Politika

Crna Gora će nastaviti da njeguje dobrosusjedske odnose i regionalnu saradnju

Kao država koja predsjedava Jadransko-jonskom inicijativom, Crna Gora će u skladu sa prioritetima vanjske politike, nastaviti da njeguje dobrosusjedske odnose i regionalnu saradnju, sa ciljem postizanja ubrzanog razvoja i rasta u svim oblastima od zajedničkog interesa država članica Inicijative, istakao je između ostalog predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović tokom bilateralnih sastanaka sa učesnicima XVI konferencije predsjednika parlamenata država članica Jadransko-jonske inicijative koju će otvoriti sjutra u Budvi.

Brajović i Jandroković

U odvojenim susretima sa sa predsjednicom Narodne Skupštine Srbije Majom Gojković, predsjednikom Hrvatskog sabora Gordanom Jandrokovićem, potpredsjednicom Senata Italije Paolom Tavernom, i potpredsjednikom Doma poslanika Italije Etoreom Rozatom, kao i sa generalnim sekretarom JJI Đovanijem Kastelanetom, konstatovano je da parlamentarna saradnja u okviru Jadransko-jonske inicijative predstavlja podsticajan mehanizam za druge oblike bilateralnih i regionalnih odnosa država članica.

Konferenciji će prisustvovati predsjednici ili potpredsjednici parlamenata devet država članica Inicijative:  Italije, Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije, Albanije, Sjeverne Makedonije i Grčke. Iz Crne Gore, uz domaćina predsjednika Skupštine Ivana Brajovića i premijera Duška Markovića, učestvovaće poslanici i ministri.

Otvaranje konferencije zakazano je za sjutra  – utorak, 19. mart u 10:30 sati, u hotelu Splendid u Budvi.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Bnjj
Gost
Bnjj

Da zaboravis jos koju petlju I racun u hotelu.Jadna he drzava koja ima ovakve politicare bolje da ju nema,na sta smo spali.

Jovanka
Gost
Jovanka

Dosadan je i ovaj Brajovic, bas dosadan lik, ja ne znam sto cine ovi ljudi kad nisu na posa…

Boba
Gost
Boba

Primaju plate i poziraju po instagramu u koznim foteljama jer su clanovi bordova najjacih firmi u CG i direktori!

Jovanka
Gost
Jovanka

Show.

LSCG
Gost
LSCG

Ima zemlje u Kosic pokraj Danilovgrada povoljno, 33,5e / m2 , ali svaki metar

Send this to a friend