Politika

Crna Gora i Azerbejdžan se odlično razumiju

Predsjednici vlada Crne Gore i Azerbejdžan Duško Marković i Novruz Mamadov saglasili su se tokom zvaničnih razgovora vođenih u Bakuu da su odnosi dviju država veoma dobri i prijateljski, da ih karakteriše intenzivan politički dijalog i visok stepen razumijevanja uz kontinuirano jačanje saradnje u oblasti ekonomije, te da vide zajednički interes u daljem intenziviranju ekonomske saradnje i u međusobonoj podršci na međunarodnom nivou.

“Crna Gora sa svojim skromnim potencijalom posvećano doprinosi miru i stabilnosti i podržava suverenost i nezavisnost partnerskih zemalja među kojima je i Azerbejdžan“, rekao je Marković.

Premijeri su ocijenili da obje države danas uživaju blagodeti teško obnovljene nezavisnosti, da ih povezuje činjenica da je riječ o malim multietničkim i multikonfesionalnim državama koje, svaka u svom još uvijek nedovoljno stabilnom regionu, dobrosusjedskim odnosima i odlučnošću da sporove rješava mirnim putem značajno pospješuje saradnju unutar balkanske odnosno centralnoazijske regije i doprinosi svjetskom miru.

<<<Marković položio vijence na spomenik osnivaču modernog Azerbejdžana<<<

Marković je izrazio zadovoljstvo činjenicom da je Azerbejdžan, ulaganjem više stotina miliona eura u turistički kompleks Porto Novi jedan od najvećih investitora u našoj zemlji i pozvao premijera Mamadova da iduće godine posjeti Crnu Goru prilikom svečanog otvaranja ovog turističkog centra.

“Investicije iz Azerbejdžana doprinose ugledu i perspektivi naše dinamične ekonomije. Želim da se uspješna saradnja nastavi i proširi. Zadovoljstvo mi je što ste prihvatili da iduće godine posjetite Crnu Goru tim konkretnim povodom i da na licu mjesta vidimo i pokažemo kako dvije prijateljske države stvaraju zajedničku novu vrijednost na dobrobit građana“, rekao je na Marković.

S.Đ.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Patriota
Gost
Patriota

Sve čestitke gospodinu Markoviću!

Bnjj
Gost
Bnjj

Dvije autokratske zemlje đe obični ljudi bijedno žive a bogataši su bogati

Send this to a friend