Politika

Crna Gora i Japan da jačaju saradnju na investicionom planu

Uz najbolje želje za uspješno obavljanje diplomatske misije, predsjednik Đukanović je iskazao zadovoljstvo kvalitetom odnosa dvije države, utemeljenim na međusobnom uvažavanju, povjerenju i prijateljstvu. U tom kontekstu pozitivnom je ocijenio pažnju koju Japan posvećuje Crnoj Gori i regionu, što je posebno iskazano imenovanjem specijalnog ambasadora nadležnog za Region, sa sjedištem u japanskom MVP u Tokiju.

Predsjednik Đukanović je naglasio da je kvalitet političkog dijaloga na visokom nivou dobra osnova za produbljivanje saradnje Crne Gore i Japana, posebno u oblasti ekonomije i investicija. On je poručio da je za  Crnu Goru dragocjena i mogućnost transfera znanja i tehnologija u tim oblastima, imajući u vidu naše strateško opredjeljenje  da razvijamo ekonomiju i unapređujemo kvalitet života. Dvije države imaju potencijal za saradnju i u naučnoj sferi, oblasti zaštite životne sredine i održivog razvoja, ocijenio je predsjednik, te posebno zahvalio na razvojnoj pomoći koju je Japan dodjeljivao Crnoj Gori proteklih godina.

Ambasador Marujama čestitao je Predsjedniku Đukanoviću na izboru za predsjednika države iskazujući uvjerenje u dalje jačanje veza Crne Gore i Japana. Posebno je naglasio značaj jačanja saradnje na investicionom planu, i daljem privlačenju japanskih investitora u Crnu Goru, ne samo zbog razvoja preduzetništva, već i zbog transfera znanja, tehologije i najboljih iskustava. Dodao je da će  lično posvetiti posebnu pažnju predstavljanju crnogorskog turizma građanima Japana, usljed brojnih potencijala s kojima se upoznao od stupanja na funkciju. Takođe, poručio je da će Japan nastaviti s podrškom crnogorskim studentima za usavršavanje jezika i znanja na najboljim japanskim univerzitetima.

 

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Nikola
Gost
Nikola

Saradnje jedino da ih ovi naši zavrnu i prevare za nesto. Drugo ne vidim kakvu saradnju mi možemo da imamo sa Japanka. Vise vrijedi 5 zgrada u Tokio nego cijeli Montenegro.

Dejan 24 cm 💔
Gost
Dejan 24 cm 💔

Bilijardu i dvjesta pedeset blizu trista im je BDP. 😃👍

Crnogorka🌷
Gost
Crnogorka🌷

Bravo za saradnju sa sjajnom zemljom iposebne kulture i dostojanstvenih ljudi !!!

Tip top
Gost
Tip top

Kad si ti tamo bila u upoznala ih, pa sve to znas.

Send this to a friend