hahahaa

Srdja Prnjat
Gost
Srdja Prnjat

Svaka čast!!!

Simpatični dejo
Gost
Simpatični dejo

Nisam znao da četiri kantona imaju u italiju njemački francuski italijanski i austrijski.

Simpatični dejo
Gost
Simpatični dejo

Imaju četiri kantona u svajcarsku njemački francuski italijanski i austrijski.

Bambus
Gost
Bambus

Dejo, da ti nre bi malo u karantin!? Za svaki slucaj!

Maki
Gost
Maki

Hahaaa u Samo neznam dje je taj austrijski,koji glupi ljudi na ovaj portal majko moja ?????????????

Novak Ramov
Gost
Novak Ramov

Dobio informaciju iz press sluzbe republika Sumska

Bambus
Gost
Bambus

Neces ga kantona gledat!

CCCCCC
Gost
CCCCCC

Oće oće ako se kanton zove tor..

CRNAGoroVječna
Gost
CRNAGoroVječna

Potpisujem od A do Š! Kako mogu biti dio ovog Pokreta?

marea
Gost
marea

Mozes miska da zamijenis…kad umre

Pasalo
Gost
Pasalo

Nikako. To je nekakav bivši pokret. Prošlost. Pase. Nešto sto je prevazidjeno.

Darko džigerica
Gost
Darko džigerica

Evo, uvbačili smo te , sad si BIVŠACRNAGoroVječna

Bambus
Gost
Bambus

Crna Goro vjecna, kad nam je srce Crna Gora – u Pokretu smo.

sorela
Gost
sorela

ovo se vise ne moze izdrzati, iz Srbije stizu uzasne poruke, ukljucili su politicare, glumce, pjevace sve ! Cemu to? onda ovdje salju novac iz Rusije ovim nasim domacim izdajnicima.i sta rade Crnogorci? CUTE!! to vise ne moze.

marea
Gost
marea

Eo si se dosta ti glasnula …sad je lakse crnoj gori

Titobog26
Gost
Titobog26

Kako mislis cute? Eto ih na ulici

GNK
Gost
GNK

Некад је љепше ћутати,може неко и помислити да сте паметни.

Joo
Gost
Joo

zato vi srbijanci vecito progovarate i potvrdjujete nivo svoje gluposti…….

Maki
Gost
Maki

Joooo pa ti si srbin,pises ekavski….???

...
Gost
...

Uvijek je najteže sebe savjetovati.

expert123
Gost
expert123

Potpuno su u pravu potpisnici ovog saopstenja. Na djelu je pokusaj da Crna Gora promijeni spoljnopoliticki kurs i karakter drzave kao gradjanske i evropske.Tu su i predstavnici opozicije koji se ne slazu sa ovakvim razvojem i zele ga okrenuti prema istoku.Mnogo je onih koji su za drugacije uredjenje odnosa u ovoj zemlji , a ucestvuju na litijama.

NHM
Gost
NHM

Crna Gora će izdržati ulični antidržavni pohod uz podršku Srbije i Moskve? Nisam znao da su Srbija i Moskva podržavaju Crnu Goru.

sorela
Gost
sorela

Nisi ti ocigledno ukapirao sta se kaze, ali okej.. sigurno ides na litije.

Joo
Gost
Joo

sorela…..ide sigurno na litije, sigurno za dnevnicu, i sigurno nije procitao ni zakon ni Bibliju……

Василије
Gost
Василије

Bot(sendviča)

Piksi
Gost
Piksi

To sorela doktore neka si mu rekla

RADE007
Gost
RADE007

Kad kayu-crna gora ce ovo,crna gora ce ono- misle na DPS posto se izjednacavaju sa drzavom.Znaci po njima sav onaj normalan narod sto protestuje nije Crna Gora,njih odbacujete??

Joo
Gost
Joo

naravno da NIJE Crna Gora….to su jedan deo izdajnici, a veliki deo stranci doslepani iz Srbistana i Republike Sumske…..

Maki
Gost
Maki

Jooooo pa ti si srbijanac,pises ekavski,bravooooo

Wilkins
Gost
Wilkins

Jeste dio Crne Gore, nažalost. Peta kolona u CG.

Piksi
Gost
Piksi

Crna Gora nije DPS, ali vi ste jos manje.Da vam moze biti najsrecniji bi bili da je i nema.Ali sipak gospodo zivjece CRNA GORA priznavali je vi ili ne!!

Mitra
Gost
Mitra

bice crna gora albanski montenegro

Radvan
Gost
Radvan

Sve neki fini potpisnici i Srbomrzci,tesko gospodo ova prica moze da vam prodje i da manipulacijama zavadjuete narod i da ove Ruse iz svake rupe vadite kada se nesto desava u Cg.Nidje ni na jednoj litiji nije propagirano nesto protiv Cg ili bilo koje nacionalnosti vec samo brani narod svoje i svoju vjeru tako da ove price koje sirite nece… Više »

Joo
Gost
Joo

nose srbijanske zastave…..pevaju cetnicke pesme….nose subare i kokarde…..uzvikuju CG je Srbistan i da ce osloboditi srbijansko more i CG od Crnogoraca……ma daaaaa kako da nou, sve neki fini svet……

Maki
Gost
Maki

Joooo bravo za pismo ekavicu,pravi si crnogorac nema sta…..

knn
Gost
knn

Radovane pa sto ne pjevas junace svojoj CG no tudjoj.Toliko lijepih i rodoljubivih pjesama nema nijedna drzava balkana i nijedan narod nije opjevan kao crnogorski i ti opet pjevas tudjoj drzavi i vijes tudjom zastavom. To da je trobojka stara crnogorska zastava je cista laz i izmisljotina

Maki
Gost
Maki

Hahaha al si ti neobrazovan pa otvori malo knjige nece ti skoditi…..evo ovakvi glupi ljudi nama lupaju minuse……sad mi je lakse….

Staxe
Gost
Staxe

20% patriota,ostali nekretnina,keš i biznis “patriote”…

саша
Gost
саша

,,величине” се поТписале . .

Nebojsa
Gost
Nebojsa

Litije imaju podršku naroda,a što je najbitnije i druga podrška našoj svetoj crkvi ne treba,a ova vlast ima podršku CDM portala,Azema Vlasija i drugih sličnih.

Agata
Gost
Agata

a, kojeg naroda izvini? onog sto dodje iz Srbije, RS, i sl?

Maki
Gost
Maki

Srpskog koji zivi vise vjekova na ovim prostorima ,sta ti nije JASNO ?

...
Gost
...

Nešto nikako da se to primjeti na izborima.

Maki
Gost
Maki

pa znamo kako se izbori prave..

anoniman
Gost
anoniman

a sto vi clanovi bivseg pokreta za nezavisnost ne podignete glas pa da osudi te ova ubistava kriminal korupciju zarobljene institucije nego samo osudjuje te ko ide na litije u koju crkvu koju zastavu nosi koji jezik zbori itd ako ste se borili za nezavisnost drzave sto ne kritikuje te vlast sto od drzave napravila fabrike i preduzeca unisteni to… Više »

Agata
Gost
Agata

Nije poenta ljudi ovdje ni u crkvi niti u bilo kojoj vjeri. Ovdje je poenta da se unisti, ugrozi i onemoguci opstanak CG kao nezavisne drzave svih gradjana. Jedina zemlja kojoj u Ustavu pise gradjanska, ne nacionalna niti drzava samo Crnogoraca. I nista im ne valja. E, moji Crnogorci nije vam ga lako, treba izdrzati sve ove napade, onih koji… Više »

marea
Gost
marea

Pa ako je gradjanska sto vam onda smeta sto je neko srbin i protestuje protiv ove kriminalne hostaplerske vlasti…upravo crnogorci pobrojavaju..i upravo crnogorci onemogucavaku gradjansku drzavu..

Joo
Gost
Joo

marea…..Srbin NE postoji….postoji samo srbijanac….rec Srbin je izmisljena rec da zameni rec pravoslavac a u cilju sirenja Velike Srbije….I zauzimanja tudjih teritorija kroz zloupotrebu vere…….

Maki
Gost
Maki

Jooo ajd nas ti nauci sta smo….hahhahaaaaaaaaaaaaaaaaa

marea
Gost
marea

Ao…kakav tekst..a sto je to…ostavite se crkve vi…uzmite kontrolisite ko sta pljacka dje po vladi i pocnite da gradite institucije konacno kad vec volite toliko crnu goru..sta ste zapeli za litije a ovamo neumijete jednu stvar kako treba da uradite

sorela
Gost
sorela

evo ne znam da li oni sto umiju, ali ti da pises definitivno ne znas.

Aproksimativno
Gost
Aproksimativno

Pa evo krenuli se u obracun sa najvecom mafijaskom organizacijim SPC, koja vas svojom demagogijom izvodi na ulice !

Prc CG
Gost
Prc CG

Crna Gora je na ulicama za vasu informaciju,mi branimo Crnu Goru od vaše pljačke koja traje 30 godina.

sorela
Gost
sorela

ja sam mislila da branite svetinje.

Prc CG
Gost
Prc CG

Između ostalog….

Prc CG
Gost
Prc CG

Pa zar ti umiješ da misliš????

Baaar
Gost
Baaar

Prc 😂

Bambus
Gost
Bambus

A, znaci, ne branite ” Crkvu”…!

GOVEDA
Gost
GOVEDA

HAHAHAHA ODJE RADE SAMO DPS
CAOOOOO

007
Gost
007

GOVEDA ,SAM SI SE SVRSTAO ,NE SVRSTAVA DRUGE,TI SE ZOVI KAKO HOCES

Mali baki
Gost
Mali baki

Gladni smo

freeMNE
Gost
freeMNE

Uzmi radi nešto za promjenu…

Zrno
Gost
Zrno

Litije ce prezivjet sigurno,ali rat klanova nece…

Techno Pop
Gost
Techno Pop

Pope Risto skrenuo si s puta
Sad za tobom Srbadija luta 🎶

djenovici
Gost
djenovici

..svako bira kom ce Carstvu da se prikloni…

Posto%
Gost
Posto%

Ovo su u stvari bivši SRBI i RUSI. Sa maskon ili bez,… pomažu SRBIMA i RUSIMA.

007
Gost
007

MORATE ZNATI LITIJASI ,TO STO VI HOCETE IMA VELIKU CENU,DOBRO RAZMISLITE STA RADITE,CRNOGORCI NECE DOZVOLITI POVRATAK 1918 G.POSTUJTE CG .

marea
Gost
marea

Crnogorci da vole crnu goru malli bi ove lopove sa vlasto do sad..kakva crna gora? Kakva je to drzava koja ne postoji ako nema Mila …makse

Staxe
Gost
Staxe

Bonde nikad više neće biti 1918,ali je problem što si ti Bonde daleko i od 2020…

Maki
Gost
Maki

Crnogorci su na ulicama…..Svice sviceeeee

Upametse
Gost
Upametse

Bivši,…! A što im se desilo,… Slabo ih plaćate, …. Samo oko izbora izrone za dnevnicu „istine” onako patriotski,… Ovi kad ustanu prvo mrze sami sebe pa sve ostalo,…

Sramotan covjek
Gost
Sramotan covjek

Boze kako vas Bog.sastavi tako. Sto se tice .prezivljavanja C.Gore.Normalno je da ce ..Prezivljet..Mi to HOCEMO. Ali BOLJU.PRAVEDNIJU.POSTENIJU.VEZANU ZA ZRADICIJU.I USPJECEMO.UBUDUCE.NE BRIGAJTE ZA C.GORU.OBRATITE MALO PAZNU NA VAS.I RAZMISLITE STA STE SVE LOSEGA URADILI ZA TU. C.GORU.O KOJOJ BRIZITE. ONA CE BITI PONOS.KAO STO JE BILA.ALI NIJESAM SIGURA DA CE VASA. B. R. A. T. I. J. A.IMATI. VISE SANSE… Više »

Kolasinac
Gost
Kolasinac

Bas si sramotan jer vidimo sto radi Ristova i Mandiceva bratija. Ili mislis da smo naivni?!

Piroska
Gost
Piroska

Gojko Perovic juce kaze: ” Ukrajinska Pravoslavna Crkva – evo već tri decenije. Autonomija koju ona ima u odnosu na Moskvu, spada u primjere najšire moguće autonomije u cijelom pravoslavlju. UPC ima svoj Sinod, svoga poglavara koga sama bira i ta Crkva djeluje isključivo unutar granica države Ukrajine.” Pa to isto uradite sa Mitropolijom crnogorsko-primorskom kao sto je bilo prije… Više »

Bambus
Gost
Bambus

Nema potrebe za tom ” Mitropolijom crnogorsko- primorskom” Srpske pravoslavne crkve kad imamo Crnogorsku pravoslavnu crkvu koja je autenticna na crnogorskom prostoru.

Narcis Zgubidan
Gost
Narcis Zgubidan

Ne razumijem ove tobožnje patriote koji idu na litije a vide da je ovo upereno protiv države?! Ljudi žive i rade ođe a opet su protiv svoje zemlje,da mogu potpuno bi je ukinuli?!

SamoJA
Gost
SamoJA

Dnevnice idu i dalje

SamoJA
Gost
SamoJA

Cim prestanu dnevnice koje se daju pojedincima cas izuzecima koji ne znaju za dnevnice tada ce i prestati protest

eu kolonija
Gost
eu kolonija

otac onufrije je održao litiju u podgorici sa snažnom porukom gdje crna gora pripada. zna to I milo samo se malo pravi toša

Lovcenska
Gost
Lovcenska

Netreba praviti problem tamo đe ga nema ! Niko ne rusi Crnu Goru ! Nije moguce da svi u Crnoj Gori, pa ni Crnogorci imaju isto misljenje o crkvi, jugoslaviji, osamnaestoj, bozicnom ustanku, bjelasima i zelenasima, cetnicima i partizanima, cetrdesetprvoj, cetrdesetosmoj, srbiji, rusiji, americi, nato savezu, eu, titu, kraljevima, dpsu, lscg, df, …..ali to nikako nr znaci da je drzava… Više »

Draško
Gost
Draško

Sve potpisujem,ali si na pogrešnom portalu dao realan komentar.Ovđe sve što ne afirmiše ono što šef kaže,dobija gomilu minusa.Ako u redakciji smatraju da ih nema dovoljno,narihtaju sami da izgleda ubjedljivo!

Lovcenska
Gost
Lovcenska

Sto vise minusa to ja vise u pravu ! Ovi minusi su inace od onih koji ne znaju ni kako im se djed zvao !

Terra nova
Gost
Terra nova

Nijesu to “mišljenja” Lovćenska, to su istorijski fakti i o tome ne može biti različitih mišljenja. Istoriju i dogadjaje možete falsifikovat, ali samo do jedne ure. Sve je zapisano i sve se zna a to što vama ne odgovara istina, pa biste da je “malo” prepravite je druga stvar.

Lovcenska
Gost
Lovcenska

Upravo se radi o misljenjima jer su istorijski fakti u mnogome veoma razliciti i postoje ozbiljne razlike medju istoricarima. Dogadjaji iz proslosti se mogu posmatrati iz danasnje vizure ali se ne mogu smjestiti u danasnje vrijeme, moraju se prije svega posmatrati kroz uslove u kojima su nastali ! Nekad se vlast osvajala iskljucivo oruzjem a danas postoje parlamentarni izbori i… Više »

Blaki
Gost
Blaki

Dal je moguće da još nisi došao pameti..?

Lovcenska
Gost
Lovcenska

Nista gore od te tzv. apsolutne pameti za koju si ti ubijedjen da imas ! Nista gore !

gledna
Gost
gledna

da li ti stvarno mislis da trenutno promjena vlasti nece ugroziti opstanak drzave? da li je moguce da bi ti izabrao one koji su krajem prosle godine napravili haos u Skupstini,cijepali i bacali Ustav da ti vode drzavu i omoguce OPSTANAK? SRAMOTA.

Lovcenska
Gost
Lovcenska

Sasvim sigurno da se nista bitno nece promijeniti, a pogotovo se nece ugroziti opstanak drzave ! Naprotiv, veoma bi vazno bilo da crnogorsko drustvo pokaze da je sazrelo za demokratsku promjenu vlasti na izborima !

Djuka
Gost
Djuka

Kompetentan spisak tornado za drzavni budzet. Penzioneri i strucnjaci na drzavnim jaslama. Nije ni cudo sto nam je deficit skoro 4 milijarde.

Terra nova
Gost
Terra nova

Kako je lijepa ova Crnogorska zastava – na ponos svim Crnogorcima.

Cetinje
Gost
Cetinje

Svice,svice rujna zora! Od brda,pa do mora!

Mataruge
Gost
Mataruge

Sa ovima se i doma sprdaju

rzv
Gost
rzv

Ti pojma o ničemu nemaš. Svejedno je kudiš li ili hvališ.

Blaki
Gost
Blaki

Jeli ti to polazi od sebe. Ku ku tebi.

MILA
Gost
MILA

A ime ti ga kazuje da si za sprdačinu skobalju jedan mataruški ti nekome da se sprdaš splačino

Narcis Zgubidan
Gost
Narcis Zgubidan

Trebalo je davno srušit ono ruglo na rumiji i krstionicu?!To je fatalna greška,i onda su se popovi osokolili a i srpski exstremisti,sad misle da im nemože niko ništa?!

Ranko
Gost
Ranko

Narcise, zar ne osjecas na svojoj grbaci sve gore potpisane. Pa covjece, pojedose nas.

DAKAS400
Gost
DAKAS400

Mozda da ti probas!!

MILA
Gost
MILA

Tačno tako Narcis da su navrijeme to uradili nebi bilo ovih litija i pokušaja rušenja naše Crne Gore

Alfa 2
Gost
Alfa 2

Kreni da je rusis….

Jole
Gost
Jole

Puna Podrška. Eto nam ulice četvrtkom I nedjeljom ka da smo u Avganistanu.

Zrno
Gost
Zrno

Ja vjerujem da ti Avganistan i na kartu umijes nac

koleginic ebola
Gost
koleginic ebola

mislis na šerba i zuvdiju ?

Клодовик
Gost
Клодовик

Повуци закон! 🙂

Volim te zeleno
Gost
Volim te zeleno

Nema povlačenja, vraćajte okupirano!

Pedja *
Gost
Pedja *

Povuci ti nas .

Narcis Zgubidan
Gost
Narcis Zgubidan

Nećete taj film gledat!!!

Dux
Gost
Dux

Avdule idem za tobom,pa i u provaliju,samo zapovjedi

volim te zeleno
Gost
volim te zeleno

Dzaba im je sve-postojace Crna Gora… vazda i zanavijek,a sve drugo ce proci!

Staxe
Gost
Staxe

Naravno da je Crna Gora vječna…ali Dps nije vječan…utufi to zeleni…

Velja gora
Gost
Velja gora

Hvala vam na ovu ljepotu
A je li ko vas dignut u vazduh, ili dje sacekan

PRAVDA
Gost
PRAVDA

Zalud se koče, primjeniti zakon !

Aleksandar
Gost
Aleksandar

E bjedo i mizerio, od naslova…. pii

MILA
Gost
MILA

Ti si jedna velika mizerija kako ono bješe aleksandre pii

Boka
Gost
Boka

Ovo je dolje Boka,nije Cg. Ajmo Bokelji,za nasu Boku!

Aproksimativno
Gost
Aproksimativno

A odakle si ti “Boka”?

Sportista
Gost
Sportista

Misliš da oni to znaju….ne bi me začudilo da i ime zaliva promijene da ih ne bi stalno podsjećalo kako Boka nikada nije bila CG, kao šta su i zastavu promjenili…možda Boka postane neki montenegro bay, pa će početi da nas ubjeđuju kako je to stari naziv za zaliv a da je Boka tek od skoro….

NBA-NK
Gost
NBA-NK

DA JE VJECNA ,SRECNA I BIRICETNA NAS CRNA GORA!!! NIKADA,NIKADA ,ZAVIJEKA VISE SRAMOTNA 1918g!!!!

ILUMINACIJA
Gost
ILUMINACIJA

Sve čovjek do čovjeka.Upravo zbog vas,kvazi elite,smo odje dje smo.Sebe ste mnogo precijenili,a drugu stranu potpuno potcijenili.Ali su vas gradjani dobro ocijenili i dva puta nedeljno vam šalju i slike i poruke da dobro vidite ko je narod Crnogorski.

Volim te zeleno
Gost
Volim te zeleno

Treba imati dobro debeo obraz pa dati sebi pravo komentarisanja čojstva i intelektualnih vrijednosti potpisnika ove peticije. Svako od ovih imana iza sebe ima uspješnu karijeru i svi su itekako ostvareni u svojim profesijama. A ko si ti, primitivac, nepismen ili u vrh glave mediokritet koji se rodio, živi i umrijeće kao da ga nikad nije ni bilo.

8484
Gost
8484

Crnogorski rece ne dragi moj vi ste narod koji oce da nije crnogorski nego da ste srpski pod kapom karadjordjevica jer ovo bi jedini istup srbijanskoga predstolonaslednika pa izjavi da podrzava borbu za svetinje , neko mu vjerovatno rece da saceka nije vrijeme jos doslo za njega polako , eto to ste vi ako se dosad nijeste sagledali

Boys
Gost
Boys

Mnogima trebalo dosta da “upale” a neki od ovih slobodoumnih ljudi su sami nastupili od pocetka…vitezovi..Adzic, Ilija Vujosevic, Bojovic i Radonjic,…vitezovi…sjajno i mnogo jake poruke..mogu da budu temelj svakog buduceg djelovanja..jedinstvo suverenista u vlasti i opoziciji i pritisak na Vlast da se nesto mijenja i pravednije radi jer nam je ovo poslednja sansa.Veoma kriticno prema vlasti ali i antidrzavnoj opoziciji… Više »

Boys
Gost
Boys

Da dodam..oglasio se je u prve i Matlrko Spadijer..temelj Crnogorski..

Bokelj
Gost
Bokelj

Veliko Srpski atak a ovamo polovina države izasla na ulice i mirno protestvuje???

eu kolonija
Gost
eu kolonija

što bi se reklo papir svašta trpi kao I zemlja. hoće zemlja izdržati ali pitanje je za režim. i onako režim jedva održava skupštinsku većinu uz pomoć albanaca I bošnjaka koji također gube strpljenje jer od podrške režimu nemaju neke koristi. treba depolitizovati sudstvo, tužilaštvo I policiju uz pomoć evropske unije. 49% srba I crnogoraca rasterećeno mogu ući u izbore.

Gero
Gost
Gero

Tim svijeta. Još fali Mesi u napadu!

Ivana
Gost
Ivana

Bravo, bravo, bravo. Ovo misli većinska Crna Gora i na ovome treba da se ujedinimo mi koji volimo svoju državu i želimo da je sačuvamo a da vlast uradi svoj dio posla mnogo bolje i energičnije.

Алфа
Gost
Алфа

ПРЕСТАНИТЕ ДА ЛАЖЕТЕ САМИ СЕБЕ,ВИ СТЕ НАЈОБИЧНИЈА ПРЕВАРА!ВАРАТЕ ЉУДЕ ВЕЋ 3ДЕЦЕНИЈЕ!КАКВА РУСИЈА И СРБИЈА!ДА СУ СЕ МЕШАЛЕ ОВО СЕ НЕ БИ ДЕСИЛО!ДОСТА ЈЕ БИЛО ПРЕВАРА!НИКАД ВИШЕ МОНТЕНЕГРО!ЖИВЕЛА ЦРНА ГОРА!

Terra nova
Gost
Terra nova

Pa vidjeli smo koliko je “ŽIVELA” kad ste je vi Srbi “oslobodili”. Nećete nas VI nikad više oslobodjavat ni branit – SPUŠTASMO SE MI NA VAŠE UŽE, ZAMALO SE UŽE NE PRETRŽE.

Novak Ramov
Gost
Novak Ramov

Alfalfa nece ti biti lose ni kod Milorada,eto skocile su plate na 120 eura,znam nije sjajno no covjek se malo stisne i nastavi da zivi

Алфа
Gost
Алфа

ЗА МЕНЕ НЕ БРИНИ,ЈА МОГУ КАКО ХОЋУ И ГДЕ ЖЕЛИМ!ПОБРИНИ СЕ ТИ ЗА СЕБЕ И ТВОЈЕ РЕЖИМСКЕ ПУЛЕНЕ И ПРЕСТАНИ ДА СЕ ПОДСМЕВАШ ПОШТЕНИМ ЉУДИМА!

Send this to a friend