Politika

Crna Gora i Hrvatska imaju saradnju kojom se mogu dičiti

Savjetnik za ustavni sistem i pravna pitanja predsjednika Crne Gore Boris Bastijančić govorio je večeras, u ime predsjednika Mila Đukanovića, povodom projekta ,,Putevima bokeljskih Hrvata”, čiji su pokrovitelji predsjednici Crne Gore i Hrvatske.

Tom prilikom, Bastijančić je kazao da ovaj projekat, koji se održava po drugi put, kroz kulturu spaja dva naroda, te uspješno promoviše osvjedočene dobrosusjedske odnose, razumijevanje, razmjenu iskustava i predstavlja novu dimenziju saradnje.

“Riznica uspjeha, zajedništva i nenarušenog multietničkog i multikonfesionalnog sklada, zasnovana na postulatima građanskog društva, doprinosi sve intenzivnijoj i plodotvornoj saradnji Crne Gore i Hrvatske kojom se obje države s pravom mogu dičiti”, kazao je Bastijančić.

Uz čestitke za organizaciju i zahvalnost partnerima za podršku u realizaciji projekta, Bastijančić je izrazio uvjerenje da će se istim povodom okupiti i naredne godine.

Događaju je, u ime predsjednice Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović, prisustvovala Sanja Putica.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Pomorac
Gost
Pomorac

Markovici, Jankovici, Petrovici, Ivanovici…evo samo neka mi neko objasni na osnovu cega su Hrvati

CrnogorciSuSrbi
Gost
CrnogorciSuSrbi

Nek objasne Milogorci po cemu nijesu Srbi

Ljuta
Gost
Ljuta

Je li igrate šah možda…..iskrena ljubav 🤡🤡 Ćus Bokeljske hrvati… Admiral i nadbiskup Andrija Zmajevic je tvrdio da hrvata nema u Boki…oni su sa one strane rijeke Cetinje… U Boki su živjeli samo pokatoliceni Srbi… Ovo je tvrdio i Don Niko Luković …. Ima li ko neko drugo naučno saznanje odakle Hrvati u Boki i od kada su u Boki?… Više »

Bokelj
Gost
Bokelj

Nezavisna Boka

Cro-Mne
Gost
Cro-Mne

CRO – MNE prijateljstvo vazda. Spaja nas Jadran, kamen, planine i mentalitet

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Opet ćemo na Dubrovnik

Ljuta
Gost
Ljuta

Na piće…

Send this to a friend