Politika

Crna Gora će nastaviti da podržava politiku otvorenih vrata

Crna Gora će kao najmlađa NATO članica nastaviti da aktivno podržava politiku „otvorenih vrata“, pogotovo kada je riječ o zemljama regiona, aspirantima za članstvo, istakao je ministar odbrane Predrag Bošković na sastanku sa njemačkim ambasadorom Robertom Veberom.

Sagovornici su istakli sadržajnu i kvalitetnu saradnju dvije države u domenu odbrane, pogotovo kada je riječ o zajedničkom učešću oružanih snaga u međunarodnim misijama, ali i kontinuiranoj podršci  Njemačke značajnim projektima modernizacije crnogorskog sektora odbrane.

Bošković se zahvalio na šest lakooklopnih vozila vrijednih više od dva miliona eura, donaciji Ministarstva odbrane SR Njemačke Vojsci Crne Gore.

Veber je, apostrofirajući doprinos Crne Gore kolektivnom sistemu bezbjednosti kroz aktivno učešće pripadnika Vojske u međunarodnim misijama i operacijama, naglasio da će SR Njemačka nastaviti da pruža podršku našoj zemlji na polju odbrane.

Sagovornici su se saglasili da novi bezbjednosni izazovi zahtijevaju tijesnu saradnju zemalja saveznica.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Mina
Gost
Mina

Kad vidim ovog vajnog ministra,odmah pomislim na kviska.Niti harizme ,niti elokvencije,ama bas nicega sto bi ovog ministra krasilo i preporucivalo za bilo koju funkciju.

Send this to a friend