Politika

Crna Gora i Azerbejdžan se odlično razumiju

Predsjednici vlada Crne Gore i Azerbejdžan Duško Marković i Novruz Mamadov saglasili su se tokom zvaničnih razgovora vođenih u Bakuu da su odnosi dviju država veoma dobri i prijateljski, da ih karakteriše intenzivan politički dijalog i visok stepen razumijevanja uz kontinuirano jačanje saradnje u oblasti ekonomije, te da vide zajednički interes u daljem intenziviranju ekonomske saradnje i u međusobonoj podršci na međunarodnom nivou.

“Crna Gora sa svojim skromnim potencijalom posvećano doprinosi miru i stabilnosti i podržava suverenost i nezavisnost partnerskih zemalja među kojima je i Azerbejdžan“, rekao je Marković.

Premijeri su ocijenili da obje države danas uživaju blagodeti teško obnovljene nezavisnosti, da ih povezuje činjenica da je riječ o malim multietničkim i multikonfesionalnim državama koje, svaka u svom još uvijek nedovoljno stabilnom regionu, dobrosusjedskim odnosima i odlučnošću da sporove rješava mirnim putem značajno pospješuje saradnju unutar balkanske odnosno centralnoazijske regije i doprinosi svjetskom miru.

<<<Marković položio vijence na spomenik osnivaču modernog Azerbejdžana<<<

Marković je izrazio zadovoljstvo činjenicom da je Azerbejdžan, ulaganjem više stotina miliona eura u turistički kompleks Porto Novi jedan od najvećih investitora u našoj zemlji i pozvao premijera Mamadova da iduće godine posjeti Crnu Goru prilikom svečanog otvaranja ovog turističkog centra.

“Investicije iz Azerbejdžana doprinose ugledu i perspektivi naše dinamične ekonomije. Želim da se uspješna saradnja nastavi i proširi. Zadovoljstvo mi je što ste prihvatili da iduće godine posjetite Crnu Goru tim konkretnim povodom i da na licu mjesta vidimo i pokažemo kako dvije prijateljske države stvaraju zajedničku novu vrijednost na dobrobit građana“, rekao je na Marković.

S.Đ.

2

avatar
1000
2
0
0
 
2
PatriotaBnjj
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Patriota
Gost
Patriota

Sve čestitke gospodinu Markoviću!

Bnjj
Gost
Bnjj

Dvije autokratske zemlje đe obični ljudi bijedno žive a bogataši su bogati

Send this to a friend