Politika Marković primio Kristijana Danijelsona

Crna Gora će kao lider dodatno osnažiti proces integracije u EU

Crna Gora će kao lider integracija i reformi dodatno jačati posvećenost i efikasnost na putu ka EU, poručeno je sa sastanka premijera Duška Markovića i generalnog direktora za politiku susjedstva i pregovore o proširenju Evropske unije Kristijana Danijelsona.

Na sastanku je izraženo zadovoljstvo jučerašnjim imenovanjem kanadidata za članove Evropske komisije uz konstataciju da predlog imenovanja više ličnosti iz regiona Jugoistočne Evrope na značajne dužnosti predstavlja potvrdu evropske perspektive država Zapadnog Balkana i ohrabrenje za dalju afirmaciju evropskih politika i vrijednosti.

“Vjerujem da ćemo iskoristi i ovu priliku. Nema dileme da će Crna Gora, kao odgovorna država i lider integracija i reformi u regionu, dodatno osnažiti proces integracije u cjelini i da će jačati posvećenost i efikasnost u ispunjavanju obaveza, što mora dati dobre rezultate“, rekao je Marković.

Premijer je pri tome ukazao da uspjeh integracionog procesa ne zavisi samo od motivacije i opredjeljenja već i od vrednovanja rezultata.

Marković je informisao sagovornika da je realizacija politika Vlade u oblastima borbe protiv korupcije, vladavine prava i slobode medija rezultirala početkom istraga za korupciju unutar sistema, novim Savjetom Agencije za sprječavanje korupcije, prestankom napada na novinare i medije i predloženim setom medijskih zakona koji su usaglašeni sa Evropskom komisijom.

Predsjednik Vlade Crne Gore i generalni direktor za politiku susjedstva i pregovore o proširenju Evropske unije razgovarali su i o pitanjima ekonomske saradnje u regionu i o aspektima privlačenja evropskih investicija u pojedine crnogorske strateške infrastrukturne projekte.

Sastanku su prisustvovali šef Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori ambasador Aivo Orav i šef Misije Crne Gore pri Evropskoj uniji ambasador Bojan Šarkić.

S.Đ.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
CrnogorciSuSrbi
Gost
CrnogorciSuSrbi

Stalno ova suplja prica se ponavlja

Send this to a friend